HMS Victory vitorlás makett

88 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNTS0001W-40 Kategória:
Leírás

HMS Victory vitorlás makett

 • MÉRETE: 48 x 18 x 45 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Teljes hossz: 69,3 m
 • Hajótest hossza: 46,1 m
 • Szélesség: 15,8 m
 • Kormánylapát: 11 m hosszú, 1,7 m széles
 • Merülési mélység: 8,8 m
 • Vízkiszorítás: 3500 t
 • Sebesség: 8-9 csomó
 • Vitorlafelület: 5440 m2
 • Fegyverzet: 104 ágyú
 • Legénység: 850 fő

A HMS Victory hajó története

A HMS Victory egy elsőosztályú sorhajó volt a Brit Királyi Haditengerészetnél. 1759-ben bocsátották vízre, és a napóleoni háborúk alatt a brit flotta egyik zászlóshajója volt. A Trafalgari csatában, 1805-ben Lord Nelson admirális hajója volt, és Nelson halála után a csata győzelmének szimbólumává vált.

A Victoryt Portsmouthban, a Royal Dockyardban építették, és 1759. augusztus 7-én bocsátották vízre. A hajót Thomas Slade építette, aki a brit flotta számos más sorhajójának tervezője is volt. A Victory 104 ágyús, 69 méter hosszú és 15 méter széles hajó volt.

A Victoryt a napóleoni háborúk alatt számos csatában használták. 1795-ben részt vett a Cape St. Vincent-i csatában, ahol Nelson admirális megsebesült. 1801-ben részt vett a Copenhageni csatában, ahol a britek legyőzték a dán flottát.

A HMS Victory a Trafalgari csata leghíresebb résztvevője volt. A csata 1805. október 21-én zajlott le a spanyol és francia flotta ellen. A britek győzelmet arattak, és Nelson admirális halálos sebet kapott. A Victory a csata során súlyosan megsérült, de nem süllyedt el.

A Trafalgari csata után a Victoryt Portsmouthba vontatták, ahol helyreállították. A hajót továbbra is használták a Brit Királyi Haditengerészetnél, és számos más csatában részt vett. 1812-ben részt vett az Amerikai Forradalmi Háborúban, és 1853-ban részt vett a krími háborúban.

A Victoryt 1889-ben kivonták a szolgálatból, és múzeumhajóvá alakították. A hajót Portsmouthban, a Royal Dockyardban állították ki, és ma a világ egyik leglátogatottabb múzeumhajója.

A HMS Victory egy fontos történelmi emlékmű, amely a brit flotta hatalmát és a Trafalgari csata győzelmét szimbolizálja. A hajó ma is egyedülálló példa a 18. századi sorhajókra, és fontos emléke a brit tengerészeti történelemnek.

Érdekesség a hajóval kapcsolatban

A Victory mérete megközelítette a fából építhető lehetséges maximumot. Elkészítéséhez körülbelül 6000 fát vágtak ki, melynek kilencven százaléka tölgyfa volt.
Az ágyúk egyszerre 500 kg vasgolyót voltak képesek kilőni egy tengeri mérföld távolságra (az ágyúgolyók 32, 24, 12 fontosak voltak 1 font = 0,54 kg).

Ismertető a vitorlás makett készítéséről

A HMS Victory vitorlás makett készítése egy igazi mestermű, amely az a legjobb minőségű trópusi fafajták felhasználásával történik. A 48 cm méretű makett nem csak egy történelmi hajó hű másolata, hanem egy olyan dísztárgy, amely részletgazdag kialakítású és a hagyományos kézműves technikával készült.

 A makett alapanyagai és szerkezete

A HMS Victory vitorlás makettjének alapját az akácia fa adja, amely ismert a szilárdságáról és tartósságáról. Ez a fafajta alkotja a hajómakett vázát és a fő szerkezeti elemeit, biztosítva, hogy a modell stabil maradjon és ellenálljon az idő próbájának. A makett többi részét különböző trópusi fafajták alkotják, amelyek nem csak színbeli kontrasztot nyújtanak, hanem a textúrák és árnyalatok sokféleségével is gazdagítják  a HMS Victory vitorlás makettet.

A hajómakett készítésének folyamata

A HMS Victory vitorlás makett készítése során a mesterek először a hajótest alapját faragják ki az akácia fából. Ez a lépés magában foglalja a pontos méretek kialakítását és a hajótest megformálását. Ezután következik a trópusi fafajták megmunkálása, amelyeket a hajó különböző részeihez használnak, mint például a fedélzet, az árbocok, a vitorlák és a díszítő elemek.

A hajómakett apró részleteinek kialakítása különösen nagy odafigyelést igényel. Minden egyes kötél, ágyú, és egyéb kiegészítő kézzel készül, hogy a makett a lehető legélethűbb legyen. Az építő mesterek nagy gondot fordítanak arra, hogy minden részlet tökéletes legyen, legyen szó akár a hajótest díszítéséről, vagy a vitorlák és zászlók finom részleteiről.

Mivel a makett minden része kézzel készül, így minden egyes darab egyedi. A különböző fafajták és az aprólékos kézműves munka biztosítja azt, hogy mindegyik makett különleges legyen.

A HMS Victory vitorlás makettet ajánljuk

 • Történelem rajongóinak: Azok számára, akik érdeklődnek a történelmi hajózás és különösen a brit haditengerészet iránt, a HMS Victory vitorlás makett kiváló választás lehet. Ez a hajó ikonikus szerepet töltött be a tengeri csaták történetében, így a makett különleges jelentőséggel bírhat számukra.
 • Makettgyűjtőknek: Gyűjtők, akik különféle típusú és stílusú maketteket gyűjtenek, szintén értékelni fogják ezt a makettet, a részletgazdagsága és kézműves kivitelezése miatt.
 • Dekorációként: A HMS Victory vitorlás makett elegáns és történelmi jellegével tökéletes díszítő elem bármelyik otthonban, irodákban vagy akár üzlethelységben.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A hajómakett tisztán tartása

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak