Katonai tájoló

2 280 Ft

Készleten

Cikkszám VVLO452 Kategóriák: ,
Leírás

Katonai tájoló

 • MÉRETE: 7,5 × 8 × 2,5 cm
 • ANYAGA: fém, műanyag
 • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.

Fedezze fel ezt a professzionális amerikai katonai tájolót, amely ideális társ a vitorlázásban, a vízparti életmódban és a szabadban töltött időben. Ez a tájoló, amely egy ultra-pontos, folyadékcsillapítású iránytűvel és célkeresővel rendelkezik, nem csak a helymeghatározásban nyújt segítséget, hanem kiváló ajándék is lehet minden kalandvágyó számára. Összehajtva annyira kompakt, hogy akár egy ing- vagy nadrágzsebben is elfér, így mindig kéznél lehet, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Ez az amerikai stílusú katonai tájoló mindenhol segít Önnek megtalálni a helyes irányt akár vízen vagy szárazföldön, GPS és mobiltelefon nélkül. A kihajtható fémtámasz lehetővé teszi a stabil elhelyezést, így a tájolás mindig pontos és megbízható. Tökéletes választás minden vitorlázónak, túrázónak vagy a szabadban aktív időt töltő embernek, akik szeretik az önálló tájékozódást és a klasszikus navigációs eszközöket.

 • Megbízható és pontos katonai tájolót szeretne, ami segít a helymeghatározásban a modern technológiai eszközök nélkül?
 • Egy praktikus és elegáns tárgyat keres, amely tökéletes ajándék lehet a tengeri és a szabadtéri kalandok kedvelőinek?

Ez a tájoló ideális választás azok számára, akik szeretik a vitorlázást, a vízparton töltött szabadidőt, vagy az exkluzív lakberendezési tárgyakat. A tájoló segítségével önállóan meghatározhatja helyzetét, és tájékozódhat a térképpel, miközben stílusos kiegészítője is lehet az otthonának vagy az irodájának.

Milyen új perspektívákat és élményeket nyújthat ez a katonai tájoló a következő vitorlázás vagy szabadtéri kaland során?

 1. Ultra-pontos iránytű: A folyadékcsillapítású iránytű biztosítja a pontos és megbízható tájékozódást.
 2. Kompakt és hordozható: Összehajtva kicsi és könnyen hordozható, így bármikor kéznél lehet.
 3. Célkereső funkció: A célkereső segítségével könnyedén meghatározhatja a távolságokat és az irányokat.
 4. Katonai stílusú dizájn: A fémből készült tájoló elegáns megjelenést biztosít.
 5. Ideális a térképes navigációhoz: Kiválóan használható térképes navigációhoz, amely kiegészíti a modern eszközöket.

Ha egy megbízható, pontos és stílusos tájolót keres, amely kiválóan illeszkedik a kalandos szabadtéri tevékenységekhez, ez a tájoló tökéletes választás az Ön számára.

Ne maradjon le erről a kiváló minőségű tájolóról, amely tökéletes kiegészítője lehet kalandos tevékenységeinek, és emelje szintre a navigációs élményét!

TFA katonai tájoló specifikáció ide klikkelve

A Katonai tájoló működése:

A tárcsa két skálára van osztva:
– Külső – (fekete nyomtatás) mil beosztással.
– 6400 mil körbeosztás
– Fekete jelek közötti távolság = 20 mil
– Fekete számok közötti távolság = 200 mil
– É=64(6400), K=16(1600), D=32(3200), Ny=48(4800) mil
– Belső – (piros nyomtatás) fokbeosztással
– 360 fokos körbeosztás
– Fekete jelek közötti távolság = 5 fok
– Fekete számok közötti távolság = 20 fok
– É=0, K=90, D=180, Ny=270 fok
– Vonalzó léptékkel – 120 milliméteres 1:50000 léptékű beosztás
– Kiváló minőségű nagyító lencse (kb. 2,5” fókusztávolság)

Az iránytű kapszulája olajjal van feltöltve, hogy benedvesítse a mutatót. Az irányt könnyen le lehet olvasni és pontosan meghatározni, mert a mutató nagyon lassan mozdul el.
Az olajban a buborékok keletkezése nem fogja az iránytű működését megzavarni. A hőmérséklet és légnyomás változása okozza a buborékok keletkezését. Ha visszaáll a normál hőmérséklet és légnyomás, a buborékok el fognak tűnni. Az iránytű feltétlenül vízszintes pozícióban álljon, hogy a mutató szabadon foroghasson.

A kiindulási hely megállapítása

Először a térképet kell beállítani. Miután ez megtörtént, a célmutatónak párhuzamosan kell futnia a térkép szélével. Ezek után meg kell fordítania a térképet addig, amíg a fok, az északi nyíl és a célmutató egy vonalba esnek. Utána keressen két jellegzetes pontot a környéken, melyeket a térkép szintén jelöl. A térkép pozíciójának megváltoztatása nélkül, az iránytűt elforgatjuk addig, amíg a fok, a célmutató és a figyelembe vett pont a térképen és a cél egy vonalba esnek. Így le tudja olvasni a szöget, és bejelölni a térképen. Ezt az eljárást kell végigcsinálnia a másik pontnál is. A két vonal metszéspontja a kiindulási helyet mutataja meg.

A menetirány meghatározása

A célt a fok és a célmutató határozza meg. Ekkor a mutatót addig kell elfordítani, amíg a hosszú zöld vonal egybeesik a meghatározott vonallal. A züld vonal alatt a menetirányt mutatja meg. Minden eltérést könnyen meg lehet állapítani.

A menetirány a térkép és az iránytű szerint

Ha meg akarja határozni a menetirányt a beállított térképből, az iránytűt be kell állítania a térképen, hogy a cél és a kiindulási hely egy vonalban legyenek az iránytű hosszanti tengelyével. A zöld vonal alatt leolvasható a menetirány.

A katonai tájolót ajánljuk:

 1. Túrázóknak és természetjáróknak: Azok számára, akik szeretnek a szabadban túrázni és értékelik a hagyományos navigációs eszközöket, mint a tájoló.
 2. Vitorlázóknak: Azoknak, akik gyakran vitorláznak vagy vízparti kalandokra indulnak, és szükségük van egy megbízható, hordozható navigációs eszközre.
 3. Katonai tárgyakat gyűjtőknek: Olyan személyeknek, akik érdeklődnek a katonai tárgyak és relikviák iránt, és szeretnék gyűjteményüket egy egyedi tárggyal bővíteni.
 4. Szabadtéri sportok kedvelőinek: Azoknak, akik aktívan részt vesznek különböző szabadtéri tevékenységekben, mint például hegyi túrázás, kempingezés vagy geocaching, és szükségük van egy megbízható tájolóra.
 5. Ajándékként: Azoknak, akik különleges és praktikus ajándékot keresnek barátaiknak vagy családtagjaiknak, akik szeretik a szabadtéri tevékenységeket vagy érdeklődnek a vízparti életmód iránt.

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
5,0
1 vélemény alapján
5 csillag
100
100%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-1 of 1 review
 1. OT