Laser vitorlás makett

28 900 Ft

Készleten

Cikkszám R124087 Kategóriák: ,
Leírás

Laser Vitorlás makett

MÉRET: 33 × 11 × 50 magas cm

ANYAGA: a hajótest és a tartó fából, a vitorlázat vászonból készült

A HAJÓ TÖRTÉNETE

A Laser vitorlás hajó egy ikonikus vitorlás, amelynek története az 1970-es évekre nyúlik vissza. A hajó atyja, Bruce Kirby, akit a vitorlázás és a hajótervezés világában egyaránt elismertek, koncepcionálta ezt az egyedi dizájnt. Egy olyan vitorlást szeretett volna létrehozni, amely nem csak könnyen kezelhető és rendkívül funkcionalitású, hanem amely a jövő vitorlázóinak is lehetőséget biztosít az olimpiai versenyekhez.

Ezen álmok és törekvések motiválták Kirbyt és csapatát abban, hogy olyan hajót hozzanak létre, amely egyszerre modern, gyors és a vitorlázó közösség számára hozzáférhető. A Laser tervezésénél az egyszerűséget és a hatékonyságot tartották szem előtt, és ezek a jellemzők hamarosan a hajó védjegyévé váltak.

Nemcsak a hajó remek tulajdonságai tették népszerűvé, hanem a mögötte álló elképzelés és vízió is. A Laser kitalálói nem elégedtek meg azzal, hogy egy újabb vitorlás osztályt hozzanak létre; nagyobb álmokat dédelgettek. Céljuk volt, hogy a Laser ne csak a helyi és nemzeti versenyeken, de az olimpián is megjelenjen. Ez a törekvés nem volt hiábavaló, hiszen évek kemény munkája és a hajó egyedülálló jellemzőinek bemutatása után 1996-ban, Atlantában a Laser osztály már az olimpia részévé vált.

Ez a monumentalitás bizonyítja, hogy a Laser nem csak egy vitorlás hajó, hanem egy jelenség is. Bruce Kirby és csapata által tervezett hajó nem csak a vitorlázás szerelmeseinek szívébe lopta be magát, hanem az olimpiai történelembe is beírta nevét. A Laser, melyet kezdetben csak egy álmokkal teli projektnek tekintettek, ma már az olimpiai vitorlázás meghatározó részévé vált, és a hajózás és a sport iránti szenvedélyt testesíti meg minden egyes útján.

Hazai Laser élsport

Hazánkból Eszes Tamás szerzett kvótát Atlantába. Eszes Tamás a legeredményesebb Laser versenyzői a mai napig Magyarországon, 2000-ben Sydneyben képviselte hazánkat az Olimpián. A feltörekvő ifjúságot azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, Berecz Zsombor űzi jelenleg legprofibban a Lasert, 2008-ban kijutott a pekingi Olimpiára és számos nemzetközi sikert tudhat magának.

A világ legjobb Laser edzőközpontja Ile des Embiez szigetén található Franciaországban. Ez a Trevor Millar által megalapított és vezetett Sailcoach bázisa. Eszes Tamást is ő készítette fel, edzette sokáig és Berecz Zsombor is részt vett programjukon.

Laser vitorlás hajóról

A Laser egy egyszemélyes, egy vitorlával rendelkező One Design jolle.
A hajó kicsi, könnyen karbantartható, árboca szétszedhető, két részből áll, ez segíti a könnyű szállítást. Kezdetben strandokon használták oktatóhajónak, de a Laser tervezői versenyhajónak is szánták. Remek tulajdonságai miatt hamar eljutott a világversenyekig.

Nagyon érzékeny hajó, kiválóan fejleszti a hajóvezetési készséget, főleg hullámos vízen.
A Laser kiváló utánpótlás-nevelő hajó is. A Laser 4.7 és a Laser Radial gyakorlatilag Laser testre szerelt kisebb rudazat és vitorla. Így az Optimistből kinőtt gyerekek egy nagyobb egyszemélyes tanuló hajóba ülhetnek.

A 33 cm-es Laser vitorlás makett azoknak szól, akik igazán értékelik a vitorlázás művészetét és a pontos makettgyártást. Bruce Kirby által 1970-ben tervezett eredeti Laser vitorlás hajó kiváló reprodukciójaként a makett hűen tükrözi az eredeti hajó lenyűgöző és egyszerű formáját. A Laser vitorlás makett minden egyes részlete gondosan kidolgozott, és pontosan követi az eredeti hajó tervezési jellemzőit. A miniatűr hajó kiváló minőségű anyagokból készül, ami biztosítja annak tartósságát és esztétikai vonzerejét.

Az eredeti hajó hírnevét annak egyszerű, de hatékony tervezése alapozta meg, és ez a Laser vitorlás makett tökéletesen tükrözi ezeket a tulajdonságokat. A precízen festett felületek és a kiváló minőségű alkatrészek élethű ábrázolást kínálnak, ami minden makettgyűjtő és vitorlázás rajongó számára lenyűgöző. A hajó teljes hossza 33 cm, ami ideális méret az asztalon vagy polcon való bemutatáshoz, anélkül hogy túl sok helyet venne igénybe.

A Laser vitorlás makett minden egyes részlete, az árbócoktól kezdve a vitorlákig, gondosan megtervezett és kivitelezett, hogy a makett a lehető leginkább hasonlítson az eredeti hajóhoz. A makett nemcsak egy kiváló műalkotás, hanem egy darab vitorlázás történelméből is, amelyet bárki büszkén mutathat be otthonában vagy irodájában.

Ez a Laser vitorlás makett nem csak egy gyönyörű és részletes makett, hanem egy igazi gyűjteményi darab is, amelyet minden makettgyűjtő és vitorlázás szerelmese értékelni fog. Az eredeti  vitorlás hű reprodukciójaként ez a makett egyedülálló ajándék lehet minden olyan személy számára, aki értékeli a precíz munkát és a vitorlázás történetét.

A Laser vitorlás makettet ajánljuk: 

  • Vitorlázás rajongóinak, akik értékelik a sport történelmét és annak ikonikus hajóit.
  • Makettgyűjtőknek, akik értékelik a minőségi és történelmi hű reprodukciókat, és szívesen bővítenék kollekciójukat egy egyedülálló darabbal.
  • Ajándékként olyan személyeknek, akiknek van egy különleges kötődésük a vitorlázáshoz vagy a tengerhez, és értékelik a művészeti és kézműves munkát.
  • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A Laser Vitorlás makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Laser vitorlás makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

 

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak