Endeavour vitorlás makett 60cm

58 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNYT0003W-60 Kategória:
Leírás

Endeavour vitorlás makett 60cm

MÉRETE: 60 × 11 × 79 magas cm   (beleértve az előárbocot is)

TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS:  A fa hajó makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal,   forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 1. Hosszúság: Kb. 39,6 méter (130 láb)
 2. Szélesség (legnagyobb ponton): Kb. 6,6 méter (21,75 láb)
 3. Merülési mélység: Kb. 4,6 méter (15 láb)
 4. Vízkiszorítás: Kb. 143 tonna
 5. Személyzet: Általában 25-30 fő közötti legénységet szállított, de a versenyek során ez az érték változhatott.
 6. Maximális sebesség: Az ilyen típusú J osztályú hajók átlagsebessége 10-12 csomó közötti volt.
 7. Honosság: Anglia
 8. Építés időpontja: 1937

A hajó története:

Az Endeavour II – A Remény és a Megvalósítás Története

A vitorlázás történelmében az Amerika Kupa különleges helyet foglal el, és mindazok között, akik részt vettek ebben a híres versenyben, néhány hajó olyan lenyűgöző volt, hogy mély nyomot hagyott az emberek emlékezetében. Ilyen volt az Endeavour II, egy művészeti alkotás és technikai csoda a maga korában, amely Sir Thomas Sopwith elképzeléséből született, az ígéretes tervező, Charles Nicholson keze munkájával.

1934-ben Sir Thomas Sopwith belevetette magát egy ambiciózus vállalkozásba: megépített egy hajót, az Endeavourt, amely 143 tonnával és 721 m²-es vitorlafelülettel rendelkezett. Ezt az óriás hajót egyértelmű céllal építették: az Amerika Kupa dicsőségéért harcolni. Bár az Endeavour remekül teljesített, mégsem tudta megdönteni az ellenfeleit. De Sopwith nem adta fel, sőt, egy újabb, még nagyobb és technikailag fejlettebb hajóval készült válaszolni: az Endeavour II-vel.

1937-ben Sir Thomas Sopwith újabb remekművet készített el. Az Endeavour II nem csupán az elődje továbbfejlesztése volt, hanem egy új koncepció, amelynek tervezésében Charles Nicholson működött közre. Nicholson tervei alapján az Endeavour II minden részletében újító volt. Egy kivételes tervezői víziót és Sopwith eltökéltségét testesítette meg, azzal a céllal, hogy méltó kihívója legyen a híres Rangernek az Amerika Kupa versenyeken.

Mindenekelőtt az Endeavour II nem csak egy hajó volt, hanem egy remény és egy vágyakozás testi megjelenése. Az a vágy, hogy az Amerika Kupa Európába kerüljön, és az a remény, hogy az Endeavour II lesz az az eszköz, amely ezt a vágyat valóra váltja.

Bár az Endeavour II minden szempontból kiválónak bizonyult, és sokak szerint a legjobb esélyekkel rendelkezett a győzelemre, a végén mégis elmaradt a várt siker. A Ranger, az amerikai csapat hajója, kivételes formában volt, és az Endeavour II nem tudta legyőzni őt a döntő csatákban. De bár nem sikerült az Amerika Kupa megnyerése, az Endeavour II a maga korában technikai csodának számított, és Sopwith és Nicholson munkájának dicsőségét örökké megőrizte a vitorlázás történelmében.

Az évtizedek során az Endeavour II eltűnt, és sokáig úgy tűnt, hogy soha többé nem láthatjuk ezt a csodálatos hajót. De az amszterdami Dykstra and Partners úgy döntött, hogy újraéleszti ezt a legendát. Elképzelésük nem csak egy hű másolat elkészítését foglalta magában, hanem azt is, hogy a hajó teljes egészében megfeleljen a JCA (J Class osztály) előírásainak.

Ez a rekonstrukció nem volt kis vállalkozás. A Hanuman névre keresztelt hajó az Endeavour II minden részletét visszahozta a XXI. századba, modern technológiával és anyagokkal, de mégis megőrizve az eredeti hajó lényegét és szellemiségét.

Az Endeavour II története nem csak egy hajóról szól, hanem egy korszakról, egy vágyról és azokról az emberekről, akik hisznek abban, hogy lehetetlent is meg lehet valósítani. Sir Thomas Sopwith és Charles Nicholson munkájának dicsősége örökké megmarad, és bár az Endeavour II soha nem hódította meg az Amerika Kupát, mégis örökre emlékezetünkben marad, mint az egyik legnagyszerűbb vitorláshajó, amely valaha készült. A Hanuman pedig bizonyíték arra, hogy a nagyszerű tervezés és az emberi szenvedély képes túlélni az időt, és újra életre kelteni a múlt dicsőségét a jelenben.

Ismertető a makett készítéséről

Az Endeavour vitorlás makett: művészet trópusi fából

Az Endeavour nem csupán a vitorlázás történelmében foglal el kiemelkedő helyet, hanem a kézzel készített művészeti alkotások világában is. A 60 cm-es, trópusi fából készült vitorlás makett nem egyszerűen egy modell, hanem a hajóépítés, a kézművesség és a design tökéletes összhangjának eredménye.

A makett készítés finom művészete

Mikor egy gyakorlott és tapasztalt mestert kérdezünk egy makett elkészítéséről, gyakran hallhatjuk a válaszban az odaadás, a precizitás és a hagyomány tisztelete iránti elköteleződését. Az Endeavour vitorlás makettjének elkészítése során a mesterek nem elégedtek meg az egyszerűbb utakkal. Nincsenek előre összeállított építőkészletek, melyeket csak össze kellene illeszteni. Ehelyett minden egyes darabját, a palánkozott testtől kezdve a legapróbb részletekig, a legnagyobb gondossággal és precizitással alkották meg.

A palánkozott technika önmagában is egy különleges folyamat, melyben a trópusi fa egyedi színei és textúrái kerülnek előtérbe. A fa jellegzetes vonásai, melyek az egyes évszakok változásaiban, a természet ciklikus ritmusában alakultak ki, ebben az Endeavour vitorlás makettben is visszaköszönnek. A trópusi fa ereje, tartóssága és szépsége egyesül ebben a műalkotásban, melyet kézzel formáltak a mesteri kezek.

A kajütablakok, a horgonyok és a sokféle kiegészítő nem egyszerű díszek. Ezek a részletek élethűséget kölcsönöznek a makettnek. Ahelyett, hogy ezeket a részeket ipari módszerekkel állítanák elő, a mesterek saját műhelyükben, egyedi fémötvözetekből készítették el őket. Ez nem csak az Endeavour vitorlás makett minőségét emeli, de azt is garantálja, hogy minden egyes darab egyedi és megismételhetetlen.

A vitorlák sem maradhatnak ki ebből az alkotói folyamatból. Nem elég, hogy azok a valódi vitorlázás elengedhetetlen kellékei, ennél makettnél is kulcsszerepet töltenek be. Kézzel varrták őket, így garantálva, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a hajómodellhez, és egyben hozzájáruljanak az élethű megjelenéshez.

Az Endeavour makett Jellemzői

Ez a 60 cm-es trópusi fából készült Endeavour vitorlás maketten minden egyes részlet a tökéletességre törekszik. A fa természetes szépsége, a kézzel készített fémalkatrészek és a gondosan varrott vitorlák összességében egy olyan műalkotást hoznak létre, amely nemcsak az Endeavour hajó legendáját eleveníti meg, hanem a kézművesség és a művészet iránti szenvedélyt is tükrözi.

A trópusi fa, a kézzel varrott vitorlák és a precízen kidolgozott részletek mind azt az üzenetet közvetítik, hogy a kézművesség és a művészet ma is él és virul. Az Endeavour vitorlás makett egy olyan műalkotás, melynek minden egyes részlete a múlt tiszteletét és a jelen szenvedélyét tükrözi.

Az Endeavour vitorlás makettet ajánljuk:

 • Hajómakettezőknek: Azok számára, akik hajómaketteket gyűjtenek, az Endeavour különleges és értékes darab lesz gyűjteményükben. Egyedi kézműves kivitelezése miatt kiemelkedik a többi makett közül.
 • Történelemkedvelőknek: Azoknak, akik érdeklődnek a vitorlázás és a tengeri kultúra történelme iránt, ez a makett egy fontos korszakot és hajót elevenít fel, így izgalmas kiegészítője lehet otthonuknak vagy irodájuknak.
 • Belsőépítészeti díszítőelemként: Azok számára, akik értékelik a minőségi kézműves termékeket és szeretnék otthonukat vagy irodájukat egyedi tárgyakkal díszíteni, ez az Endeavour vitorlás makett kiváló választás.
 • Ajándékként vitorlázóknak: Azoknak, akik szeretnek vitorlázni vagy tengeri kalandokban részt venni, ez a makett nemcsak szép ajándék, hanem emlékeztető is lehet a tenger iránti szenvedélyükre.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

 

TISZTÁN TARTÁSA: 

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Endeavour vitorlás makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak