HMS Victory vitorlás makett 75cm

149 000 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNTS0001W-60 Kategória:
Leírás

HMS Victory vitorlás makett

Termék információk

 • MÉRETE: 75 x 25 x 65 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Teljes hossz: 69,3 m
 • Hajótest hossza: 46,1 m
 • Szélesség: 15,8 m
 • Kormánylapát: 11 m hosszú, 1,7 m széles
 • Merülési mélység: 8,8 m
 • Vízkiszorítás: 3500 t
 • Sebesség: 8-9 csomó
 • Vitorlafelület: 5440 m2
 • Fegyverzet: 104 ágyú
 • Legénység: 850 fő

A HMS Victory hajó története:

A HMS Victory, az angol királyi haditengerészet egyik legjelentősebb sorhajója, lenyűgöző történettel rendelkezik. Ez a hajó, melyet Sir Thomas Slade tervei alapján 1759 és 1765 között építettek az angliai Chatham-ban, nemcsak a brit tengeri haderő ikonikus szimbóluma lett, hanem a tengeri háborúzás történetében is kiemelkedő szerepet töltött be.

A HMS Victory talán legismertebb szerepe a napóleoni háborúk idején volt, amikor Horatio Nelson admirális vezetésével részt vett a híres Trafalgari csatában. A csata 1805. október 21-én zajlott, ahol az angol flotta az egyesített spanyol-francia flottával mérte össze erejét. Ebben az ütközetben a HMS Victory nemcsak a brit flotta zászlóshajója volt, hanem a csata középpontjában állt. Nelson admirális, aki a hajón tartózkodott, az ütközet során életét vesztette, ezzel hőssé válva a brit történelemben.

A Trafalgari csata jelentősége óriási volt a napóleoni háborúk során, hiszen ez a győzelem fordulópontot jelentett, amely megerősítette Nagy-Britannia tengeri egyeduralmát. Ez a fölény további egy évszázadon át tartott, és a HMS Victory ennek az időszaknak a szimbolikus emlékművé vált. A csata után a hajó és annak parancsnoka, Nelson admirális egyaránt legendás státuszt nyert a brit történelemben.

A HMS Victory ma Portsmouth kikötőjében, a történelmi szárazdokkban található, ahol mint élő múzeum szolgál. Látogatók százai csodálják meg nap mint nap, megismerve ezzel a hajó történelmi jelentőségét és a brit haditengerészet történetét. A hajó nemcsak azok számára kínál látványosságot, akik a tengeri csaták iránt érdeklődnek, hanem azoknak is, akik a hajózás történetét és a legendákat kedvelik.

A HMS Victory nem csupán egy hajó, hanem egy történelmi emlék, amely a tengeri csatározások és hősies tettek korát idézi meg. Az a tény, hogy a hajó még mindig megtekinthető és megőrizte eredeti pompáját, azt bizonyítja, hogy a megépítésekor a tartósság volt az egyik fő szempont.

Érdekesség a hajóról
A Victory mérete megközelítette a fából építhető lehetséges maximumot. Elkészítéséhez körülbelül 6000 fát vágtak ki, melynek kilencven százaléka tölgyfa volt.
Az ágyúk egyszerre 500 kg vasgolyót voltak képesek kilőni egy tengeri mérföld távolságra (az ágyúgolyók 32, 24, 12 fontosak voltak 1 font = 0,54 kg).

Ismertető a HMS Victory vitorlás makett készítéséről

A 75cm-es HMS Victory vitorlás makett elkészítése egy igazán lenyűgöző kézműves folyamat, amely a történelmi hajózás iránti szenvedélyt és a precíz munkát egyesíti. A makett megalkotása nem csupán az eredeti tervek pontos követésével zajlik, hanem a kézművesség és a hajómakettezés iránti elkötelezettség is előtérbe kerül a készítése során.

Az akácia fa, amelyet a HMS Victory vitorlás makett fő szerkezetének elkészítéséhez használnak, rendkívül strapabíró és tartós, ideális a hajótest alapjának megalkotásához. Ezenkívül a maketten használt többi trópusi fafajta, mint például a mahagóni, a rózsafa vagy a teak, nemcsak azért kerül kiválasztásra, mert ezek a fák tartósak és szépek, hanem mert az eredeti HMS Victory építésekor is hasonló anyagokat használtak. Ez a faanyagok kombinációja nem csak az erőt és stabilitást biztosítja, hanem gazdag és változatos textúrákat és színeket is kölcsönöz a makett számára.

A hajómakett elkészítése során minden egyes részletet gondosan és precízen kézzel faragnak és formáznak a mesterek. A munkafolyamat az alapváz kialakításával kezdődik, ahol az akácia fából készült vázat a hajótest formájára faragják. Ezt követően a trópusi fafajtákat használják fel a hajó fedélzetének, árbocainak, vitorláinak és díszítő elemeinek elkészítésére.

Minden egyes elemet, legyen az ágyú, kötélzet vagy a hajótest díszítése, részletesen kidolgoznak, hogy a makett a lehető legélethűbb legyen. Különös figyelmet fordítanak a hajó apró részleteire, mint például a vitorla anyagának textúrájára, az ágyúk és más fedélzeti felszerelések aprólékos kidolgozására. Ez a fajta precizitás és részletesség teszi a HMS Victory vitorlás makettet valóban egyedivé és értékessé.

A HMS Victory vitorlás makett elkészítése során a mesterek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden részlet hű legyen az eredeti hajó terveihez. A hajómakettnek nem csak esztétikailag kell lenyűgözőnek lennie, hanem történelmileg is pontosnak.

A HMS Victory vitorlás makettet ajánljuk:

 • Hajómakett gyűjtőinek: Azok számára, akik hajómakett rajongók, ez vitorlás kötelező része gyűjteményüknek. Különösen azoknak, akik a történelmi vitorláshajók iránt érdeklődnek.
 • Történelmi események kedvelőinek: Azok, akik érdeklődnek a tengeri történelem, különösen a napóleoni korszak és a Trafalgari csata iránt, értékelni fogják ezt a makettet, mint egy történelmi jelentőségű dísztárgyat.
 • Dekorációként: A HMS Victory vitorlás makettje elegáns és részletes, így tökéletes díszítő elem lehet otthonokban, irodákban, vagy akár hotel lobbykban, ahol a látványosság és a történelmi hangulat fontos.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A HMS Victory vitorlás makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak