Kis Amerika kupa verseny vitorlás készlet

14 990 Ft

Kijelölés törlése
Cikkszám R114004 Kategóriák: ,
Leírás

KIS AMERIKA KUPA VERSENY VITORLÁS Készlet

 • MÉRETE: 22 × 4 × 33 magas cm
 • ANYAGA: fa, vászon
 • CSOMAGOLÁS: kartondoboz
 • Fontos információ: Az ár egy darab vitorlásra értendő!

A Kis Amerika Kupa vitorlás versenyről:

A Kis Amerika Kupa (angolul: Little America’s Cup) egyik legizgalmasabb vitorlásverseny a világon, különösen azok számára, akik érdeklődnek a vitorlássport és az innováció iránt. Az esemény története és jelentősége a vitorlázás világában alapvető fontosságú, és sok aspektusa különbözteti meg más versenyektől.

Története: A Kis Amerika Kupa hagyománya az 1960-as évek elejére nyúlik vissza. A versenyt a C-Class Catamaranok (C-osztályú katamaránok) számára hozták létre, és máig ezek a hajók vesznek részt az eseményen. A verseny neve a híres Amerika Kupa vitorlásversenyhez kapcsolódik, de természetesen sokkal kisebb méretű hajókkal.

A hajók: A C-osztályú katamaránok a vitorlázás egyik leginnovatívabb kategóriájába tartoznak. Noha a hajók mérete és súlya szigorú korlátok között mozog, a tervezőknek szinte teljes szabadságot adnak a hajó aerodinamikájának és hidrodinamikájának tervezésekor. Ennek eredményeként ezek a hajók gyakran mutatkoznak be a legújabb technológiai újításokkal, mint például a hidrofoilek vagy a szárnyvitorlák.

A verseny: A Kis Amerika Kupa egyik legizgalmasabb eleme, hogy nem egy hagyományos vitorlásverseny. A csapatoknak nem csak gyorsnak és ügyesnek kell lenniük, hanem alkalmazkodniuk kell az új technológiákhoz és taktikákhoz is. A verseny gyakran a tervezés, a kivitelezés és a vitorlázási készségek kombinációjának tesztjeként szolgál.

Jelentősége: A Kis Amerika Kupa nem csak egy verseny; ez egy platform az innováció számára. Sok olyan technológia, amely először itt jelent meg, később átterjedt más vitorlásosztályokra és versenyekre. Például a szárnyvitorla, amely először a C-osztályú katamaránokon jelent meg, később használatra került az Amerika Kupa AC72-es hajóin is.

Ezek alapján kijelenthető, hogy a Kis Amerika Kupa nem csak egy vitorlásverseny, hanem egy technológiai aréna is, ahol a tervezők és a vitorlázók egyaránt tesztelik képességeiket. A verseny jelentősége a vitorlázás világában vitathatatlan, hiszen gyakran kínál először láthatóságot azoknak az újításoknak, amelyek később meghatározzák a sportágat.

 

Ismertető a Kis Amerika Kupa verseny vitorlás makett készítésről

A Kis Amerika Kupa verseny vitorlás makett készlet lenyűgöző gyűjtemény, mely hat kivételesen kidolgozott miniatűr reprodukciót kínál, melyek mindegyike a vitorlássport legrangosabb versenyén, a híres Amerika Kupán részt vevő legendás vitorlásokat ábrázol. Az egyes makettek gondos tervezés és aprólékos kivitelezés eredményeként jöttek létre, méltóan tisztelegve az eredeti hajók előtt, melyek inspirálták őket.

A Kis Amerika kupa verseny vitorlás készletben szereplő makettek minőségi anyagokból, főként válogatott fából és precízen megmunkált fémalkatrészekből készülnek, biztosítva, hogy minden egyes modell hosszú éveken át megőrizze szépségét és részletgazdagságát. Az egyes hajók jellegzetes vonalait, színeit és formáit a lehető legnagyobb hűséggel reprodukálják, hogy a gyűjtemény valóban élethű és autentikus legyen.

Az egész készlet egy olyan vizuális élményt nyújt, amely tükrözi a vitorlássport izgalmát és eleganciáját. Akár egy privát gyűjtő, akár egy vitorlázás iránt elkötelezett rajongó, vagy egyszerűen csak egy szemet gyönyörködtető, egyedi dísztárgyat keres otthonába, ez a makett készlet tökéletes választás lesz.

Minden darab a készletben mesél egy-egy történetet, a különböző hajók designjának és stílusának változatossága pedig garantálja, hogy a gyűjtemény minden látogatót és szemlélőt magával ragad. A makettek együtt vagy külön-külön is elhelyezhetők, így igazán személyre szabott dekorációs lehetőségeket kínálnak.

A Kis Amerika Kupa Verseny vitorlás készletet ajánljuk:

 • A Vitorlázás és Tengeri Sportok Rajongóinak: Azok számára, akik szenvedélyesen szeretik a vitorlázást és a tengeri sportokat, ez a készlet egy igazi kincs, mivel a makettek a vitorlássport egyik legikonikusabb versenyének résztvevőit ábrázolják.
 • Tengeri Történelem Iránt Érdeklődők számára: A Kis Amerika kupa verseny vitorlás makettek a tengeri történelem és a vitorlázás történelmi pillanatait idézi meg, így azok számára is izgalmas, akiket a múlt hajózásának korszakai érdekelnek.
 • Makettgyűjtőknek: Azok számára, akik már rendelkeznek vitorlás makettekkel, ez a készlet kiváló kiegészítő lehet, bővítve vagy kiemelve meglévő kollekciójukat.
 • Lakásdekorációként: Azoknak, akik egyedülálló és figyelemfelkeltő dísztárgyakat keresnek otthonuk vagy irodájuk számára, ez a készlet kiválóan alkalmas, mivel minden egyes darab egy műalkotás.
 • Ajándékot keresők számára: Ha valaki különleges és emlékezetes ajándékot keres valaki számára, aki imádja a tengert, a vitorlázást vagy egyszerűen csak a szép dolgokat, ez a készlet tökéletes választás.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A Kis Amerika kupa verseny vitorlás makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Kis Amerika kupa verseny vitorlást, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak