Katamarán makett

18 900 Ft

Készleten

Cikkszám R124126 Kategória:
Leírás

KATAMARÁN MAKETT

  • Mérete: 37 x 48,5 x 11 cm
  • Csomagolás: a hajómakett fektetett vitorlával, kartondobozban szállítható. A vitorla egyszerűen néhány perc alatt rögzíthető.
  • Termékleírás: az méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. Igényesen kidolgozott, elkészítéséhez nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket. A méretarányos fa hajómakett jelentős időráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.

Az eredeti vitorlás története:

A katamaránok olyan különleges vitorláshajók, amelyek két hajótestből állnak és egyedülálló stabilitással és sebességgel rendelkeznek. Ebben a kategóriában különösen kiemelkedő a Pati Catalagrave, amelyet 1942-ben a Monge testvérek alkottak meg. Ez a katamarán nem csupán egy újabb hajó a sok közül, hanem forradalmi újítást hozott a vitorlázás világába.

A Pati Catalagrave egy könnyű egyszemélyes katamarán, amelynek tervezésekor a minimalizmust és a funkcionalitást helyezték előtérbe. Az egyik leginkább szembetűnő jellemzője, hogy rendelkezik egy Marconi típusú vitorlával, azonban bumm nélkül. Ez a döntés nem csak az egyszerűsítés miatt történt, hanem a hajó súlyának csökkentése és az irányítás megkönnyítése érdekében is.

Amit azonban igazán különlegessé tesz a Pati Catalagrave-t, az a hajó alapvető kormányzati eszközök hiánya. Sem kormánylapátja, sem svertje nincs, ami első hallásra talán furcsának tűnhet, de ezeknek a hiánya lehetővé teszi a katamarán számára, hogy egyszerűen kifuthasson a tengerpartra anélkül, hogy bármi akadályozná vagy károsodna.

És itt nem szabad megfeledkeznünk Bruce Kirbyről sem, aki, bár a Pati Catalagrave létrejötte előtt 1970-ben tervezte saját katamaránját, az ő neve is összeforrt ezzel a kéttestű hajótípussal. Kirby és a Monge testvérek közötti kapcsolat nem ismert, de mindketten ugyanazon az úton jártak, hogy új és izgalmas hajókkal gazdagítsák a vitorlázás világát.

A katamaránok, különösen a Pati Catalagrave, forradalmi változásokat hoztak a vitorlázásban. A hajók kettős testének köszönhetően gyorsabbak és stabilabbak, míg az innovatív tervezési megoldások, mint a bumm nélküli vitorla és a kormányzati eszközök hiánya, még több szabadságot és kényelmet biztosítanak a vitorlázóknak. A Monge testvérek és Bruce Kirby hozzájárulása a katamaránok világához megkérdőjelezhetetlen, és az ő örökségük ma is él a vitorlázó közösségben.

A katamarán makett termékleírása:

Ez a 37 cm-es katamarán makett a vitorlázás és a kézművesség összeházasításának mesterműve. Az aprólékos részletekkel kidolgozott katamarán makett nem csak egy egyszerű modell, hanem a tengeri hagyományok és a kiváló kézműves munka lenyűgöző kombinációja. A makett két hajótestből áll, amelyek között a platform helyezkedik el, így a katamaránra jellemző kettős testű kialakítást tökéletesen utánozza.

A 37 cm-es méret ellenére a makettben rejlő részletgazdagság lenyűgöző. A hajótestek szimmetrikus kialakítása, az apró kötelek és a pontosan elhelyezett vitorlák mind azt a célt szolgálják, hogy a valódi katamaránt minél hűségesebben ábrázolja. A katamarán Marconi típusú vitorlája, bumm nélkül, ugyanúgy visszaköszönt a maketten, mint a valódi hajón, emelve ezzel a makett autentikusságát.

A katamarán makett anyaga is kiváló minőségű, ami garantálja, hogy az idő múlásával sem veszít szépségéből. Az anyagválasztás és a kidolgozás minősége azt bizonyítja, hogy a makett nem csak a gyűjtőknek, de bárkinek ajánlható, aki értékeli a kézműves munka szépségét és a tengeri hagyományokat. A makett stabilitásáról egy masszív talapzat gondoskodik, így bármely polcon vagy asztalon tökéletesen megállja a helyét.

A makett különlegességét a részletekben rejlő apró finomságok adják. A kötelek, csigák és vitorlák minden egyes része kézzel készült, így garantált a magas színvonal és az egyediség. Ezen kívül a hajótest színárnyalatai, a fényes bevonat és a pontosan elhelyezett kiegészítők is hozzáadnak a makett általános megjelenéséhez.

Ez a 37 cm-es katamarán makett a tökéletes választás mindazoknak, akik a vitorlázás iránt érdeklődnek, vagy egyszerűen csak értékelik a magas színvonalú kézművességet. A makett minden egyes részében érezhető a szenvedély és a szakértelem, amellyel készült, így garantáltan hosszú évekig szolgálja majd tulajdonosának örömét.

Ezt a katamarán makettet ajánljuk:

  1. Vitorlázás kedvelőinek: Akik szenvedéllyel követik a vitorlázást, vagy maguk is vitorláznak, számukra ez a katamarán makett kiváló emlék lehet, amely a tengeri kalandokat és a vitorlázás szépségét idézi fel.
  2. Kézműves termékek: Azoknak, akik értékelik az aprólékosan kidolgozott, kézzel készült tárgyakat, ez a makett igazi gyöngyszem lesz a kollekciójukban.
  3. Irodai Dekorációnak: Azoknak, akik szeretnék irodájukat vagy munkahelyüket egyedi tárggyal feldobni, ez a makett kiváló választás, mivel nem csak dekoratív, de beszédtémát is kínál a látogatókkal és kollégákkal.
  4.  Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

 

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

 

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak