Batavia vitorlás makett 90cm

179 000 Ft

Már csak 1 db készleten

Cikkszám VVGNTS0055P-80 Kategória:
Leírás

Batavia vitorlás makett 90cm

Termék információk

 • MÉRETE: 90 × 28 × 68 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Hossz: 56,60 m
 • Szélessége: 10,5 m
 • Legnagyobb merülés: 5,10 m
 • A főárboc magassága a hajógerinctől számítva: 55 m
 • Fedélzeti létszám 1628-ban: 341 fő
 • Tömege üresen: kb. 650 t
 • Kötélzet hossza: 21 km
 • Fegyverzet: 32 ágyú, amelyek közül 24 öntöttvasból készült
 • Honosság: Hollandia – 1628

A Batavia hajó története:

A Batavia hajó története izgalmas kalandokban és tragédiákban gazdag fejezet a tengeri történelemben. Mint a Holland Kelet-Indiai Társaság egyik retúrhajója, a Batavia azon hajók sorát gyarapította, melyek Hollandia és az akkoriban szinte ismeretlen Ázsia között navigáltak, teletömve áruval és utasokkal egyaránt.

Az ilyen hajóknak masszív terhelhetőségre volt szükségük, hiszen az utazások sokszor hosszú hónapokig, sőt akár egy egész évig is eltarthattak.

Amikor 1628-ban a Batavia vízre szállt, Amsterdamban, már a kor egyik legnagyobb és legimpozánsabb hajójaként tartották számon. A Holland Kelet-Indiai Társaság megrendelésére épült, és minden egyes deszkája, minden árboc és vitorla a holland hajóépítészet csúcsát képviselte.

Nemcsak méreteiben volt grandiózus, hanem a felszereltségében is: nehéz ágyúkkal látták el, hogy megvédje magát a tengeri kalózok és az ellenséges hajók ellen.

A Batavia első útja tragikus fordulatot vett, amikor Francisco Pelsaert parancsnok vezetésével hajótörést szenvedett az Ausztrália nyugati partjainál fekvő zátonyon. Ez a szerencsétlenség örökre beírta a hajó nevét a tengeri történelem könyveibe. A túlélők közötti konfliktusok és a túlélésért vívott küzdelem történetei sokkolóak és megrendítőek egyaránt.

A hajó tragikus sorsa azonban nem ért véget a zátonyon való zátonyra futással. Több mint háromszáz évvel később, 1995-ben, a hollandiai Lelysted városában a történészek és hajóépítő mesterek nagyratörő projektbe kezdtek: újraépítették a Bataviát.

A munka nem kisebb kihívás volt, mint a történelem egyik legjelentősebb hajójának pontos másának megalkotása. A rekonstrukció során az Ausztrália nyugati partjainál talált hajóroncsok szolgáltak alapul, melyek ma is megtekinthetők az Ausztráliai Tengerészeti Múzeumban.

Az újraépített Batavia nem csak a régi hajóépítési technikák mesterséges megidézése volt, hanem a múlt és a jelen közötti híd építése is. A projekt során a hagyományos hajóépítési technikákat ötvözték a modern kutatási és restaurálási módszerekkel, hogy a lehető legautentikusabb eredményt érjék el. A hajó minden egyes elemét – az árbocoktól a vitorlákig, az ágyúktól a bútorokig – gondosan megtervezték és a korabeli hajóépítési szabványoknak megfelelően állították elő.

A mai napig a Batavia újraépített változata büszkeséggel mutatja be, hogyan tudott egykor egy nemzet a tengeren uralkodni, és hogyan válhatott a hajózás egy egész ország gazdasági és kulturális virágzásának motorjává.

A felújított vitorlás tulajdonosai nem csak egy precízen megalkotott modellt kaptak, hanem egy darab történelmet is, amely kézzelfoghatóvá teszi a múltat és inspirációt nyújthat a jövőre nézve is.

Ismertető a Batavia vitorlás makett készítéséről

A Batavia vitorlás makett egy olyan művészeti alkotás, amely a kézművesség és a hajóépítészet szeretetét ötvözi a történelmi hűség és a részletgazdag kidolgozás iránti szenvedéllyel. Ez a 90 cm-es makett nem csupán egy hajó mása, hanem egy olyan időkapszula, amely képes visszarepíteni bennünket a 17. századba, abba az időbe, amikor a Batavia a tengeri kereskedelmi útvonalak egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A makett elkészítése során a hagyományos hajóépítési módszereket és a legmodernebb kézműves technikákat egyesítették. A különféle fafajták, mint az akácia, mahagóni és rózsafa, nemcsak a makett stabilitását és tartósságát biztosítják, hanem egyedi textúrájukkal és színárnyalataikkal gazdagítják a makett megjelenését is.

A Batavia vitorlás makett minden egyes részletét gondosan faragták és formázták, hogy a lehető legélethűbb legyen. A fémötvözetekből készült kajütablakok, horgonyok és apró részletek kiemelkednek a fa alapanyagok közül, és hozzáadnak a makett kifinomultságához.

A vitorlák, amelyek a vitorlázás nélkülözhetetlen kellékei, ugyancsak kézzel készültek, megadva a hajónak azt a hiteles megjelenést, amelyet a modern tömeggyártású modellek nem képesek reprodukálni. A Batavia vitorlás makett az eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján született meg, több száz munkaóra és a kézművesek rendkívüli hozzáértésének eredményeként.

Mindezek a tényezők együttesen garantálják, hogy a Batavia vitorlás makett nem csak egy dísztárgy, hanem egy valódi műalkotás is legyen, amely méltó helyet foglal el bármely otthonban vagy irodában.

A Batavia vitorlás makett előnyei között szerepel a precíz és hiteles kivitelezés, ami érzékelteti a tengeri hajózás aranykorát. Ezen kívül a makett kialakítása lehetővé teszi, hogy a birtokosa közelebbről is megismerhesse a hajóépítészet finom részleteit, és elmélyedhessen a tengeri történelemben.

Ez a hajómakett nem csupán egy látványos tárgy, hanem egy beszélgetésindító darab is, amely inspirálja a történetek és kalandozások mesélését. Azok számára, akik érdeklődnek a hajómakettezés iránt, vagy szeretnének egy különleges darabot hozzáadni gyűjteményükhöz, a Batavia vitorlás makett ideális választás.

Ez nem csak egy egyszerű hajómakett, hanem egy igazi történelmi tárgy, amely képes felidézni azokat az időket, amikor a hajózás még kalandokkal és felfedezésekkel teli világ volt. Azok számára, akik értékelik a múltat és annak művészetét, a Batavia vitorlás makett tökéletes választás lehet.

A Batavia vitorlás makettet ajánljuk

 1. Történelem és Hajózás iránt érdeklődőknek: Azok számára, akik érdeklődnek a tengerészeti történelem és a hajózás iránt, a Batavia vitorlás makett egy lenyűgöző és tanulságos darab, amely életszerűen mutatja be a korabeli hajózást és a hajóépítés mesterségét.
 2. Makett gyűjtők: Precíz kidolgozottsága és hiteles reprodukciója miatt a makett ideális kiegészítője lehet a történelmi makettekkel foglalkozó gyűjtők kollekciójának.
 3. Enteriőr dekorációként: A makett elegáns és részletgazdag kialakítása révén tökéletes dísztárgy lehet otthonok, irodák, vagy akár tematikus éttermek és szállodák számára, hozzáadva a helyiségek atmoszférájához egy elegáns, történelmi hangulatot.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt vitorlás makettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak