Dragon vitorlás makett 50cm

54 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNYT0024P-50 Kategóriák: ,
Leírás

Dragon Vitorlás makett

MÉRETE:  50 H x 10 SZ x 63 M cm  
ANYAGA: akácia – mahagóni,  angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa.
TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
CSOMAGOLÁS:  A fa hajó makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal,   forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

Az eredeti hajó története

A Dragon vitorlás hajó azon ikonikus nautikai remekművek közé tartozik, amelyek meghatározták a 20. századi vitorlázás alakulását. Már a megjelenése pillanatától kezdve azonnal megragadta a közönség figyelmét, nem csak különleges kialakítása és lenyűgöző tervezése miatt, hanem azért is, mert könnyen hozzáférhető és kezelhető volt.

A 20. század elején a vitorlázás azon sportok közé tartozott, amelyeket inkább az elit réteg űzött. Az IYRU, a Nemzetközi Jachtverseny Szövetség, amely ebben az időben már jó ideje működött, azon dolgozott, hogy a sportot minél több ember számára hozzáférhetővé tegye. Ebben az összefüggésben merült fel az ötlet egy olyan sportvitorlás létrehozásáról, amely nem csak versenyekre alkalmas, de az átlagember számára is elérhető áron beszerezhető. Ezt az igényt hivatott kielégíteni a Dragon.

A skandináv fiatalok, akiknek a vitorlázást népszerűsíteni szerették volna, gyakran találkoztak a tengerrel, azonban nem rendelkeztek a megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassák a természet ezen adományát. Ez adta az ötletet egy olyan pályázat kiírására, amelynek célja egy fiatalok számára ideális, könnyen kezelhető vitorlás megtervezése volt. Johan Anker, a norvég hajótervező, azonnal felismerte ezt a lehetőséget, és a Dragonnal nem csak megnyerte a pályázatot, hanem egy egész korszakot is meghatározott.

A Dragon, amelynek neve már önmagában is erőt és dinamizmust sugall, hamar hódítani kezdett a vitorlázók körében. Könnyű kezelhetősége és relatív alacsony költségei miatt nem csak Skandináviában, hanem világszerte népszerű lett. Az IYRU döntése, hogy 1948-ban olimpiai osztályként ismerje el a Dragon-t, csak tovább erősítette ezt a népszerűséget. Ekkor már a Dragonok nem csak túrázáshoz, hanem versenyzéshez is ideális választásnak bizonyultak, így az egységes osztály előírások is szigorúbbakká váltak.

A Dragon sikerének híre elérte Magyarországot is, ahol a 20. század közepén a Balaton partján kezdték el építeni az első hajókat. Az elkövetkező években több olyan hajó is készült, amelyek a Balatonon már-már legendásnak számítottak, mint például a Triton, a Tűzmadár vagy a Ciróka. A Dragon ezzel a korszakkal lett Magyarországon is az egyik legnépszerűbb hajóosztály.

A technológia fejlődésével azonban a Dragonok is változtak. A faanyagok helyett a modern építőanyagok, különösen a műanyagok kezdtek elterjedni. Magyarországon Soponyai Géza volt az első, aki a 90-es években műanyag Dragonok gyártásába kezdett. A Conseuro műhely pedig az új évezred elején jelent meg saját műanyag testű hajóival.

Ma már a Magyar Dragon Szövetség képviseli a flottát a Magyar Vitorlás Szövetség keretein belül. Közel ötven tagja van a Balatonon, közülük mintegy harminc rendszeresen versenyez. A Dragon így továbbra is az egyik legnépszerűbb vitorlás osztály Magyarországon. A hajóosztály története és sikeressége bizonyítja, hogy a jó ötletek, a minőségi kivitelezés és a szenvedély képesek időt álló eredményeket hozni.

Ismertető a Dragon vitorlás makett készítéséről

A Dragon vitorlás egy olyan remekmű, amely évtizedek óta létezik a vitorlázás világában. Most egy kivételes makettként is megvásárolható, mely tükrözi a valódi hajó kifinomultságát és eleganciáját. A 50 cm-es Dragon vitorlás makett tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnék otthonukban is megcsodálni ezt a hajózási ikont.

A Dragon vitorlás makett olyan mesterségbeli kiválósággal készült, amely tiszteletet parancsol. Az első pillanattól kezdve, amikor szembe találkozunk vele, láthatóvá válik a kiváló munka és a precizitás, amellyel a művészek és kézművesek dolgoztak rajta. Ezen kívül a választott faanyagok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a makett kivételes és egyedi legyen.

Akácia, mahagóni, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye és sárga fa. Mindegyik fafajta gondosan lett kiválasztva a különböző részeihez. Az akácia a hajó testének keménységét és tartósságát biztosítja. Egy olyan fafajta, amely az idő múlásával is megőrzi szépségét. A mahagóni, melynek sötétbarna színe van, az eleganciát és mélységet adja ennek a Dragon vitorlás makettnek, ami kihangsúlyozza a hajó igazi jellegét.

Az angol sycamore, egy világosabb fafajta, finom kontrasztot teremt a többi sötét fafajtával. A rózsafát és a fekete fát a kisebb részletekhez használták, így még inkább kidomborodnak a makett aprólékos részletei. A cseresznyefát a hajó fedélzetéhez használták, melynek természetes vöröses árnyalata igazán megnyerővé teszi a makettet. Végül a sárga fa a Dragon vitorlás makett vitorláinak elkészítésére került felhasználásra, ami lágyan kontrasztál a többi fa sötét tónusaival.

Az elkészítési folyamat során a mesteri kézügyesség és az aprólékos munka együttes eredményeként született meg ez a remekmű. Az egyes fafajtákat alaposan kiválasztották és előkészítették az elkészítéshez. A darabokat precízen kivágták, majd összeillesztették, és finoman csiszolták, hogy az eredmény tökéletesen sima és esztétikus legyen. A vitorlák, a kötélzet és a hajó testének egyes részei is aprólékosan lettek kidolgozva, hogy a valódi Dragon vitorláshoz hasonlóan élethű legyen.

A Dragon vitorlás makett előnyei közé tartozik a kiváló minőség, az élethű részletesség és a különleges faanyagok használata. Emellett a makett a tökéletes mérete miatt könnyedén elfér bármelyik polcon vagy asztalon, és egyedülálló dísztárgyként szolgál otthonában vagy irodájában. A Dragon vitorlás történetének és kialakításának hűen tükröződik a makettben, így nem csak a vitorlázás szerelmesei számára, hanem mindenki számára értékes darab.

A Dragon vitorlás makett egy olyan mestermű, amely az évtizedek során gyűjtött tudást és tapasztalatot tükrözi a vitorlázás területén. Az elkészítés során használt kiváló minőségű faanyagok és a mesteri kidolgozás garantálják, hogy ez aDragon makett hosszú éveken át örömöt szerez majd tulajdonosának. Azok számára, akik értékelik a kiváló minőségű kézművességet és a történelmi hajókat, ez a makett igazán különleges ajándék lehet.

A Dragon vitorlás makettet ajánljuk: 

  • Vitorlázás rajongóinak: Azok számára, akik szeretik a vitorlázást vagy érdeklődnek a tengeri járművek iránt, ez a makett egy kiváló választás. Az élethű részletek és a Dragon vitorlás makett története miatt, különleges ajándék lehet számukra.
  • Gyűjtőknek: A minőségi makettek és modell hajók gyűjtői számára ez az egyedi darab kihagyhatatlan. A kiváló minőségű faanyagok és az aprólékos kidolgozás garantálja, hogy ez a makett méltó helyet foglaljon el a gyűjteményben.
  • Történelem kedvelőinek: Mivel a Dragon vitorlás hajó több mint 90 éves történelemmel rendelkezik, azok számára, akik érdeklődnek a tengeri járművek és a vitorlázás történelme iránt, ez a makett kiváló ajándék lehet.
  • Belsőépítészeknek és Lakberendezőknek: A Dragon vitorlás makett kifinomult megjelenése és kiváló kidolgozása miatt tökéletes dísztárgy lehet otthonokban, irodákban vagy közületekben. Azok számára, akik egyedi és elegáns kiegészítőket keresnek a tér díszítéséhez, ez a makett kiváló választás.
  • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak