Sold out

Optimist hajómakett

4 190 Ft

Elfogyott

Leírás

OPTIMIST Hajómakett

    • Mérete: 12,5 x 8,5 x 4,4 cm
    • Anyaga: fa, vászon
    • Termékleírás: Az Optimist egy vitorlával, kormánnyal és sverttel rendelkezik.
    • Fontos információ: Az ár egy darabra vonatkozik.

 

Az eredeti vitorlás technikai adatai:

 • Hajóhossz: 2,30 m
 • Maximális szélesség: 1,13 m
 • Merülés: 0,07-1,00 m
 • Alapvitorlázat: 3,75 m2
 • Súly: 0,04 tonna

Hajó története: balatoni Optimist hajó osztály. Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó. Gyermekek számára tervezték, 15 éves korig lehet vele versenyezni. Ideális tanuló hajó kezdő gyermekek számára. Régebben fából is készültek, ma már csak műanyagból gyártják őket.
Az Optimist a világ egyik legnépszerűbb hajóosztálya, közel 140 000 hajót regisztráltak. Több, mint 100 országban, megközelítőleg 160 000-en vitorláznak vele.Az Optimistet Clark Mills tervezte 1947-ben. A dán Alex Damsgaard módosított kicsit a hajó designon és elindította az európai forgalmazást Skandináviából.

Az optimist hajómakett azok számára készült, akik szeretnének egy darabot a tengeri hagyományból és a vitorlázás romantikájából otthonukban. Ennek a rendkívül realisztikus makettnak a részletezése és kidolgozottsága azonnal visszahozza az emlékeket azok számára, akik valaha is részt vettek egy optimist hajóosztály versenyen vagy egyszerűen csak szeretnék érezni a tenger közelségét.

Az optimist hajó az egyik legismertebb kezdő vitorlásosztály a világon, amely több ezer gyermek számára adott már bevezetést a vitorlázás világába. Az a tény, hogy ez a hajóosztály olyan nagy hatással van a vitorlázásra világszerte, csak növeli e makett értékét és vonzerejét.

Ez a 12 cm-es Optimist hajómakett a legapróbb részletekig reprodukálja az eredeti vitorlás mindenben. A makett anyaga kiváló minőségű fa, így biztosítja a termék hosszú élettartamát. A hajótest aprólékos kidolgozottsága, a vitorla realisztikus szövete és a kötelek apró részletei mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a makett olyan élethű legyen, mintha csak egy valódi optimist hajót zsugorítottunk volna le.

Ezen kívül az optimist hajómakett nem csak dísztárgy. Egy apró műalkotás, amely képes visszahozni a gyermekkori emlékeket, amikor ezzel tanult meg valaki vitorlázni… Sokan azt is mondják, hogy egy optimist hajómakett birtoklása olyan, mintha egy kis darabot vinne magával a tengerből.

Az optimist hajóosztály történelmi és kulturális jelentősége is hozzáadódik a makett értékéhez, így a tulajdonos nem csak egy dísztárgyat birtokol, hanem a hajózás történelméből egy kis szeletet is.

Egy ilyen aprólékosan kidolgozott optimist hajómakett képes felidézni azokat az emlékeket, amelyek a vízen töltött idővel kapcsolatosak, legyen szó egy gyermekkori versenyről, egy naplementés vitorlázásról vagy egy egyszerű hajókirándulásról.

Ez a vitorlás makett egy emlék,  egy darab a vitorlázás hagyományából. Ha valaki olyan dísztárgyat keres, amely képes megidézni a tenger varázsát és az optimist hajóosztály kulturális jelentőségét, akkor ez a makett tökéletes választás. A 12 cm méretű, részletgazdag kivitelezésű és magas minőségű fából készült mini vitorlás nemcsak a polcon vagy az asztalon mutat jól, hanem az érzelmeket és emlékeket is képes életre kelteni.

Az Optimist hajómakettet ajánljuk:

 • Vitorlázás szerelmeseinek: Akik már vitorláztak valaha vagy hosszú évek óta hódolnak ennek a sportnak, számukra az optimist hajó makettje nem csak egy dísztárgy, hanem egy emléket is képvisel a tenger és a vitorlázás iránti szenvedélyükről.
 • Tengeri kalandoroknak és utazóknak: Akik imádják a tengert és annak minden szépségét, vagy gyakran fedeznek fel új helyeket a tengeren, számukra ez a makett tökéletes választás lehet. Emlékeztetheti őket a múltbeli kalandokra vagy inspirálhatja őket új kalandokra.
 • Ajándékként: Azok számára, akik egyedi és gondosan megtervezett ajándékot keresnek. Barátoknak, családtagoknak vagy kollégáknak, akik imádják a tengeri tematikájú tárgyakat vagy érdeklődnek a vitorlázás iránt. Egy ilyen makett képes kifejezni a figyelmet és a gondoskodást, amit az ajándékozó érez az ajándék címzettje iránt.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

 

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak