Le Royal Louis prémium festett hajómakett

199 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNTS0010P-70 Kategória:
Leírás

LE ROYAL LOUIS Prémium festett hajómakett

 • MÉRETE: 85 × 26 × 69 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a Le Royal Louis hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk. Az orrárbocot a termék kicsomagolása után kell a helyére állítani.

A hajó tulajdonságai

 • Hossz: 56 m
 • Szélesség: 15 m
 • Legénység: 1260 fő (háború idején)
 • Fegyverzet: 120 ágyú
 • Honosság: Francia 1692

A hajó története

Az eredeti Le Royal Louis a 17. századi Franciaország büszkesége volt, egy fényűző és impozáns harci hajó, amely az akkori idők legmodernebb tervezési és kivitelezési technikáival készült.1692-ben Toulonban Coulomb építette ezt az 56 m hosszú, 15 m széles, 120 ágyús, háromfedélzetes francia hajót. Díszítését Le Brun tervezte.

A Royal Louis volt a Francia Királyi Haditengerészet legtűzerősebb hadihajója. 2500 m2-es vitorlafelülettel rendelkezett. A hajó legénysége háború idején elérte az 1260 főt, beleértve a tengerészgyalogos századot, illetve a tüzér-testületet.

Az évek alatt számos átépítési munkálaton ment keresztül, amelyek jelentős változást hoztak a vitorlázatban és a hajótestben. A legszembetűnőbb változások: a hátsó fedélzet drasztikus süllyesztése, illetve az árboc megszűnése. Mindemellett a hajó legfőbb fegyverzete érintetlen maradt, csak az elülső és hátsó fedélzet legkisebb tüzérségében történtek változások.

Az általunk kiállított hajómodell az 1779-es tervek mintájára készült, amikor a kék-fehér hajóraj admirális hajója volt, és az amerikai hajóraj közé tartozott. Earl d’Estaing-nek is nevezik. A Le Royal Louis hajó prémium kiadású makettje az elegancia és a történelmi precizitás zseniális egyvelegét kínálja.

A prémium kiadású makett mindezt hűen tükrözi, ügyelve minden apró részletre és a hajó ikonikus profiljának élethű reprodukciójára. Az alapanyagul szolgáló kiváló minőségű fa, az aprólékosan kidolgozott aranyozott elemek és a lenyűgöző részletek – mindezek együtt alkotják ezt a művészi makettet, amely valódi csemege a szem számára.

A kidolgozás során a tervezők különös figyelmet fordítottak a Le Royal Louis egyedi jellemzőinek – mint a díszes faragványoknak és a jellegzetes vitorlázatnak – a pontos megragadására, így a modell nem csak a történelmi hűség, hanem az esztétikai tökéletesség kritériumainak is megfelel. A makett vonzerejét tovább növeli, hogy nem igényel különösebb karbantartást, és hosszú éveken át megőrzi eredeti szépségét.

A Le Royal Louis prémium makettje így nem csak a történelem szerelmeseinek, hanem minden olyan embernek ideális választás, aki értékeli az egyedi és kifinomult dekorációs elemeket otthonában vagy irodájában.

 

A Le Royal Louis prémium festett hajómakettet ajánljuk:

 • Művészet és Kézműves Munka Rajongóinak: Azoknak, akik értékelik a finoman megmunkált, kézzel készült tárgyakat és a művészi alkotásokat, a Le Royal Louis makettje kiváló választás lehet.
 • Dekorációs Elemeket Keresők számára: Személyeknek, akik egyedi és lenyűgöző dekorációs darabokat keresnek otthonuk, irodájuk vagy üzlethelyiségük számára, ez a makett hozzáad egy kis történelmi eleganciát és megjelenést bármely helyiséghez.
 • Tengeri Történelem Iránt Érdeklődőknek: Azok számára, akik vonzódnak a tengeri történelemhez és különösen a hajózás aranykorához, a Le Royal Louis makettje egy szemet gyönyörködtető és inspiráló tárgy lehet, mely által közelebb érezhetik magukat ehhez az izgalmas történelmi korszakhoz.
 • Nászajándékként: egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
 • Édesapáknak, nagyszülőknek: valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak