France II hajómakett

64 900 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNS0093P Kategória:
Leírás

FRANCE II hajómakett

 • MÉRETE: 57 x 26 x 38 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó tulajdonságai:

 • Hossz: 150 m
 • Szélesség: 17 m
 • Vitorlázat: bark, 6350 m2
 • Motor: 2 db 900 le Scheidner motor
 • Ország:Francia 1911

 

A hajó története:

A hajó Bordó-i Girond hajóépítő műhelyében, acélból épült, 5 árbocos bark vitorlás. Méretével, vitorlázatával, vízkiszorításával (10710 t) és teherbíró képességével (7300 t) korának legnagyobb hajója volt. A hajó az ömlesztett áruk szállítása mellett párhuzamosan személyszállítással is foglalkozott.

A fával gazdagon burkolt hajófedélzeten hét luxus utas kabin, könyvtár, sötétkamra, és tengervíz-terápiás berendezésekkel ellátott kajüt volt. Igényes, gyönyörű nappalijában zongora és értékes bútorok szolgálták az utasok kényelmét. A hajó Franciaország-Ausztrália-Új-Kaledónia-USA útvonalon az utasok mellett nikkelt, krómot szállított.1922. július 12-én New Caledonia partjai mellett zátonyra futott.1944-ben a roncsot az amerikai bombázók céllövészetre használják és lebombázzák.

France II hajómakett

France II hajómakett

A történelmi France II hajómakett az egyik legikonikusabb vitorláshajó hűséges mása, amely valaha is hajózott a világ óceánjain. Ez a vitorlás makett a hajózási művészet és mesteri kézműves munka tökéletes kombinációját képviseli. Az aprólékosan kidolgozott részletek, a finoman kialakított vitorlák és a lenyűgöző fapácolás teszik ezt a makettet azonnal felismerhetővé és megkülönböztetővé.

A France II hajó azon ritka hajók közé tartozott, amelyek mind a méretükkel, mind pedig az általuk képviselt innovációval kiemelkedtek kortársaik közül. E makett tökéletesen tükrözi ezt a nagyszerűséget. A hajó szerkezeti integritásának és a kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően ez a darab nemcsak dekoratív elemként szolgál, hanem az idő próbáját is kiállja.

Ideális választás mindazok számára, akik méltó módon kívánják megörökíteni a tengerészeti történelem e meghatározó pillanatát, és egyben tökéletes beszélgetésindító lehet bármely helyiségben. A hajó történetének és a kiváló kivitelezésnek köszönhetően ez a makett azonnali eleganciát és karaktert kölcsönöz bármely otthonnak vagy irodának.

A France II hajómakettet ajánljuk:

 • Hajózás és tengerészeti történelem iránt rajongóknak, akik értékelik az olyan történelmi darabokat, mint a France II, és szívesen bővítik gyűjteményüket egy ilyen különleges makettel.
 • Enteriőr tervezőknek vagy lakberendezőknek, akik keresik azokat az egyedi darabokat, amelyek kiemelik ügyfeleik otthonának vagy irodájának belső terét, és hozzáadnak egy kis történelmi és nautikai bájt.
 • Ajándékként azoknak, akik értékelik a minőségi kézműves termékeket. Ez a makett tökéletes ajándék például nyugdíjba vonuláshoz, évfordulóhoz vagy bármely más különleges alkalmazhoz, ahol egy emlékezetes és tartós ajándékot szeretnénk adni.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak