utmutato-a-fahajomakett-keszletek-vasarlasahoz
Magazin

ÚTMUTATÓ A FAHAJÓMAKETT KÉSZLETEKHEZ

ÚTMUTATÓ A FAHAJÓMAKETT KÉSZLETEKHEZ

MELYIK ÉPÍTŐKÉSZLETET VÁLASSZAM?

Nagy örömünkre egyre többen fedezik fel a fahajómakettezés izgalmas világát. Főleg azoknak szeretnénk útmutatást adni ezzel a bejegyzéssel, akik most kezdik vagy még gondolati szinten vannak ennek az értéket teremtő hobbinak az elkezdésében.

Tudta, hogy a makettezés fejleszti a képzeletet, a kézügyességet és a precizitást? Gyerekeknek ezért kimondottan ajánljuk.

Egy kezdő fahajómakettező számára elengedhetetlen a sikerélmény, hogy képes elkészíteni egy igazi hajó kicsinyített mását anélkül, hogy a túl nehéz feladatok elkedvetlenítenék.

Íme néhány jó tanács, amire érdemes odafigyelni: egy világos, jól megvilágított asztalon dolgozzunk, ahol lehetőség szerint a folyamatban lévő munkánk a hajó elkészültéig ott maradhat. Az alapvető eszközök: szike, csiszolópapír, csipesz, faragasztó mindig legyen kéznél.

A gyerekek és a kezdő makettezők részére különböző nehézségű készletek állnak rendelkezésre.

 

Nehézségi sorrendben a legegyszerűbbektől a bonyolultakig:

KEZDŐ SZINT (nehézség *)

  • Sziluett építőkészletek:  A lézerrel vágott elemek könnyen összeilleszthetők, néhány csepp ragasztóval fixálhatók. Az árbocok és a kötelek egyszerűen leköthetőek. Az impozáns makett egy hétvége alatt, akár öt órán belül összeállítható.

 

  • Artesania Latina gyermek építökészletek: Olympic 420, Viking, Kalóz, Katamarán, Egyiptomi fahajómakett építőkészletek. Ugyancsak lézervágott elemekből könnyen elkészíthető. A készlet tartalmazza a szükséges kis szerszámokat, festéket, matricákat.
  • Az első két pontban említett maketteknél bonyolultabb az Amati first step (1. lépés) és a Minimamoli termékcsaládok hajói. Minden készlet tartalmaz 1:1 arányú tervrajzot, angol nyelvű építési útmutatót. A hajótest a gyors haladás érdekében 1, 2, 3 vagy 4 darabból van kiesztergálva, ami megkönnyíti a munkát. Az igazi kihívást a felépítmény jelenti. A vitorlák és a kötélzet elkészítése. Ehhez ajánljuk a kezdő szerszámkészlet megvásárlását. Ezt ugyanis nem tartalmazza a doboz.

Kezdő építőkészleteink
A kezdő építőkészletek nehézségi foka a Vitorlás Világ weboldalán a termékleírásban egy csillaggal „*” van jelölve.

 

HALADÓ SZINT (nehézség **, ***)

Elérkeztünk a részletgazdag, nagy kihívást jelentő fahajómakettekhez. A választék óriási. Több gyártó termékei közül választhatjuk ki a nekünk szimpatikus hajót (Amati, Artesania Latina, Victory Models, Mantua, Panart, Sergal). A Vitorlás Világ weboldalán a haladó építőkészletek leírásában kettő illetve három csillaggal „***”jelezzük a megépítés nehézségi fokát.

A fahajómakett megépítése  mérettől és a ráfordított időtől függően, néhány héttől akár egy évig is eltarthat.
Minden készlet tartalmaz 1:1 tervrajzot, angol nyelvű építési útmutatót, a lézervágott gerincet, bordákat a palánkozáshoz és a hajóépítéshez szükséges faanyagot. Továbbá ornamentikát, kötélzetet és egyéb kiegészítőket. Az első palánkozott hajó építéséhez válasszunk aránylag olcsóbb, kevés vitorlával rendelkező makettet. Az építőkészlet dobozán található fotó, illetve a weboldalon látható fénykép bemutatja a kész hajót összeállított formájában. Ha a fotón nincs vitorla vagy talpazat, akkor a készlet azt nem tartalmazza. Továbbá nem tartalmaz festéket, ragasztót, szerszámokat, ha az nem szerepel a képen, illetve a termékleírásban. Ha valamit elrontunk, ne essünk kétségbe! Üzletünkben beszerezhetőek különféle kiegészítők, lécek, kötelek…és szívesen segítünk tanácsokkal.

Ha Ön úgy dönt, hogy nulláról saját maga szeretné megépíteni hajóját arra is van lehetőség! Extra kérésit az alábbi katalógusból tudjuk kielégíteni. Természetesen némely terméknél előfordulhat, hogy 1-1 darabot nem tudunk szállítani. Ebben az esetben az árajánlat küldésekor, a minimális rendelhető mennyiségről is tájékoztatjuk.

A fahajómakett katalógus megvásárolható offline, nyomtatott verzióban is!

A legtöbb fahajómakett építőkészlet tervrajza külön is megvásárolható (az építőkészlet árának kb. 10%-a).

A haladó szintnél már elengedhetetlenek a célszerszámok. Az alap kellékeken felül, a következő szerszámok nagyban megkönnyítik és meggyorsítják a hajó építését: elektromos palánkhajlító, hajótest tartó állvány, szögbelövő, racsnis fúró, fúrószár, szorító, mini ráspoly-készlet, kontúr csiszoló. Minél szélesebb a szerszámok tárháza, annál könnyebben és gyorsabban jutunk el a célig. A mestermű megvalósulásához.

Nálunk mindenki talál kedvére való hajótípust, megfelelő méretben, nehézségben.
Ha a raktárkészletünkön szereplő termékek között nem lelt álmai hajójára, akkor kérjük tekintse meg a „Rendelhető, kérjük hívjon” megjegyzéssel ellátott termékeket. Ezeket nem tudja kosarába helyezni. Előrendeléssel e-mailen, telefonon azonban megrendelhetőek.


Előrendeléssel vásárolható hajók menete

  1. Amennyiben a választása egy „Rendelhető, kérjük hívjon” termékre esik, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
  2. A rendeléshez szükség lesz a számlázási-, szállítási címe, telefonszáma, és az e-mail címére.
  3. A termék árának 30%-át fogjuk kérni előlegként, a fennmaradó összeget az építőkészlet átvételekor kell kifizetni. Az előleg kifizetése díjbekérő alapján történik. Ennek kiegyenlítése után tudjuk elindítani a beszerzést.
  4. Negyedévenként érkezik új szállítmány. Az előrendeléssel vásárolt hajó pontos szállítási időpontjáról tájékoztatni fogjuk Önt.

A teljes építőkészlet választékot itt tudja megtekinteni

További képek a hajómaketteinkről

 

Fedezze fel a Világot más szemmel.

Vitorlás Világ átvételi pont:

H-1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169.
Asia Center nyugati szárny 1. emelet 5. utca sarok (főút vége)
www.vitorlasvilag.hu