Shamrock V Vitorlás makett

45 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNYT0002W-50 Kategória:
Leírás

Shamrock V vitorlás makett

MÉRETE:   50 x 9 x 68 cm
ANYAGA: akácia – mahagóni, ében, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa.
TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
CSOMAGOLÁS:  A fa hajó makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal,   forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

 

A Shamrock V eredeti története: 

A SHAMROCK V egy ikonikus hajó a vitorlázás történetében, különösen az Amerika Kupa kontextusában. Sir Thomas Lipton, az ismert teaimpérium megalapítója és tulajdonosa, megbízta a híres tervezőt, Nicholson-t, hogy alkossa meg ezt az ötödik kihívó hajóját az Amerika Kupára. Lipton az ötödik, és mint kiderült, utolsó kísérleteként használta ezt a hajót a kupáért folytatott versenyben.

A SHAMROCK V-t 1930-ban építették, és a kor legújabb technológiai újításait és tervezési megoldásait alkalmazta. A hajó kialakítása a modernitás és az innováció jegyében született, amelynek köszönhetően azonnal az érdeklődés középpontjába került. Az újítások ellenére azonban nem sikerült legyőznie az amerikai versenytársat az Amerika Kupa versenyében, de ez nem csökkentette jelentőségét a vitorlázás történetében.

A SHAMROCK V nemcsak a tengeri versenyek és a kiváló mérnöki munka emlékét őrzi, hanem Sir Thomas Lipton elkötelezettségének és szenvedélyének a tanúbizonysága is. Bár soha nem sikerült megnyernie a kívánt trófeát, a SHAMROCK V és annak története máig az elkötelezettség, az innováció és a vitorlázás iránti szenvedély szimbóluma.

A makettről:

A SHAMROCK V vitorlás makett egy igazán különleges és magával ragadó darab, amely képes visszaidézni a 1930-as évek hajózási történelmének egyik legemlékezetesebb eseményét, az Amerika Kupát. Ez a makett az eredeti hajó, amelyet Sir Thomas Lipton számára tervezett Nicholson, tökéletes mása. A hajó, amely valaha az Amerika Kupa történelmének részeként hajózott, most otthonának vagy irodájának dísze lehet, hűen tükrözve azt a korszakot és a sport szellemiségét.

Minden apró részlet a SHAMROCK V vitorlás makettjén gondosan és odaadóan készült, a klasszikus fafelületektől kezdve a kifinomult vitorlákig és kötelekig, mindent úgy alkottak meg, hogy hűen tükrözze az eredeti hajó minden jellemzőjét. A 50 cm-es méret nem csak abban segít, hogy a makett könnyen elférjen bármilyen polcon vagy asztalon, de elegendően nagy ahhoz is, hogy minden apró részlete ki legyen dolgozva és bemutatva. A makett a hajózási történelem egyik fontos darabját képviseli, és tökéletes választás lehet mindazok számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek a vitorlázás és a tengeri hagyományok iránt.

A Shamrock V vitorlás makett kialakításában érződik a múlt és a jelen közötti hidat verő tervezés. Azok számára, akik a tenger és a vitorlázás szerelmesei, vagy akik értékelik a művészet és a kézművesség ötvözetét, ez a darab kihagyhatatlan. A finoman kidolgozott fa szerkezet, a fém és a vászon részletek együttesen teszik ezt a makettet egy igazán értékes és lenyűgöző darabbá.

Az eredeti Shamrock  hajó története, az elkötelezettsége a győzelemért és a modern tervezési technikák alkalmazása inspirálta a makett készítőit. Az eredmény egy olyan műalkotás, amely nem csak a hajózástörténet rajongóinak szól, hanem minden olyan embernek, aki értékeli a minőségi kézműves termékeket és a történelmi hagyományokat. Ezzel a makettel a tengeri hagyományok és a modern design találkozását hozhatja otthonába, amely minden látogatóját lenyűgözi majd.

A Shamrock V vitorlás makett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket.

A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.

A Shamrock V vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, rézből, bronzból, fémötvözetekből készítik, saját műhelyükben. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak.

A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.

A Shamrock V vitorlás makett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kiváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

A Shamrock V vitorlás makettet ajánljuk:

  • Vitorlázás és Tengeri Történelem Rajongóinak: Azok számára, akik érdeklődnek a vitorlázás története és az Amerika Kupa eseményei iránt, ez a makett tökéletes választás lehet. A SHAMROCK V különleges helyet foglal el a vitorlázás történetében, és ez a makett lehetővé teszi a rajongók számára, hogy egy darabját birtokolják ennek a történelemnek.
  • Gyűjtőknek: Akik tengeri maketteket gyűjtenek,  ez a kivételesen részletes SHAMROCK V makett egyedülálló darabja lehet a gyűjteményüknek. A makett kiváló minőségű és valósághű részletekkel rendelkezik, amelyek tükrözik az eredeti hajó tervezését és történetét.
  • Dekorációs Célra: Azok számára, akik egy kifinomult és elegáns tárgyat keresnek otthonuk vagy irodájuk dekorációjához, ez a makett tökéletes választás lehet. A Shamrock V makett nemcsak egy műalkotás, hanem egy beszélgetésindító dísztárgy is, amely képes hozzáadni egy kis történelmi hangulatot és karaktert bármilyen helyiséghez.
  • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

 

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak