Mayflower hajómakett 23cm

9 990 Ft

Készleten

Cikkszám R111036 Kategóriák: ,
Leírás

MAYFLOWER Hajómakett

 • MÉRETE: 23 × 6× 23 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a Mayflower hajómaketthez fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

A Mayflower egy angol kereskedelmi hajó volt. 1620-ban áthajózott Amerikába kivándorlókkal a fedélzetén. 1621 tavaszán visszatért Európába. Tulajdonosa 1622-ben meghalt. 1624-ben hallani róla utoljára, amikor a londoni Rotherhithe-nél felmérték és 128 font, 8 schilling és 4 penny- re becsülték.

A Mayflower makettjével ön kézbe veheti ezt a történelmi pillanatot, egy mesterien kidolgozott, aprólékosan részletezett modell formájában, amely hűen tükrözi a hajó eredeti kialakítását és szerkezetét. A makett használt anyagai – köztük a kiváló minőségű fa és fém – magas színvonalú kidolgozást és tartósságot biztosítanak, miközben a hajó jellegzetes megjelenését és textúráját is hűen reprodukálják.

A makett tiszteletteljesen ábrázolja a Mayflower minden jellegzetességét, a robosztus hajótesttől a vitorlák komplex rendszeréig, mindezt olyan részletekkel és finomsággal, amely minden tekintetben méltó a hajó történelmi jelentőségéhez. Akár egy otthoni könyvespolcon helyezzük el, akár egy iroda asztalán, a Mayflower hajómakett stílusos és tanulságos dísze lehet bármely helyiségnek, a tengeri történelem, az utazások és a kalandok iránt érdeklődők számára.

A hajót az angolok a második világháború után rekonstruálták Williers kapitány vezetésével. 1957-ben az angliai Plymouth-ból a massachusetts-i Plymouth-ba áthajózott Amerikába, ahol a hajó a mai napig megtekinthető.

A Mayflower hajómakett az Egyesült Államok történelmének egyik meghatározó pillanatát örökíti meg, ügyesen ötvözve a történelmi pontosságot és a kézműves művészetet. A valódi Mayflower, amely 1620-ban szállította a Pilgrim atyákat az új világba, az amerikai történelem egyik kulcsfontosságú ikonja.

A Mayflower hajómakettet ajánljuk:

 • Dekorációs Elemeket Keresők számára: Azok számára, akik impozáns és történelmi hangulatú dekorációs darabot keresnek otthonukba vagy irodájukba, a Mayflower hajómakett ideális választás. Az asztalra vagy polcra helyezve azonnal stílusos és elegáns atmoszférát teremt, egyúttal beszélgetésindító tárgyként is funkcionál.
 • Művészet és Kézműves Munka Rajongóinak: Azoknak, akik finom kézműves munkát és részletgazdag alkotásokat értékelnek, a Mayflower makett kínál egy lenyűgöző és precízen megalkotott műtárgyat, ami hűen tükrözi a kézműipar mesterségét és szépségét.
 • Történelem és Tengerészet Iránt Érdeklődőknek: Azok számára, akik vonzódnak az amerikai és a tengerészeti történelemhez, a Mayflower makett egy izgalmas és inspiráló tárgy lehet, amely által mélyebben belemerülhetnek és közelebb kerülhetnek ehhez az izgalmas és fontos történelmi időszakhoz.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt hajót, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

A hőingadozás, páratartalom változás miatt a hajótesten bekövetkezett repedésekért felelősséget nem vállalunk.

Vélemények
5,0
1 vélemény alapján
5 csillag
100
100%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-1 of 1 review
 1. MA

  A vitorlás és az ügyfélszolgálat tökéletes – egy apró hiba van: a makettről hiányzik a kis tábla melyen a neve szerepel.
  Ezt eltekintve valóban szép, pontos, igényes darab.