Armilláris gömb iránytűvel 45 cm

74 900 Ft

Készleten

Cikkszám RSS-1320 Kategória:
Leírás

Armilláris Gömb iránytűvel

 • MÉRETE: 45 cm magas
 • ANYAGA: réz és rózsafa
 • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.

Ön most egy olyan termék előtt áll, ami több mint egy dísztárgy; ez egy történet, egy élmény, egy világ. Az Armilláris Gömb iránytűvel nem csupán egy tárgy, hanem a csillagászat, a tengerészet és az elegancia megtestesítője. Engedje meg, hogy elkalauzoljam Önt ezen egyedülálló kincs világába.

Miért válassza ezt a különleges dísztárgyat?

 • Művészi kialakítás: A négy oroszlán által tartott gömb, a rózsafa talp és a precíz sárgaréz kidolgozás valódi mesterművet alkot, amely nemcsak dekorációs darab, hanem értékes műalkotás is egyben.
 • Egyedi és multifunkcionális: Ez dísztárgy több mint egy szobordísz; egy ötvözete az ókori csillagászatnak és a modern navigációnak, ahol a csillagok és az iránytű találkozása révén egy új dimenzió nyílik meg az Ön otthonában vagy irodájában.
 • Beszélgetésindító: A termék részletei, története és funkciói mind-mind beszélgetésindítóként szolgálnak, legyen szó családi összejövetelekről, baráti találkozókról vagy üzleti megbeszélésekről.
 • Tudományos pontosság: Az Armilláris Gömb csillagászati jellemzői, mint a horizont és meridián gyűrűk, valamint a nomun, tudományos pontossággal szolgálják a csillagászati szemlélődést.

Hogyan segítheti ez a termék Önt a mindennapok során?

 • Dekoráció és stílus: Akár otthona, akár irodája stílusát szeretné felemelni, tökéletes választás ez a termék.
 • Tudomány és művelődés: Ez a termék lehetőséget nyújt a csillagászati ismeretek elmélyítésére, miközben a tengerészet történelmével is megismerkedhet.
 • Múltidézés: Az armilláris gömb révén megidézheti a tengerészet és a csillagászat aranykorát, éreztetve a múlt szépségét és bölcsességét.
 • Különlegesség: Ez a tájoló iránytűvel egy ritka és különleges darab, amely az Ön otthonában vagy irodájában is kiemelkedik.
 • Egyediség: Ez a termék egyedülálló művészi kialakításával és történetével egy személyes kapcsolódási pontot jelent az Ön és a tárgy között..

Az Armilláris gömb tulajdonságai:

 • Precíz Kidolgozás:: Minden részletet gondosan megterveztek és kiviteleztek, hogy a legjobb minőséget és esztétikai élményt nyújtsák.
 • Tudományos Pontosság: A csillagászati jellemzők tudományos pontossággal kerültek kivitelezésre.
 • Egyediség és Stílus: Az oroszlánok és a rózsafa talp eleganciát és egyediséget kölcsönöz a terméknek.
 • Multifunkcionalitás: A termék nemcsak díszít, de oktat is.
 • Hosszú Élettartam: A sárgaréz és rózsafa anyagok biztosítják a termék hosszú élettartamát.

Fedezze fel a csillagászat és a tengerészet világát a saját otthonában ezzel a különleges Armilláris Gömb iránytűvel. Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, tegye kosarába!

Az Armilláris gömb története:

Az armilláris szféra, armilláris gömb az éggömb modellje. Latin neve: armilla, azaz karperec, karkötő. Ez a tájoló egy körgyűrűkből álló csillagászati eszköz, melyet az ókorban és a középkorban használtak. Kr. e. 255-ben, Eratoszthenész, görög matematikus alkotta meg az elsőt.

A gyűrűk az éggömb egyes fő köreinek (ekvátor, ekliptika, horizont, meridián, térítőkörök és sarkkörök stb.) feleltek meg, s szögmérésre szolgáló skála beosztással látták el őket. A szerkezet központjában egy gömb foglalt helyet, amely eleinte a Földet, később a Napot demonstrálta. Segítségével valójában a központi bolygó körüli csillagok mozgását lehetett megfigyelni, modellezni.

A középkor elején eltűnt Európából. Csak később jelent meg ismét az öreg kontinens tudományos életében, az arabok közvetítésével. Egyre tökéletesebb modelleket alkottak, és a reneszánsz korban az armilláris gömbök már a bölcsesség a tudás és a hatalom szimbólumai voltak. Kínában is építettek ehhez a tájolóhoz hasonló szerkezetet, amely az asztrológia fejlődését szolgálta a Távol-Keleten.

Az armilláris szférák a 18 19. században is népszerűek maradtak. A korábban általában drága fémből készült vagy fából összeállított egyedi darabok mintájára tömegesen készültek. Napjainkban dísztárgyként nagy népszerűségnek örvendenek.

 

Az armilláris gömböt ajánljuk

 1. Tengerészet és Hajózás iránt érdeklődők: Akik kedvelik tengerészet történelmét, a hajózás művészetét, és szeretnék otthonukat ezzel a tematikával díszíteni.
 2. Csillagászat rajongóinak: Azok számára, akik a csillagok és a csillagászat iránti érdeklődésüket szeretnék otthonukban is megjeleníteni, ez a gömb tökéletes választás.
 3. Dekoratív lakberendezési tárgyknt: Azok számára, akik különleges, egyedi és stílusos díszítő elemeket keresnek otthonukba vagy irodájukba.
 4. Antik tárgyak gyűjtőinek: Azok számára, akik a történelmi és antik tárgyak iránti vonzalmukat szeretnék gyűjteményükkel kifejezni.
 5. Különleges Ajándékként: Azok számára, akik egyedülálló és emlékezetes ajándékot keresnek családtagoknak, barátoknak vagy üzleti partnereknek különleges alkalmakra, mint évfordulók vagy céges rendezvények.

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak