HMS Endeavour makett

199 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNTS0006W-80 Kategória:
Leírás

HMS ENDEAVOUR

  • MÉRETE: 93 x 32 x 82 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

A hajó 1769-ig az Earl of Pembroke nevet viselte. Ezzel a hajóval utazott James Cook egy tudósokból álló csoporttal a fedélzeten Tahiti szigetére 1768-ban, hogy megfigyeljék a Vénusz Nap előtti elvonulását, valamint hogy megállapítsák, hogy létezik-e a déli kontinens.

1768. áprilisában a brit admiralitás 2800 fontért megvásárolta az Earl of Pembroke nevű 369 tonnás szénszállító barkot. Az átalakítások után a H.M.S. Endeavour (Törekvés) nevet kapta. A Vénusz áthaladásának megfigyelésére átalakított Endeavour 1768. augusztus 25-én kelt útra 72 fővel a fedélzetén. 1769. év vége felé behajózzák és feltérképezik Új-Zélandot és Ausztrália (Új-Hollandia) keleti partvonalát. 1771. július 12-én Angliába tér vissza.

1775-ben az admiralitás eladja, és újra szenet szállít.

1790-től francia tulajdonban La Liberté név alatt bálnavadászatra használják 1793-ig, míg Newport előtt meg nem feneklik.

AJÁNLJUK

Lakások, irodák, éttermek, közösségi terek (hall, lobby, recepció stb.), s bútorok exkluzív kiegészítőjeként ezt az elegáns dísztárgyat. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A HMS Endeavour hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. “Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe“.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák meg védeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk, ilyen a vitrin és a porpisztoly.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.