Armilláris gömb fatalpon 22 cm

22 900 Ft

Készleten

Cikkszám RSS-1314B Kategória:
Leírás

Armilláris gömb fa talpon

 

 • MÉRETE: 22 cm magas
 • ANYAGA: réz és rózsafa
 • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.

Fedezze fel ezzel az armilláris gömbbel azt a különleges élményt, amely az égbolt csillagainak és a tengeri navigációs tudományoknak mélyebb megértését kínálja Önnek.

Képzelje el, hogy otthonában egy olyan dísztárgy áll, amely nem csak szemet gyönyörködtető, hanem a tudomány és a történelem izgalmas világába is betekintést nyújt. Az armilláris gömb, melyet egy elegáns rózsafa talpazat emel meg, nem csupán enteriőrkiegészítő, hanem egy csillagászati műalkotás is, amely a 16. század tudományos és kulturális örökségét idézi. A csillagok és a bolygók helyzetének megfigyelésére szolgáló e különleges eszköz a csillagászati navigáció és a térképészet korai napjaiba kalauzolja Önt.

Szeretné otthonában megidézni a csillagászat és a navigáció történelmét?

A klasszikus navigációs eszköz elkíséri majd egy időutazásra, ahol megismerheti az égi testek megfigyelésének ősi módszereit.

Kíváncsi, hogyan használták az elődeink a csillagokat az útjuk meghatározására?

Ez az eszköz bemutatja, hogyan tájékozódtak az ókori tengerészek és felfedezők az égbolt segítségével.

Keresi a tökéletes kombinációt a tudományos pontosság és a művészi szépség között?

Ez az armilláris gömb nem csak egy pontos eszköz, hanem egy művészi alkotás is, amely bármely térbe eleganciát és stílust visz.

Szeretne egy olyan különleges tárgyat, ami inspirálja Önt és vendégeit?

Ez a dísztárgy nem csak egy dekoratív elem, hanem egy beszélgetésindító darab is, amely a történelem és a tudomány szerelmeseit vonzza.

Az armilláris gömb tökéletes választás az Ön számára, ha értékeli a tengeri életmódot, a csillagászati navigációt és az exkluzív lakberendezési tárgyakat. Ez a dísztárgy elegáns megjelenésével és történelmi jelentőségével különleges hangulatot teremt otthonában vagy irodájában, miközben a csillagászati tudomány iránti szenvedélyét is kifejezi.

Miért lesz ez az eszköz az Ön kedvence? Mert több mint egy dísztárgy; egy időkapu, amely a múlt tudományos csodáit és a művészet szépségét hozza el Önnek, minden egyes pillantásával.

Képzelje el, hogy egy olyan tárggyal gazdagíthatja otthonát, ami a tudomány és a művészet harmóniáját testesíti meg. Ez az armilláris gömb minden nap emlékezteti Önt a csillagászat és a navigáció csodáira.

Egy különleges tárgyat szeretne, ami nem csak díszít, hanem inspirál is?

Ez a gömb tökéletes választás, amely kíváncsiságot és csodálatot kelt mindenki szívében, aki meglátja.

Elképzelte már, hogy egy olyan tárggyal bővíti otthonát, ami a múlt nagy tudósait és felfedezéseit idézi?

Nem csak a tudomány, hanem a történelem kedvelőinek is örömöt okozhat az armilláris gömb

A 22 cm magas, rézből készült armilláris gömbünk nem csak a méreteiben és anyagában tűnik ki. Az elegáns rózsafa talpazatra helyezett, pontosan kialakított gömb tökéletesen szimulálja az égbolt mozgását. A különféle gyűrűk és a nomun, a vékony fémrúd, segítségével megjeleníti a horizontot, a meridiánt, valamint a hosszúsági és szélességi köröket, így a csillagászat és navigáció történetébe kalauzolja a szemlélőt.

Az armilláris gömb a tökéletes választás Önnek, ha értékeli a történelmet, a tudományt és a kiváló minőségű, művészeti tárgyakat.

Tegye kosarába ezt a lenyűgöző armilláris gömböt még ma, és hozza el otthonába vagy irodájába a csillagászat és navigáció történetének varázsát!

Az armilláris gömböt ajánljuk:

   • Csillagászat és Tengerészeti Történelem Iránt Érdeklődők számára: Azok számára, akik szeretik a csillagászatot és a tengerészeti történelmet.
   • Exkluzív Otthoni Dekorációként: Olyan személyek számára, akik otthonukba vagy irodájukba keresnek egyedi, stílusos tárgyakat.
   • Tudomány iránt érdeklődőknek: Azoknak, akik a művészet és a tudomány találkozását keresik a dekorációban.
   • Különleges Ajándékként: Azok számára, akik egy egyedi és emlékezetes ajándékot keresnek olyan személyek számára, akik értékelik a történelmi és tudományos tárgyakat.
   • Történelmi Tárgyak Gyűjtőinek: Olyan gyűjtőknek, akik értékelik a történelmi jellegű, egyedi tárgyakat a gyűjteményükben.

 

TÖRTÉNETE: Az armilláris szféra, armilláris gömb az éggömb modellje. Latin neve: armilla, azaz karperec, karkötő. Ez egy körgyűrűkből álló csillagászati eszköz, melyet az ókorban és a középkorban használtak. Kr. e. 255-ben, Eratoszthenész, görög matematikus alkotta meg az elsőt. A gyűrűk az éggömb egyes fő köreinek (ekvátor, ekliptika, horizont, meridián, térítőkörök és sarkkörök stb.) feleltek meg, s szögmérésre szolgáló skála beosztással látták el őket.

A szerkezet központjában egy gömb foglalt helyet, amely eleinte a Földet, később a Napot demonstrálta. Segítségével valójában a központi bolygó körüli csillagok mozgását lehetett megfigyelni, modellezni. A középkor elején eltűnt Európából. Csak később jelent meg ismét az öreg kontinens tudományos életében, az arabok közvetítésével.

Egyre tökéletesebb modelleket alkottak, és a reneszánsz korban az armilláris gömbök már a bölcsesség a tudás és a hatalom szimbólumai voltak. Kínában is építettek az armilláris gömbhöz hasonló szerkezetet, amely az asztrológia fejlődését szolgálta a Távol-Keleten. Az armilláris szférák a 18 19. században is népszerűek maradtak. A korábban általában drága fémből készült vagy fából összeállított egyedi darabok mintájára tömegesen készültek. Napjainkban dísztárgyként nagy népszerűségnek örvendenek.

 

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak