HMS Victory vitorlás makett 90cm

219 000 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNTS0001W-80 Kategória:
Leírás

HMS Victory vitorlás makett 90cm

 • MÉRETE: 90 × 27 × 76 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Teljes hossz: 69,3 m
 • Hajótest hossza: 46,1 m
 • Szélesség: 15,8 m
 • Kormánylapát: 11 m hosszú, 1,7 m széles
 • Merülési mélység: 8,8 m
 • Vízkiszorítás: 3500 t
 • Sebesség: 8-9 csomó
 • Vitorlafelület: 5440 m2
 • Fegyverzet: 104 ágyú
 • Legénység: 850 fő

A hajó története:

Az angol tengerészettörténetben az egyik legjelentősebb és legismertebb hajó a H.M.S. Victory. Ezt a monumentális méretű sorhajót az angol királyi haditengerészet számára építették, és ma már az egész világon híres. Egy nemcsak a brit tengerészet, de az egész tengerészettörténet számára ikonikus hajóról van szó.

A H.M.S. Victory építési munkálatai 1759-ben vettek kezdetet az angliai Chatham-ban. A tervek elkészítése során a hajó formáját és kialakítását Sir Thomas Slade mérnök tervezte, aki a kor egyik legismertebb hajóépítő mérnöke volt. A hajó építése során használt technikák és a felhasznált anyagok a korabeli technológia és tudás csúcsát képviselték.

A hajó építéséhez rengeteg faanyagot használtak fel. Körülbelül 6000 fát vágtak ki a hajó elkészítéséhez, és ezek nagy része, mintegy kilencven százaléka, tölgyfából származott. A tölgyfa a hajóépítésben kiváló anyag, hiszen nagy szilárdságú és ellenáll az időjárás viszontagságainak. A Victory méretei olyan grandiózusak voltak, hogy közel álltak ahhoz a mérethez, amit fából lehetséges volt építeni.

Ami a fegyverzetet illeti, a H.M.S. Victory a kor egyik legmodernebb és legveszélyesebb hadihajója volt. Ágyúi egyedülállóak voltak a tűzerő és a hatótávolság tekintetében. A hajón lévő ágyúk összesen akár 500 kg vasgolyót is kilőhettek egyszerre, méghozzá egy tengeri mérföldes távolságra. Az ágyúgolyók méretei és súlya változó volt, a legnagyobbak 32 fontosak (kb. 17,3 kg), míg a kisebbek 24 és 12 fontosak voltak.

A Victory azonban nem csak fegyverzete és mérete miatt vált híressé. A hajó a tengerészettörténet egyik legemblematikusabb csatájában, a trafalgári csatában vett részt. Ebben a csatában, mely 1805-ben zajlott, az angol flotta a francia és spanyol hajókat győzte le. A csata során a Victory-t Lord Horatio Nelson admirális vezette, aki ebben a csatában esett el, de a győzelemmel örök hőssé vált.

A csata után a Victory továbbra is aktív szolgálatban maradt, de az idő múlásával egyre kevésbé használták aktív hadviselési célokra. Ma a hajót az angliai Portsmouth kikötőjében lehet megtekinteni, ahol szárazdokkban áll. A hajó a látogatók számára egy élő múzeum, melyen keresztül bepillantást nyerhetnek a brit tengeri haderő múltjába és a tengerészettörténet egyik legfontosabb eseményébe.

Összefoglalva, a H.M.S. Victory nem csak a brit tengeri haderő, hanem az egész világ tengerészettörténetének egyik legjelentősebb hajója. A hajó története, a trafalgári csata, valamint Nelson admirális örök emléket állítanak azoknak, akik a tengeren harcoltak és azokért az ideálokért, amelyeket képviseltek. A Victory ma is áll, mint a bátorság, a kitartás és az elszántság emlékműve.

Ismertető a makett készítéséről

A HMS Victory vitorlás makett egy művészeti alkotás, ami a hajómodellezés művészetének csúcsát képviseli. A 90 cm-es méretű makett a valóságos HMS Victory lenyűgöző részletezését és eleganciáját hivatott visszaadni, így a tengeri történelem iránt érdeklődőknek és a modellgyűjtőknek egyaránt lenyűgöző darabja lehet gyűjteményüknek.

A HMS Victory vitorlás makett elkészítése során kiemelt hangsúlyt fektettek a történelmi hűségre. Az eredeti hajó valóságos méretei, kialakítása és részletezése alapján tervezték meg a makettet, így az olyan, mintha a valóságos hajót zsugorították volna le a nappaliba. A hajómodellezés során a mesteremberek a legapróbb részletekig kidolgozták a hajótestet, a vitorlákat, a kötelezettséget és az ágyúkat. Minden egyes elem, az apró kötelektől az ágyúkig, a legnagyobb gondossággal készült, hogy a végeredmény olyan legyen, mint a valóságos HMS Victory.

A HMS Victory vitorlás makett alapanyagául szolgáló faanyagot különösen óvatosan választották ki. Olyan prémium minőségű fákat használtak, mint az akácia és más trópusi fa fajták, amelyek nemcsak a makett szilárdságát és tartósságát garantálják, hanem esztétikai szempontból is a legjobb eredményt adják. A kiválasztott faanyagoknak köszönhetően a hajómakett nemcsak gyönyörűen néz ki, hanem az évek során is megőrzi eredeti állapotát.

A hajótest és a vitorlák kidolgozásánál a mesteremberek kivételes figyelmet szenteltek a részletekre. A fa felületén láthatók azok a finom faragások, amelyek a hajótest egyedi mintázatát és struktúráját adják. A vitorlák hűen követik az eredeti hajó vitorláinak alakját és struktúráját, így a makett szinte életre kel.

A kiváló minőségű anyagok és a mesteri kivitelezés garantálja, hogy a HMS Victory vitorlás makett hosszú éveken keresztül dísze lehet otthonának. Az is egy nagy előny, hogy ez a makett nemcsak a tengerészettörténet és a hajómodellezés rajongóinak nyújt örömet, hanem bárkinek, aki értékeli a kiváló művészetet és a minőségi kézműves termékeket.

Emellett a HMS Victory vitorlás makett egy kiváló beszélgetésindító is lehet. Vendégei biztosan megcsodálják ezt a lenyűgöző makettet, és érdeklődnek majd a története iránt. Az pedig, hogy a makett történelmileg hűen reprodukálja a HMS Victory-t, lehetőséget nyújt arra, hogy a tengerészettörténet egyik legizgalmasabb eseményéről beszélgessen.

A HMS Victory vitorlás makett egy művészeti alkotás, ami a tengeri történelem, a kiváló kézműves munka és a minőségi anyagok tökéletes kombinációját kínálja. Ez a hajómakett a történelmi hűség, a művészi kidolgozottság és a kiváló minőségű anyagok kombinációjával készült, így a végeredmény egy lenyűgöző darab, amely hosszú éveken keresztül örömet okozhat tulajdonosának.

A HMS Victory vitorlás makettet ajánljuk:

 • Hajómodellezési rajongóknak és gyűjtőknek: Azoknak, akik szenvedéllyel foglalkoznak a hajómodellekkel és értékelik a részletesen kidolgozott, történelmileg hű maketteket, a HMS Victory vitorlás makett tökéletes választás lehet. Az aprólékos részletek és a kiváló minőségű kidolgozás biztosan lenyűgözi őket.
 • Történelem iránt érdeklődőknek: A HMS Victory a brit tengerészettörténet egyik legikonikusabb hajója. Azoknak, akik érdeklődnek a történelem, különösen a tengeri csaták és hajózás története iránt, ez a makett lehetőséget kínál a múlt egy darabjának otthoni bemutatására.
 • Ajándékot keresőknek: Egy ilyen lenyűgöző makett tökéletes ajándék lehet egy különleges alkalomra, mint például születésnap, évforduló vagy nyugdíjba vonulás. Azoknak, akik szeretnének valami egyedülállót és emlékezeteset ajándékozni, a HMS Victory vitorlás makett egy kiváló választás lehet.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A Makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt HMS Victory vitorlás makettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak