Vasa hajómakett

88 000 Ft

Készleten

Cikkszám T148 Kategória:
Leírás

Vasa hajómakett Technikai adatok:

 • MÉRETE: 50 x 17 x 44 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai

 • Hossz:  54,8 m
 • Szélesség:  11,6 m
 • Merülési mélység:  4,6m
 • Vízkiszorítás:  1300t
 • Vitorlázat:  háromárbocos keresztvitorlázat, csúcsvitorlákkal az elő-, és főárbocon,  latin és csúcsvitorla a tat árbocon, orrárbocán vakvitorla, továbbá  vak árboc keresztvitorlával.
 • Személyzet:  145 tengerész, 300 katona
 • Fegyverzet: 64 ágyú
 • Ország:  Svéd 1628)

1628. augusztus 10-én, vízre bocsátása napján elsüllyedt. A kikötőből kiérve a széltől megbillent és a nyitott, a tengerszinttől alig 1 méterre lévő agyú-nyílásokon beömlött a víz, majd a túloldalra billenve szintén. A magas felépítmény, az ágyúk súlya, a barokk díszítés elegendő volt hogy megbillenjen és elsüllyedjen a hajó.

A szerencsétlenség okát a hajó rossz konstrukciójában kell keresni. Túlságosan keskeny volt, az oldalfalai csaknem függőlegesek voltak, és a labilitást nyilván nem ellensúlyozták megfelelő ballaszttal sem. 350 év után kiemelték, restaurálták, és múzeumban őrzik. Három fedélzeten 64 ágyúval rendelkezett.

A gallion hajótípus csúcsát jelentette. Árbocai 40 m-re magasodtak a fedélzet felett, 1200 m2 vitorla feszült rajta, max. sebessége 10 csomó lett volna. Hollandia fejlesztette ezt a típust a legtökéletesebbre.

Ez a lenyűgöző Vasa hajómakett a 17. századi, svédországi Vasa hadihajó történelmi reprodukciója, melyet a legapróbb részletekig gondosan megalkottak. A makett tökéletesen tükrözi az eredeti hajó monumentális kialakítását és a díszítésben fellelhető, aprólékosan kidolgozott motívumokat. A termék magas minőségű anyagokból készült, amely garantálja a tartósságot és az élethűséget.

Az összes vitorla, kötél és ágyú a helyén található, élethű részletességgel ábrázolva, lehetővé téve, hogy a történelem rajongói mélyebben belemerüljenek a 17. századi tengeri hadviselés világába. Az autentikus színkombinációk és az aprólékosan kidolgozott fastruktúra hozzájárul a hajó történelmi hitelességéhez.

A Vasa hajómakett nem csak egy egyszerű modell, hanem egy műalkotás, mely egyben időutazást is kínál azok számára, akik a múlt lenyűgöző pillanatait szeretnék megidézni otthonukban. Tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnék a történelmet a nappalijukba varázsolni, vagy egy emléket szeretnének a svéd tengerészeti örökségből. Képes vagy ellenállni ennek a lenyűgöző, történelmi hajómakettnek?

Vasa-Hajómakett_02

A Vasa hajómakettet ajánljuk:

 

 • Történelemrajongóknak és gyűjtőknek, akik szenvedéllyel gyűjtenek olyan tárgyakat, amelyek a múlt különböző korszakaiba repítik őket és értékelik a kiváló minőségű kézműves munkát.
 • Oktatóknak és tanároknak, akik a történelmi tanulmányokat vizuálisan és érzékelhetően szeretnék bemutatni tanítványaiknak, ezzel is elmélyítve az oktatás élményét.
 • Lakberendezési entuziastáknak, akik egyedi, karakteres dísztárgyat keresnek otthonuk vagy irodájuk számára, amely nem csak dekoratív, de beszélgetésindító elemként is funkcionál.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak