Időjárás állomás 3 részes Domatic

29 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVTA20.1076.03B Kategória:
Leírás

IDŐJÁRÁS ÁLLOMÁS 3 RÉSZES DOMATIC

 • MÉRETE: 12,3 cm Széles × 33,7 cm Magas × 3,7 cm Mély
 • ANYAGA: fa dió, sárgaréz
 • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.

Ha kedveli a vitorlázást, a vízparti életmódot, vagy egyszerűen csak szereti otthonát, irodáját egyedi, különleges tárgyakkal díszíteni, akkor ez az elegáns és praktikus időjárás állomás Önnek lett tervezve.

Miért pont ez az időjárás állomás a tökéletes választás?

 1. Egyedi design és minőségi anyagok: Ez a rusztikus, három részes dogmatikus időjárás-állomás nemcsak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthona vagy irodája falán. Dió színű fa és sárgaréz felhasználásával készült, amelyek nemcsak időtállóak, hanem elegáns megjelenést is kölcsönöznek a terméknek.
 2. Praktikus és hasznos eszköz: Az állomás három különböző mérést végez: barométer (légnyomásmérés), higrométer (páratartalom mérés) és hőmérő. Ezek az információk segíthetnek Önnek nap mint nap abban, hogy felkészüljön az aktuális időjárási körülményekre.
 3. Könnyű leolvashatóság és egyszerű felszerelhetőség: Az állomás méretei (12,3 cm × 33,7 cm × 3,7 cm) és jól látható kijelzői biztosítják, hogy könnyedén leolvashassa a különböző adatokat. A falra szerelhető kialakítás pedig egyszerűvé teszi a használatot.

Miért lesz ez a termék a kedvencévé?

Gondolja végig, mennyire lehet hasznos Önnek egy olyan eszköz, amely segít naprakészen tartani az időjárással kapcsolatos információkat. Képzelje el, hogy milyen elegánsan mutat majd ez az időjárás állomás a nappalijában vagy irodájában. És ne feledje, milyen kellemes érzés lesz, amikor barátai, családtagjai megcsodálják ezt a stílusos és hasznos dísztárgyat.

Mit tartalmaz pontosan ez az időjárás állomás?

 1. Barométer: Különösen hasznos vitorlázók és szabadtéri aktivitások kedvelői számára, hogy felkészülhessenek az időjárás változásaira.
 2. Higrométer: Megmutatja a levegő páratartalmát, ami segít megőrizni az ideális beltéri környezetet.
 3. Hőmérő: Mindig tudhatja, milyen hőmérsékletre számíthat, legyen szó a lakásról vagy az irodáról.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy otthonát vagy munkahelyét egy ilyen különleges és praktikus tárggyal gazdagítsa. Rendelje meg most, és élvezze az időjárás állomás nyújtotta előnyöket minden nap!

Használati útmutató időjárásjelző készülékekhez:
Fontos:A barométert használat előtt állítsa be!
Fűtőtest közelségét és a közvetlen napsütést mellőzzük.
Barométert először az ön helyi magassági viszonyai szerint kell beállítani. Érdeklődje meg a környék aktuális légnyomási értékét (a Meteorológiai Intézetnél, Interneten: www.met.hu , helyi rádióadó). A beállítási csavart (melyet a műszer hátlapján találhat meg) kis csavarhúzóval óvatosan csavarja jobbra, amíg a mutató a megérdeklődött értékkel megegyezik.
Túlcsavarás elkerülendő!

Gyenge kocogtatással és utána igazítással még pontosabban lehet beállítani.
Hőmérő és higrométer gyárilag van beállítva.
Az utána állítást hasonlítsa össze egy jól működő készülék értékével.
A mutatószerkezet eltérései a hátoldalon lévő beállítási csavar óvatos csavarásával lehet utána igazítani. Higrométert regenerálódás érdekében csavarjuk évente egyszer 30 percre nyirkos ruhába.

Barométer működése:
Barométer a légnyomást Hekto-Pascalban (hPa), millibarban (mb), inchben (in), higany milliméterben (mmHg) mérheti. A légnyomás megfelel a minket körülvevő levegőréteg súlyával és függ az időjárástól, valamint a helyi magassági viszonytól. A légnyomási ingadozások megfigyelése lehetővé teszi az időjárási előrejelzést. Az aktuális légnyomást az állítómutatóval megjelöljük és megfigyelhetjük a változásokat.
Esés (süllyedés)-rossz idő
Hirtelen visszaesés -zivatar, vihar
Emelkedés-javuló időjárás
Gyors emelkedés-rövid időn belül szép időjárás

Hőmérő és higrométer:
A hőmérő Celsius fokban (C) vagy Fahrenheitben (F) méri a hőmérsékletet.
A szobahőmérséklet ellenőrzése jobb közérzetet biztosít, valamint már 1 C-os
csökkenésnél-ig fűtési költséget takaríthat meg vele. A higrométer a levegő relatív (viszonylagos) nedvesség tartalmát méri. Helységekben a nagyon száraz levegő ártalmas az egészségre, de a növényekre is, fapadlózatokra és antik bútorokra úgyszintén káros. Ideális hőmérséklet és levegő páratartalom helységekként használat szerint változó:
Lépcsőház 15 fok C 40-60%
Hálószoba 16-18 fok C 50-70%
Konyha 18 fok C 50-70%
Lakószoba 20 fok C 40-60%
Fürdőszoba 23 fok C 50-70%

Ha a higrométer hibásan működik (feltűnően eltérő értéket mutat pl.:10-20% vagy 80%), akkor szükség lehet az újrakalibrálása:
Helyezzen a higrométer hátoldala alá egy jól átnedvesített kendőt 30 percre. A 30 perces periódus letelte után a készüléknek 95%-os páratartalmat kell mutatnia. Ha a mutatott érték több mint +/-5-el ettől eltér, akkor a hátoldali csavart /csavarhúzóval/ finoman forgatva állítsa be a 95%-ot. Ezután a higrométer ismét normálisan fog működni.A szabadban felszerelt, tájékoztat az időjárási helyzetről.

A három részes időjárás állomást ajánljuk:

 1. Vitorlázás és vízparti életmód kedvelőinek: Azok számára, akik szeretik a vízparti életmódot és a vitorlázást, ez az időjárás állomás tökéletes kiegészítő lehet otthonukban vagy hajójuk fedélzetén, hogy mindig naprakész információt kapjanak az időjárásról.
 2. Természetjáróknak: Kültéri tevékenységek, mint a túrázás, kempingezés vagy madármegfigyelés szerelmeseinek, akik szeretik követni az időjárási változásokat és felkészülni a körülményekre.
 3. Otthon Dekorációként: Olyan személyeknek, akik szeretik otthonukat egyedi és stílusos dísztárgyakkal gazdagítani, különösen ha vonzódnak a vintage vagy rusztikus stílushoz.
 4. Ajándékként különleges alkalmakra: Olyan személyeknek, akik egyedi és gondosan megválasztott ajándékot keresnek szeretteiknek különleges alkalmakra, mint születésnapok, évfordulók vagy ünnepek.

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak