Christian Radich hajómakett

169 900 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNTS0017P-80 Kategória:
Leírás

Christian Radich hajómakett

 • MÉRETE: 88 x 24 x 64 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Hosszúság: Kb. 62,5 méter (főárboc nélkül), illetve 73 méter a bowsprit-tel együtt.
 • Szélesség: Kb. 9,7 méter.
 • Merülési mélység: Kb. 4,7 méter.
 • Vízkiszorítás: Kb. 1050 tonna.
 • Személyzet: Képes 18 tisztet, 40 tanulót és 8-10 hajómesternek otthont adni, összesen kb. 65-70 fő.
 • Fegyverzet: A Christian Radich eredetileg nem volt fegyverzettel felszerelve, mivel oktató hajóként épült és funkcionált.
 • Honosság: Norvégia.
 • Építés időpontja: 1937.

A Christian Radich hajó története

A Christian Radich hajó az egyik ikonikus embléma a tengerészeti történelemben. Egy magával ragadó történettel rendelkező hajó, amelynek hátterében az oktatás, a kultúra és a kalandok állnak.

1937-ben, Norvégiában épült a Christian Radich, és azóta is a tengerészet szolgálatában áll. Mégis, ami igazán különlegessé teszi, az nem csak az ősi kivitelezése vagy lenyűgöző megjelenése, hanem az a céltudatos szerep, amelyet betöltött a tengerészet oktatásában. Kezdetben iskolahajóként indult, és közel hat évtizeden keresztül ebben a minőségben működött. Ez alatt az idő alatt, közel 17 000 norvég fiatal kapott alapvető tengerészeti képzést a fedélzetén. Sok számukra a Christian Radich jelentette az első tapasztalatot a tengerrel, ahol megismerkedhettek a hajózás alapjaival, a tengerészeti készségekkel, és megtanulhatták a hajó mindennapi működését.

A Christian Radich azonban nem csak az oktatás területén vált ismertté. 1958-ban a „Windjammer” című filmben szerepelt, amely nem csak a hajó, hanem a tengerészeti kultúra iránti érdeklődést is felkeltette a nagyközönség körében. A film bemutatta a hajó lenyűgöző vonalait, a vitorlázás izgalmait és a tengerészeti élet kihívásait.

A nyári hónapokban a hajó különféle vitorlázó utakat kínál, nem csak gyakornokoknak és iskolai tanulóknak, hanem vállalkozásoknak és magánszemélyeknek is. Ezek a túrák kiválóan alkalmasak a csapatépítésre, vagy egyszerűen csak egy különleges kalandra a tengeren. Télen pedig Dél-Európa, a Karib-térség és az Atlanti-óceán vizein hajózik, gyakornokokkal a fedélzetén, akik a világ minden tájáról érkeznek.

A hajó 15-20 fős állandó profi személyzete pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyakornokok a lehető legteljesebb képet kapják a tengerészeti életről. Bemutatják nekik a hajó mindennapi működését, az óriási, 14.6400 négyzetlábas vitorlákat, és a 9800 méter hosszú kötelek használatát.

A Christian Radich nem csak egy hajó, hanem egy élő tanulság a tengerészet történelméről, kultúrájáról és hagyományairól. Egy emlékmű, amely a múltat és a jelent ötvözi, és egyedülálló lehetőséget kínál mindazok számára, akik készen állnak arra, hogy megismerjék a tengeri élet varázslatát.

Információk a Christian Radich hajómakett készítéséről

A Christian Radich hajómakett egy lenyűgöző műalkotás, amely nemcsak a tengerészet iránt érdeklődőknek, de azoknak is kínál tökéletes választást, akik a precizitásra és részletességre értékelnek a makettekben. A 92 cm méretű modell a valósághűség és az aprólékos kidolgozás tökéletes kombinációját kínálja.

A vitorlásmakett elkészítéséhez kiváló minőségű trópusi fából és fémalkatrészekből készült elemeket választottak. Az alapanyagok kiválasztásánál a hangsúly a hosszú élettartamra és a minőségi megjelenésre helyezkedett. A makett alapját képező váz az eredeti Christian Radich hajó tervei alapján készült, biztosítva a hűséges ábrázolást és a stabil szerkezetet.

A fedélzet aprólékos kidolgozása során a valósághűséget szem előtt tartva állították össze az egyes részleteket, mint például a kötelek, árbocok és vitorlák. Az apró, de fontos részletek, mint az ablakok, korlátok, ágyúk és egyéb felszerelések hozzáadásával a Christian Radich hajómakett tökéletesen élethű kinézetet kapott.  A makett festése során különös figyelmet fordítottak az eredeti hajó színeinek és textúráinak hűséges reprodukálására. A befejező rétegként egy védőlakkot is felvitték a makettre, amely megóvja a festést és a fát az idő múlásától.

A Christian Radich hajómakett az eredeti vitorlás minden egyes részletét gondosan reprodukálja, így az eredeti hajó történelmi és kulturális értékét is magában hordozza.  Az alapanyagok kiválasztásától a festésig minden lépés során a legmagasabb minőségi sztenderdeket tartották szem előtt.  A makett nemcsak a tengerészet iránt érdeklődők számára jelent értéket, hanem bármely otthon vagy iroda díszítőelemeként is kiválóan mutat.

Ez a Christian Radich hajómakett nemcsak szép, hanem oktatási célokat is szolgálhat, kiválóan alkalmas történelmi vagy tengerészeti prezentációkhoz, illetve tanítási célokra. tartós anyagokból készült, és megfelelő gondozás mellett évtizedekig megőrzi szépségét és értékét. A Christian Radich hajómakettje egy mesteri alkotás, amely a tengerészet szerelmeseinek és a makettgyűjtőknek egyaránt hatalmas örömet okoz. Egy olyan termék, amely a minőséget, a precizitást és a történelmi hűséget egyesíti magában.

A Christian Radich hajómakettet ajánljuk:

 • Történelem szerelmeseinek, akik elmerülhetnek a vitorlázás aranykorában, és a Christian Radich hajó lenyűgöző történetében.
 • Művészeteket és kézművességet kedvelőknek, akik értékelik a részletgazdag kidolgozást és a precíz munkát, amelyet a makettbe fektettek.
 • Akik egyedi dekorációs tárgyat keresnek otthonukba vagy irodájukba, és kifinomult és elegáns tengerészeti esztétikájú dísztárgyat keresnek.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A Christian Radich hajómakett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak