Armilláris gömb fatalpon 30 cm

32 900 Ft

Készleten

Cikkszám RSS-1314A Kategória:
Leírás

AZ ARMILLÁRIS GÖMB

  • Mérete: 30 cm magas
  • Anyaga: réz és rózsafa
  • Csomagolás: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.

Ön most egy igazán különleges termék előtt áll, mely nem csupán a esztétikus, de az elme számára is kihívást jelent. Fedezze fel ezt a csodálatos, sárgarézből és rózsafából készült armilláris gömböt, amely eleganciájával és részletgazdag kidolgozásával nem csupán dekoratív eleme lehet otthonának, de az idő múlását és az égi tájékozódást is megidézi.

Mi teszi ezt a tájolót többé, mint egy szimpla dísztárgy?

A 30 cm magasságú gömb csodálatosan ötvözi a múlt csillagászati tudományának báját a modern kori lakberendezési trendekkel. A rózsafa talpon megpihenő, sárgarézből készült szerkezet azonnal magára vonja a tekintetet. A gömb gyűrűi a horizontot és a meridiánokat szimbolizálják, míg a nomun – egy vékony fémrúd – a csillagokhoz vezető irányt mutatja.

Miben rejlik az armilláris gömb tudományos és művészi értéke?

Ez a műalkotás nem csak szemet gyönyörködtető, hanem a csillagászat és a hajózás történetének egy darabját is magában hordozza. Ezek a gömbök hajdanán a csillagászatban és a navigációban játszottak fontos szerepet, így ez a darab kiváló ajándék lehet a tengerészet és csillagászat iránt érdeklődőknek.

Hogyan illeszkedik ez a dísztárgy az Ön otthonába, irodájába?

A klasszikus és elegáns kialakításának köszönhetően az armilláris gömb harmonikusan illeszkedik a legtöbb belső térbe, legyen szó modern vagy hagyományos stílusról. Kiváló választás lehet nappalikba, dolgozószobákba vagy akár tárgyalókba, ahol a tudományos témájú díszítőelemek különleges hangulatot teremtenek.

Milyen élményt nyújt ennek a különleges műszernek a birtoklása?

Az armilláris gömb egyfajta utazásra invitálja Önt a múltba, ahol a csillagászat és a navigáció titkait fejtheti meg. Ez nem csupán a dekoratív dísztárgy, hanem az elmét is serkenti, miközben a csillagok és a földrajzi koordináták világába kalauzol.

Miért éppen ez a dísztárgy az ideális választás Önnek?

Amennyiben Ön értékeli a történelmet, a tudományt és a művészetet, valamint szereti az exkluzív és egyedi tárgyakat, akkor ez az armilláris gömb az Ön számára készült. Tökéletes választás lehet otthonába vagy irodájába, vagy akár ajándékként is adhatja azt azoknak, akik érdeklődnek a csillagászat és a tengerészet iránt.

Tegye kosarába ezt a lenyűgöző dísztárgyat, és hozza el a csillagászat varázslatos világát az otthonába vagy irodájába. Fedezze fel a csillagok titkait, és merüljön el a navigáció történetében, mindezt egyetlen, lélegzetelállítóan szép dísztárgy segítségével.

AZ ARMILLÁRIS GÖMB TÖRTÉNETE

Az armilláris szféra, armilláris gömb az éggömb modellje. Latin neve: armilla, azaz karperec karkötő. A műszer egy  körgyűrűkből álló csillagászati eszköz, melyet az ókorban és a középkorban használtak. Kr. e. 255-ben, Eratoszthenész, görög matematikus alkotta meg az elsőt.

A gyűrűk az éggömb egyes fő köreinek (ekvátor, ekliptika, horizont, meridián, térítőkörök és sarkkörök stb.) feleltek meg, s szögmérésre szolgáló skálabeosztással látták el őket. A szerkezet központjában egy gömb foglalt helyet, amely eleinte a Földet, később a Napot demonstrálta. Segítségével valójában a központi bolygó körüli csillagok mozgását lehetett megfigyelni, modellezni.

A középkor elején eltűnt Európából. Csak később jelent meg ismét az öreg kontinens tudományos életében, az arabok közvetítésével. Egyre tökéletesebb modelleket alkottak, és a reneszánsz korban az armilláris gömbök már a bölcsesség a tudás és a hatalom szimbólumai voltak.  Kínában is építettek ehhez hasonló szerkezetet, amely az asztrológia fejlődését szolgálta a Távol-Keleten.

Az armilláris szférák a 18 19. században is népszerűek maradtak.  A korábban általában drága fémből készült vagy fából összeállított egyedi darabok mintájára tömegesen készültek. Napjainkban dísztárgyként nagy népszerűségnek örvendenek.

Az armilláris gömböt ajánljuk:

  1. Csillagászat és Tengerészet kedvelőinek: Azok számára, akik érdeklődnek a csillagászat, a tengerészet története és a hajózási navigáció iránt, ez a dísztárgy egy különleges és értékes darab lehet.
  2. Exkluzív Lakberendezési Tárgyak Gyűjtőinek: Azoknak, akik szenvedélyesen gyűjtenek ritka és egyedi lakberendezési tárgyakat, melyek nemcsak dekoratívak, de történelmi és tudományos érdeklődést is felkeltőek.
  3. Irodák és Üzleti Terek dekorációjaként: Vállalati vezetők vagy üzleti tulajdonosok számára, akik szeretnének egy elegáns és intellektuális hangulatot teremteni irodáikban vagy tárgyalóikban.
  4. Oktatási Intézmények, tematikus táborok: Iskolák, tematikus táborok kellékeként, ahol a csillagászat és tengerészet fontos szerepet játszik.
  5. Ajándékként: Azoknak, akik különleges, személyre szabható és emlékezetes ajándékot keresnek csillagászat vagy tengerészet iránt érdeklődő barátoknak, családtagoknak vagy kollégáknak, például évfordulókra, születésnapokra vagy céges ajándékként.

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak