Vasa vitorlás makett

219 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNTS0014W-80 Kategória:
Leírás

VASA Vitorlás makett

 • MÉRETE: 90 x 27 x 77 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Információk az eredeti hajóról

 • Hossz:  54,8 m
 • Szélesség:  11,6 m
 • Merülési mélység:  4,6m
 • Vízkiszorítás:  1300t
 • Vitorlázat:  háromárbocos keresztvitorlázat, csúcsvitorlákkal az elő-, és főárbocon,  latin és csúcsvitorla a tatárbocon, orrárbocán vakvitorla, továbbá  vakárboc keresztvitorlával.
 • Személyzet:  145 tengerész, 300 katona
 • Fegyverzet: 64 ágyú
 • Ország:  Svéd 1628

A Vasa vitorlás egyedülálló helyet foglal el a tengerészeti történelemben. Az a hajó, amely olyan tragikus módon kezdte meg életét, ma egyike a világ legkiemelkedőbb hajózási múzeumi darabjainak. 1628-ban, a nagyszabású Vasa vízre bocsátása napján bekövetkezett katasztrófa mindörökre a történelem könyvébe íródott. Mialatt a lenyűgöző vitorlás büszkén haladt a kikötőn keresztül, a szél hirtelen erőre kapott. A hajó megdőlt, és a nyitott ágyú-nyílásokon keresztül a tenger vize ömlött a fedélzetre.

Ez önmagában is veszélyes helyzetet teremtett, de amikor a Vasa a túloldalra billent, újra és újra beömlött a víz. A súlyos ágyúk, a díszes magas felépítmény és a barokk stílusú díszítések súlya együttesen a hajó végzetét jelentette, és a Vasa tragikusan elsüllyedt.

A balsorsú esemény nem a hajózási technológia hiányosságai, hanem inkább a rossz tervezés következménye volt. Az elrendezése és a hajó keskeny kialakítása miatt a Vasa oldalfalai majdnem függőleges pozícióban álltak, ami veszélyeztette a stabilitását. Ráadásul úgy tűnik, nem gondoskodtak a megfelelő ballaszt hozzáadásáról, hogy ellensúlyozzák ezt a kialakítást.

És bár elsüllyedése tragédia volt, a Vasa második élete az 1960-as években kezdődött, amikor is 350 évvel később a mélyből kiemelték. Azóta egy óvatos és alapos restaurálási folyamaton esett át, hogy visszaállítsák eredeti pompáját és részletezettségét. Ma a Vasa egy lenyűgöző hajózási műemlékként szolgál, melynek három fedélzete van, és 64 ágyúval van felszerelve.

Ez a vitorlás a gallion hajótípus csúcsát képviselte, amelyet Hollandia fejlesztett ki a legtökéletesebb formájára. A Vasa árbocai 40 méterrel emelkedtek a fedélzet fölé, és összesen 1200 négyzetméter vitorla feszült rajtuk. Elméletben, ha sikeresen hajózott volna, a Vasa maximális sebessége elérhette volna a 10 csomót.

A Vasa hajó tragikus elsüllyedése ellenére a hajózási művészet és mérnöki tudomány csodáját mutatja be. Bár nem tudta teljesíteni azt a célt, amelyért épült, ma sokkal többet képvisel, mint egy egyszerű vitorlás. Tanulságos példaként szolgál a tervezés és az építészet fontosságáról, miközben egy lenyűgöző látványosságként áll azoknak, akik szeretnék megismerni a 17. századi hajózási kultúrát és művészetet.

Információk a Vasa vitorlás makett készítéséről:

A Vasa vitorlás makett egy igazi művészeti remekmű, amely a 17. századi hajózás dicsőségét és pompáját tárja elénk egy 90 centiméteres méretben. Az eredeti Vasa vitorlás történetét figyelembe véve ez a makett nem csak egy egyszerű modell, hanem egy történelmi utazásra is meghívja azokat, akik az eredeti hajó tragikus és lenyűgöző történetét ismerik.

Az első lépésben a Vasa vitorlás makett készítői a hajó eredeti tervei alapján készítették el a termék vázát, gondoskodva arról, hogy minden részlet pontos legyen. A váz egyben adja meg a hajó alakját és stabilitását. A Vasa vitorlás makett 64 aprólékosan kidolgozott ágyúval rendelkezik, melyek mindegyike az eredeti tervek alapján készült. A fedélzet részletei is pontosan kidolgozottak, a fa padlódeszkáktól kezdve a hajó középső részén található emelkedésig.

A Vasa lenyűgöző vitorlái és árbocai az, ami igazán életre kelti a makettet. A 40 méteres árbocokat természetesen méretarányosan alakították ki a modellhez, és a 1200 négyzetméteres vitorlákat finom, valósághű anyagból készítették. A Vasa híres volt gazdag díszítéseiről. Ez a makett is az eredeti hajó barokk díszítési stílusát követi, minden részletre kiterjedően.

A hajó felülete többrétegű lakkal van kezelve, amely nem csak a makett fényét növeli, hanem védi is azt az idő múlásával szemben. Miután a Vasa vitorlás makett elkészült, minden egyes modellt alaposan ellenőriznek, hogy biztosítsák annak hűségét az eredeti hajóhoz és annak kiváló minőségét.

A Vasa vitorlás makett a hajózás és a történelem iránt érdeklődők számára kínál értékes betekintést a 17. századi hajóépítésbe. A makettben használt fa, textil és fém alkatrészek garantálják a termék tartósságát és hosszú élettartamát. A Vasa minden egyes részlete gondosan és pontosan kidolgozott, ami valósághű és lenyűgöző vizuális élményt nyújt. A 90 cm-es méret tökéletes választás ahhoz, hogy a makett egyaránt illeszkedjen otthoni vagy irodai környezetbe, miközben mégis impozáns látványt nyújt.

A Vasa vitorlás makett nem csak egy egyszerű modell, hanem egy műalkotás, amely évekig vagy akár évtizedekig is dísze lehet egy helyiségnek, miközben továbbra is megőrzi eredeti szépségét és részletezettségét. A Vasa vitorlás makett egy művészeti remekmű, amely a történelem, a hajózás és a művészet szerelmesei számára kínál értékes és lenyűgöző vizuális élményt.

A Vasa vitorlás makettet ajánljuk:

 1. Hajótörténeti rajongóknak, akik elkötelezettek a tengerészeti múlt és a hajóépítészet tanulmányozása iránt, és szeretnének egy lenyűgöző műalkotást otthonukban vagy irodájukban.
 2. Makettgyűjtőknek, akik már rendelkeznek más hajómodellekkel, és bővíteni szeretnék gyűjteményüket egy igazán egyedi és történelmi jelentőségű darabbal.
 3. Ajándékként azoknak, akik értékelik a kézzel készített művészeti tárgyakat, és örülnének egy lenyűgöző és történelmi jelentőségű tárgynak, amely beszélgetési alapként is szolgálhat.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

 

A Vasa vitorlás makett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

 

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak