-20%

Drakkar Viking vitorlás makett

Original price was: 48 900 Ft.Current price is: 39 120 Ft.

Készleten

Cikkszám VVGNCS003P-60 Kategória:
Leírás

DRAKKAR VIKING Vitorlás makett

  • MÉRETE: 41 × 13 × 32 magas cm
  • ANYAGA: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa.
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

A vikingek haragjától ments meg Uram, minket! A 8. század kezdetétől Európa északi tengerpartjain jelentek meg a különös formájú hajók. A hideg észak kalózaitól, a normannoktól/ normandoktól, vagy más néven a vikingektől mindenki rettegett. A 7-8. század fordulóján robbanásszerűen megnövekedett a népesség, s emiatt a vikingek hajóra szálltak, és idegen országok tengerpartjait rabolták ki. Gyakran egész városokat égettek fel. Gyors hajóikkal egyre messzebb merészkedtek.

Az északi rablók közel háromszáz esztendőn át tomboltak a tengereken.  Őshazájuk a mai Skandinávia (Norvégia, Svédország és Dánia) területén volt.
A vikingek lelke benne van a hajóikban mondta Winston Churchill. A tenger ellenállhatatlanul csábította őket, s az általuk épített hajók nem csak közlekedési eszközök voltak, hanem legfőbb büszkeségük, legféltettebb kincsük, kedvenc alkotásuk.

A viking hajók jellemzője az erős gerinc, a magasra felmeredő orr, a széles, lapos hajótest, ami stabil haladást tett lehetővé viharos tengeren is (könnyebb volt vele a partot megközelíteni vagy akár a homokos partra kivontatni a hajót). Egy keresztvitorlával és egy evezősorral is rendelkezett. A viking hajó egyik jellemzője, hogy egyetlen kormányevezővel irányították, amit mindig a hajó jobb oldalán helyeztek el. (Ennek a kormánynak a norvég neve styri, ebből ered az angol steer=kormányozni). A leggyakoribb a 40 evezős (oldalanként 20) változat volt. Az árboc töve bölcsőben, közvetlenül a gerincre támaszkodott és kiemelhető volt.

Az egyetlen keresztvitorla textilből vagy bőrökből készült. Nincsenek evezőpadok, a mellvéden pajzstartók voltak. Az orrot díszítő sárkányfejet hazai vizeken levették. A nagyobb, hosszabb hajókat skiednek vagy drakkar-nak nevezték, melyekkel távoli helyekre jutottak el kapitányai.A hajóépítés a vikingeknél eleinte közösségi munka volt, amelyben a család összes férfi tagja részt vett. Később, a városiasodás korában, már fizetett mesterek végezték ezt a munkát.

A források szerint a hajóépítés menetét részegységekre bontották, és minden munkafolyamatnak megvolt a saját mestere. A hajók építését az egyetlen fatörzsből kifaragott gerinccel kezdték, amelyhez hozzáerősítették a két vagy három részből álló orr- és fartőkét, amely erősen felfelé görbült, és végét általában meghajlították vagy faragott állatfejekkel ékesítették.
A hajók térbeosztását szabályok kötötték.

A hajó fedélzetén kialakítottak külön helyeket az őrszemnek és a zászlótartónak, a fegyverládának és az előkelőeknek, az evezősöknek és a közrendűeknek. A rövid tatfedélzeten (bástyán) tartózkodott a törzsfő és a kormányos. A hajókat, mint a legbecsesebb tulajdont, óvták és szerették őket szépségükért és erejükért, és büszkék voltak rájuk.

Egy jó hajó birtoklása a vikingek szemében tekintélyt jelentett, s ezért igyekeztek minél nagyobb és szebb hajókat építeni. Így született meg Olaf Tryggvason norvég király Nagy Kígyó nevű hajója, amelynek méreteit még nemzedékek múlva is fejből mondta minden valamire való hajóépítő mester. Igaz, hogy ez a legendás hajó és a hozzá hasonló luxushajók sem a harcban, sem az óceánon nem állták meg a helyüket. Ennek a hajónak a tökéletes mása lett ez a fantasztikus Drakkar Viking vitorlás makett.

Ismertető a készítésről

A Drakkar viking teljes egészében kézzel készített vitorlás makett. A méretarányos hajó több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket. A hajó pazar megjelenése a tükörfényes felületnek köszönhető, melyet a többrétegű lakk és a tökéletes felületi csiszolás eredményez.

A hajó lenyűgöző részletei közé sorolhatóak a fényes króm és sárgaréz elemek, a részletes műszerfal, és a bőr ülések. A valódi bőrből készült ülések a kor eleganciáját sugallják. A Drakkar viking hajómakett mielőtt elhagyja a műhelyet, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amely biztosítja, hogy egy hiteles és tökéletes terméket nyújtunk át megvásárlásakor.

A Drakkar viking vitorlás makett lenyűgöző kézműves munkával készült, és az ősi skandináv tengeri kultúrát eleveníti fel otthonában vagy irodájában. A 8. századi eredeti viking hajókra alapuló tervezés során a legapróbb részletekre is figyeltek, garantálva a történelmi pontosságot. A Drakkar neve, amely a „sárkány” szóból származik, az orrában lévő félelmetes sárkányfaragványról kapta, amelynek célja volt, hogy félelmet keltson az ellenségben és rossz szellemeket űzzön el.

Ez a Drakkar Viking vitorlás makett masszív, mégis finoman megmunkált fából készült, amely hosszú évekig megőrzi szépségét. A barna és arany árnyalatok, valamint a precízen elkészített vitorla és kötelek tökéletesen kombinálódnak, így a makett igazán lenyűgöző látványt nyújt. Az összetett faragások és a részletek iránti elkötelezettség nemcsak a hajózási történelem iránti szenvedélyt tükrözi, hanem az igazi kézműves munka és a minőség szeretetét is.

Emellett a Drakkar viking vitorlás makett kiváló beszélgetési alap lehet, és tökéletes ajándék lehet történelemrajongóknak vagy makettgyűjtőknek. Ezen felül, azok számára, akik értékelik a skandináv kultúrát és örökséget, ez a makett egy igazán különleges darab lehet a gyűjteményükben.

 

A Drakkar Viking vitorlás makettet ajánljuk:

  1. Történelemrajongóknak, különösen azoknak, akik érdeklődnek a viking kor és a skandináv kultúra iránt.
  2. Makettgyűjtőknek, akik értékelik a részletes kézműves munkát és az egyedi, történelmi alapú maketteket.
  3. Ajándékként olyan személyek számára, akik szeretik a különleges és egyedi dekorációs tárgyakat otthonukban vagy irodájukban.
  4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

A Drakkar Viking Vitorlás makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak