Nemere II Vitorlás makett

89 000 Ft

Készleten

Cikkszám C001 Kategóriák: ,
Leírás

Nemere II Vitorlás makett

Termékinformációk:

MÉRET:   72 x 13 x 92 cm

ANYAG: akácia – más trópusi fák

TARTOZÉKOK: a hajómaketthez fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS:  A nemere II vitorlás makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal,   forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

 

A Nemere II. TÖRTÉNETE

A 20. század közepén, 1944 nyarának utolsó heteiben, a balatonfüredi Hajógyár műhelyében született valami különleges: egy 75-ös schärenkreuzer, melynek neve Nemere II. A hajó Benacsek Jenő tervei alapján, dr. Márkus Andor számára készült. Két testvére is született vele együtt: a Sirocco, amit sokan Big Boy néven ismertek, és a Lillafüred, melyet elsősorban turisták szállítására terveztek, egészen addig, amíg 2012-ben versenyhajóvá nem alakult át.

Ez a tölgyfa vitorlás a második világháború zord időszakait a szárazföldön, kár nélkül élte túl. De azután jó néhány évig távol maradt a hullámoktól. Ezt követően Németh István kezdeményezte, hogy a Balatonfüredi Vasas Sport Club bérelje ki a Márkus családtól. És micsoda kezdet volt ez! Rögtön az 1950-es szezonnyitó regattán diadalmaskodott, elindítva ezzel versenyzői karrierjét.

A Nemere II. számtalan győzelmet aratott, de a legfényesebb pillanatok a Kékszalag versenyeken történtek. Hétszer indult a Balatonon, és öt alkalommal hagyta maga mögött a versenytársakat. Három győzelem Németh István nevéhez fűződik (1951, 1953, 1955), míg Schmalcz József és dr. Balogh György is egyszer-egyszer vezette győzelemre. Az 1955-ös verseny volt a legemlékezetesebb, amikor a Nemere II. 10 óra 40 perc alatt megdöntötte az időrekordot.

Azonban a 90-es évekre a hajó állapota jelentősen romlott. A tulajdonosként funkcionáló Magyar Vitorlás Szövetség szembesült azzal a ténnyel, hogy a hajót csak teljes újjáépítéssel lehet megmenteni. Ekkor döntöttek az eladás mellett, és pályázatot írtak ki. Láng Róbert ajánlatát találták a leginkább megfelelőnek, aki évek óta versenyzett a Siroccón Cittel Lajos oldalán. Róbert személye garantálta, hogy a hajó a legjobb kezekben lesz.

Az újjáépítés 1998-ban, Veszprémben kezdődött a Navaliánál, Dobó Pál vezetésével. Cittel Lajos, mint az új kapitány és tapasztalt hajóépítő, irányította a munkálatokat. Sokan mások is hozzájárultak a projekt sikeréhez, mint például a GaHo műhely, Paulovits Dénes és Fekets Imre. Közös céljuk az volt, hogy a Nemere II. még sokáig büszkélkedhessen a Balaton hullámain.

 

A Nemere II  vitorlás makett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak.

Az elragadó Nemere II vitorlás makett lenyűgözően eleveníti meg azt az egyedülálló vitorlás legendát, amely a 20. század közepén írta be magát a balatoni hajózás történelmébe. Ez a 72 cm-es mestermű tökéletes összegzése azoknak a pillanatoknak, amelyeket ez a kivételes vitorlás a Balaton hullámain töltött, és hűen adja vissza azt a varázslatot, amit azok számára jelentett, akik valaha is vitorláztak rajta vagy látták vitorlázni.

Ez a lenyűgöző makett elsőként a Nemere II kifinomult vonalvezetésével és a hozzá tartozó mesteri részletekkel tűnik fel. Minden egyes elem a hajón úgy van kialakítva, hogy tisztelegjen az eredeti hajó tervezője, Benacsek Jenő előtt, aki az 1944-es évben tervezte ezt a kivételes vitorlást. A makett felszereltsége olyan részletességgel készült, mint amilyen Benacsek Jenő eredeti tervein is látható volt, a szegecselt faelemektől a precízen kivitelezett árbocig és vitorlákig.

Az 1950-es években a Nemere II neve egybefonódott a versenyvitorlázással, és ez a makett hűen tükrözi azt a szellemiséget. A hajó makettjének burkolata kiváló minőségű tölgyfából készült, ami visszatükrözi az eredeti hajó anyaghasználatát és minőségét. A fa természetes színének és textúrájának köszönhetően a makett az eredeti hajó minden finomságát és eleganciáját képes bemutatni.

A 72 cm-es méret ideális választás minden asztalra vagy polcra. Ekkora méretben az aprólékos részletek könnyedén észrevehetők, és a hajó magával ragadó megjelenése minden szobában központi díszként funkcionálhat. A Nemere II vitorlás makett alapja stabil és biztonságos tartást biztosít, így nem kell attól tartania, hogy a hajó elbillen vagy leesik.

Az egyik legnagyobb előnye ennek a makettnek az az érzés, amelyet áraszt. A Nemere II története a balatoni vitorlázás egyik legikonikusabb periódusából származik, és ezt a makettet megszemlélve, az ember szinte hallja a vitorlák suhogását, érzi a Balaton friss szellőjét és látja a hajót, ahogy a vízen siklik. Ez Nemere II vitorlás makett nem csupán egy tárgy – ez egy darabja a történelemnek.

Továbbá, a Nemere II vitorlás makettje azok számára is ideális választás, akik szenvedélyes gyűjtők. A kivételes minőség és a részletek iránti odafigyelés garantálja, hogy ez a darab kiemelkedik minden gyűjteményben. De nem csak gyűjtőknek ajánlott; minden vitorlázás, történelem és művészet iránt érdeklődő személy számára ez a makett egyedülálló és értékes ajándék lehet.

Ezek alapján biztosan állíthatjuk, hogy a Nemere II vitorlás makett egy kivételes műalkotás, amely tiszteleg a magyar vitorlázás egy fontos korszaka előtt. Egy olyan darab, amely minden vitorlás rajongó számára elengedhetetlen, és amely az otthon minden pontján emlékezteti tulajdonosát a vitorlázás örömére, szabadságára és a történelemre. Azok, akik értékelik a minőséget, a történelmet és a művészetet, nem találnak jobb darabot, mint ez a 72 cm-es Nemere II vitorlás makett.

 

 

A Nemere II vitorlás makettet ajánljuk:

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat.

„A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES, SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja.”

Hajózzon be Önhöz is a szerencse!

Nemere II  vitorlás makett egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra, névnapraévfordulóra, karácsonyra.

Kollégák elbúcsúztatásakor – a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki „új vizekre evez az élet tengerén„.

Partner számára – a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk„, egy cél érdekében.

Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jókívánságainkat a jegyespárnak. „Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe„.

Édesapjának – valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak