RC előkészített Riva Aquarama hajómodell

179 000 Ft

Már csak 1 db készleten

Cikkszám VVGNSB0004-90 Kategória:
Leírás

Riva Aquarama hajómodell

  • MÉRETE: 87 × 26 × 22 magas cm
  • ANYAGA: prémium minőségű mahagóniból készült hajótest, bőr ülések, króm kiegészítők
  • TARTOZÉKOK: a motorcsónak tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron. A motorcsónak makett elkészítésénél, a gyártó helyet biztosított az RC motor elhelyezésére.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.
  • Fontos információ: A modell nem tartalmazza az RC motort!

A hajó tulajdonságai

Korszak: 1962-71
Darabszám: 288
Motor: 2 x 185-290 LE Chris Craft
Hossz: 8,02-8,30 m
Szélesség: 2,62 m
Jelenlegi piaci hozzáférhetőség: ritka

A Riva Aquarama hajó története

A műhelyt 1842-ben alapította Pietro Riva Sarnicoban, a Lago d’Iseo partján. Munkája minőségével megalapozta azt a hírnevet, amelyet aztán négy generáció öregbített. A termelés az évtizedek során fokozatosan a luxuskivitelű, sportcélra alkalmas hajók irányába tolódott. Az igazi aranykorszak akkor kezdődött, mikor Carlo Riva az 1940-es évek legvégén örökölte a céget. Károlyunknak ugyanis nem csupán a szépérzéke volt igen fejlett, de őkelme hajlott az újításra is.

Gondolt például egy nagyot, és amerikai motorokat hozatott hajóinak megújított modellválasztékához. Emellett megmaradt a mahagóni, a bőr és az acél legfinomabb megmunkálásánál. Nos, az eredmény önmagáért beszél. Megszületett a legenda! A születő divat nyomására királyok, császárok, szultánok siettek Rivát venni, csakúgy, mint a film- és sportvilág csillagai, akik behajóztak Saint Tropez-ba és a világ más, híres kikötőibe. Brigitte Bardot, Richard Burton, Sean Connery, Peter Sellers, Rainier monacói herceg, a perzsa sah, a jordán király egyaránt olyan természetesen gondolt a Rivára, amikor hajót akart venni, mint a Ferrarira vagy a Rolls Royce-ra, ha új autóra vágyott.

A Riva név világszerte egybeolvadt a luxus és a ragyogás képzetével, stílust diktált és vágyakat keltett.1969-ben Carlo Riva figyelemreméltó vagyonhoz jutott, oly módon, hogy eladta gyárát egy amerikai vállalatnak, amely nagy lendülettel modernizációba fogott, és üvegszál alapú műanyag hajókat kezdett gyártani. Néhány éve újabb tulajdonos tűnt fel, aki a Riva Aquarama gyártásával visszatért a fához és a klasszikus vonalakhoz.

Riva Aquarama hajómodell

Riva Aquarama RC hajómodell

Ismertető a Riva Aquarama készítésről

A Riva Aquarama hajómodell teljes egészében kézzel készített makett. A méretarányos hajó több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket.

A hajó pazar megjelenése a tükörfényes felületnek köszönhető, melyet a többrétegű lakk és a tökéletes felületi csiszolás eredményez. A hajó lenyűgöző részletei közé sorolhatóak a fényes króm és sárgaréz elemek, a részletes műszerfal, és a bőr ülések. A valódi bőrből készült ülések a kor eleganciáját sugallják.

A Riva Aquarama hajómodell mielőtt elhagyja a műhelyet, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amely biztosítja, hogy egy hiteles és tökéletes terméket nyújtunk át megvásárlásakor.

A Riva Aquarama hajómodell az elegancia, a funkcionalitás és a kifinomultság csúcspontját jelenti a rádióvezérelt hajómodellek világában. A Riva Aquarama legendás hírnévre tett szert a 20. század közepén, mint a luxus motorcsónakok királynője, és most ezt az örökséget hozza el otthonába ezen lenyűgöző modell formájában.

Az aprólékosan kidolgozott fa részletek, az életteli krómozott kiegészítők és az autentikus ülések mind azt a célt szolgálják, hogy az eredeti Aquarama minden részletét hűen visszaadják. De a Riva nem csak a külsőségekben jeleskedik: a modern RC technológia és a kiváló minőségű alkatrészek garantálják a sima és stabil navigációt, legyen szó egy tó csendes vizéről vagy egy medence nyugodt környezetéről.

A töltési idő minimalizálása és az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében a modell a legújabb akkumulátor-technológiát használja. A Riva Aquarama modell a tökéletes ajándék azok számára, akik értékelik a hajózás és a művészet ötvözését, vagy egyszerűen csak szeretnének egy kis luxust bevinni a mindennapjaikba.

A Riva Aquarama hajómodellt ajánljuk:

  • Hajózási Rajongóknak: Azoknak, akik szenvedéllyel követik a hajózás történetét és a vízi járművek fejlődését. A Riva Aquarama különleges helyet foglal el a motorcsónakok történelmében, és ez a modell hűen tükrözi az eredeti hajó minden részletét.
  • RC Hobbi Modellezőknek: Azok számára, akik élvezik a rádióvezérelt modellek gyűjtését és használatát, ez a hajó egy kiváló hozzáadás lehet a kollekcióhoz, különösen annak kifinomultsága és minőségi kivitelezése miatt.
  • Otthoni Dekorációs Célokra: Azoknak, akik stílusos és egyedi dekorációs tárgyakat keresnek otthonukba vagy irodájukba, és értékelik a kiváló minőségű kézműves termékeket. A Riva Aquarama modell az asztalon vagy a polcon is gyönyörű látványt nyújt.
  • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

 

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak