Ferrari Hydroplane hajómakett

149 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNSB0008P-50 Kategória:
Leírás

Ferrari Hydroplane hajómakett technikai adatai:

 

 • MÉRETE: 57 x 20 x 17 magas cm
 • ANYAGA: prémium minőségű mahagóniból készült hajótest, bőr ülések, króm kiegészítők
 • TARTOZÉKOK: a motorcsónak tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A Ferrari Hydroplane hajó története

Achille Castoldi 1940-ben, Arno nevü hajójával 81,10mph-ra módosította az új sebességrekordot a 400kg-oshajóosztályban. 1953-ban elhatározta az abszolút rekord felállítását. Utasítására építettek egy három-testű hidroplánt a 800kg-os osztályban. Így született meg a Ferrari Hydroplane motorcsónak, amely a hajóversenyek abszolút csúcsát képviselte.

A motor elkészítését egy új, feltörekvő versenyautó készítőre, Enzo Ferrarira bízta. Ferrari ellátta a hajót egy 375V-12 hengeres, 4493,7 cc és 385 LE Grand Prix motorral, mely a kétélű propellert 10000 szer forgatta meg percenként. Campione d Italia 1953 januári versenyén Castoldi által vezetett Arno IX egy nem hivatalos mérés alkalmával a próbaútján, meghaladta a 124 mph, megdöntve a duplakihajtású rekordot is.

A verseny alkalmával riválisa Mario Verga 125,68 mph-ra, majd 2 héttel később 140,74mph-re módosította azt. Castoldi nem adta fel. Az Arno IX et egy új metanol, 4,5l-es, 600LE iker kompresszoros motorral szerelte fel. Ferrari elküldte Stefano Meazza-t a főmérnökét is, hogy segítse a felkészülést. 1953 október 15-én reggel Achille Castoldinak sikerült megdöntenie a 800kg-os sebességrekordot, a dupla kihajtású hajóosztályban 150, 49 mph-ra módosítva azt.

Castoldi 1954-ben visszavonult a versenyzéstől és eladta a hajót Nando del Orto-nak, aki kisebb átalakítások után még évekig versenyzett. Legjobb eredménye egy 2. hely 1965-ös Világbajnokságon, a 900 kg-os hajóosztályban.

Ismertető a makett készítésről

A Ferrari Hydroplane hajómakett teljes egészében kézzel készített termék. A méretarányos hajó több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket. A hajó pazar megjelenése a tükörfényes felületnek köszönhető, melyet a többrétegű lakk és a tökéletes felületi csiszolás eredményez.

A hajó lenyűgöző részletei közé sorolhatóak a fényes króm és sárgaréz elemek, a részletes műszerfal, és a bőr ülések. A valódi bőrből készült ülések a kor eleganciáját sugallják. A Ferrari Hydroplane hajómakett mielőtt elhagyja a műhelyet, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amely biztosítja, hogy egy hiteles és tökéletes terméket nyújtunk át megvásárlásakor.

Amikor a luxus, a sebesség és a tökéletesség a vízen találkozik, akkor egy csoda születik – ez pedig a Ferrari Hydroplane hajómakett. Ez a makett nem csupán egy motorcsónak makett, hanem egy műalkotás, melynek minden egyes apró részlete a sebesség iránti szenvedélyt és az ember által megalkotott tökélyt tükrözi.

Minden egyes darabja kiváló minőségű anyagokból készült, úgy mint a mahagóni fából faragott test, prémium minőségű bőr ülések és a króm díszítés. A fényes, piros festés azonnal felhívja magára a figyelmet, éppen úgy, ahogyan a valódi Ferrari autók teszik.Ez a kiváló minőségű reprodukció lenyűgözően tükrözi a hajó valósághű részleteit és formáját.

A 57 cm hosszúság tökéletes méret, amely nemcsak asztalon vagy polcon, de egy vitrinben is könnyedén elfér. A makett erős, tartós anyagokból készült, így biztos lehet benne, hogy évekig megőrzi szépségét és értékét. A motorcsónak makett fényes, lakkozott felszíne azonnal az igazi Ferrari autókhoz hasonló érzést kelt.

Az egyik legfigyelemreméltóbb része a Ferrari Hydroplane hajómakettnek az a részletgazdagság, amellyel a pilótafülke és a hajótest is elkészült. Minden egyes műszer, kapcsoló és egyéb részlet hűen tükrözi az eredeti hajó bonyolultságát. A makett által kínált valósághűség mértéke magával ragadó.

A Ferrari Hydroplane hajómakett kiváló aerodinamikája nem csak a szem számára gyönyörködtető, hanem a hajó sebességének és teljesítményének hű tükrözője is. A hajó orrában található Ferrari logó büszkén hirdeti a márka nagyszerűségét, és a sportkocsik rajongóinak azonnal ismerős lesz.

A motorrészlet hűen tükrözi a valóságot, a szellőzők, csövek és egyéb alkatrészek mind pontosan azon a helyen találhatók, ahol lenniük kell. A Ferrari Hydroplane makett minden szögből lenyűgöző látványt nyújt, legyen szó az oldaláról, az elejéről vagy a hátuljáról.

Ez a makett azoknak készült, akik értékelik a minőséget, a precizitást és a történelmet. A hajóversenyek és a Ferrari márkájának rajongói egyaránt értékelni fogják ezt a lenyűgöző műalkotást.

Előnyök:

 • Egyedülállóan részletgazdag: Minden apró részletet a legnagyobb gondossággal és precizitással készítettek el.
 • Kiváló minőség: A makett tartós anyagokból készült, garantálva ezzel a hosszú élettartamot és az időtállóságot.
 • Valósághűség: Az eredeti Ferrari Hydroplane hajó minden jellemzőjét hűen tükrözi.
 • Dekoratív darab: Az otthon vagy az iroda bármely pontján kitűnő dekorációs darabként szolgál, a látványos designnak és a feltűnő színeknek köszönhetően.
 • Limitált kiadás: Egy ilyen különleges Ferrari hydroplane hajómakett hozzáadott értékkel bír, ami az idő múlásával csak növekszik.

Tehát ez az 57 cm-es Ferrari Hydroplane hajómakett egy igazi gyűjteményi darab, amely minden részletében tükrözi a sebesség, a luxus és a tökéletesség iránti szenvedélyt. Azok számára, akik valóban értékelik a minőséget és a művészetet, ez a makett tökéletes választás. Egy olyan darab, amely örömmel tölti el tulajdonosát minden egyes pillanatban.

 

Ezt a Ferrari Hydroplane hajómakettet ajánljuk:

 • Hajómodellezőknek és Gyűjtőknek: Azok számára, akik szenvedéllyel foglalkoznak hajómodellezéssel vagy gyűjtenek különféle maketteket, ez a Ferrari Hydroplane hajómakett igazi csemege.
 • Autó- és Ferrari Rajongóknak: Mivel a makett a Ferrari márkájával is összefügg, azoknak az autórajongóknak, akik különösen a Ferrari márkát kedvelik, ez a hajómakett különleges darabja lehet gyűjteményüknek.
 • Dekorációt keresőknek: Azok számára, akik egyedi és látványos dekorációs tárgyat keresnek otthonukba vagy irodájukba, ez a makett tökéletes választás lehet, mivel a motorcsónak gyönyörű kialakítása és fényes, piros színe azonnal felhívja magára a figyelmet és beszélgetésindítónak is remek.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

 

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények (0)

Értékelések

There are no reviews yet

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak