Xebec Vitorlás makett

149 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNFB0019W-80 Kategória:
Leírás

XEBEC Vitorlás makett

 • MÉRETE: 94 x 18 x 62 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

 

Az eredeti Xebec vitorlás adatai:

 • Hossz: 31 m
 • Szélesség: 6,7 m
 • Merülési mélység: 2,5 m
 • Vízkiszorítás: 190 t
 • Vitorlázat: háromárbocos latin vitorlázat
 • Legénység: 24 fő plusz a harcosok
 • Fegyverzet: 12-15 ágyú
 • Ország: Marokkó

A Xebec, mely különleges hajótípusként emelkedik ki a vitorlások történelméből, a Földközi-tengeren három évszázadon keresztül uralkodott. Ezen hajók kialakulása és használata mélyen gyökerezik a mediterrán tengeri kultúrában, különösen az észak-afrikai part menti területeken, ahol a kalózok uralták a tengereket.

Kezdetek és Kialakulás: A Xebec a XVII. században alakult ki, egy olyan időszakban, amikor az észak-afrikai part menti területek, különösen az olyan régiók, mint Algéria, Tunézia és Marokkó, kalózkodással foglalkoztak. A Xebec kialakításában és fejlesztésében a kalózoknak kulcsszerepük volt. Olyan hajót akartak, amely könnyen manőverezhető, gyors és alkalmas arra, hogy nagy sebességgel rajta üssön a nehezebben manőverezhető kereskedelmi hajókon.

Jellemzők és Konstrukció: A Xebec legjellemzőbb vonása a háromszögű vitorlái voltak, amelyek három árbocán helyezkedtek el. Ez a kialakítás kiváló sebességet és manőverezhetőséget biztosított a hajónak, különösen kedvező széljárási körülmények között. A hajó alacsony tengermerülése lehetővé tette, hogy közelebb navigáljon a partvidékhez, mint a nehezebb, mélytengeri kereskedelmi hajók, ezzel is előnyt biztosítva a kalózoknak. Azonban a Xebec nem csak a sebességéről volt híres, hanem katonai képességeiről is. A két oldalán mélyen elhelyezett ágyúival rendkívül hatékonyan sebezte meg az ellenséges hajókat, alig pár hüvelykkel a vízszint felett. Ez a taktika gyakran lehetetlenné tette az ellenség számára a menekülést. Ezen túlmenően a tatján elhelyezett hat csatakígyót közelharcokra és a legénység esetleges lázadásainak visszaverésére használták.

A Xebec Felhasználása: A Xebec nem csak a kalózok kiváltsága volt. Annak ellenére, hogy korai használata során a kalózok népszerűsítették a hajótípust, később a kereskedelmi hajózási célokra is alkalmazták a Mediterrán térségben. A korzikaiak, a Földközi-tenger térségének egy másik híres tengeri népe, szintén kedveltek e hajótípust. A Xebec gyorsasága és kiváló manőverezhetősége lehetővé tette számukra, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak különféle fenyegetésekre vagy kereskedelmi lehetőségekre. Ezen kívül a Xebec evezőlapátokkal is rendelkezett, amelyek különösen hasznosak voltak olyan időszakokban, amikor a széljárás nem volt kedvező a vitorlázáshoz, vagy amikor gyorsan el akartak menekülni a hatóságok elől.

Tehát a Xebec története és kialakulása érdekes pillanatot jelent a vitorlás hajózás történelmében. A Földközi-tengeren keresztül történő kereskedelem és kommunikáció évszázadokon át tartó dominanciájának eszközeként a Xebec képviselte a korszak technikai és katonai csúcspontját.

 

Információk a Xebec vitorlás makettről

A 94 cm méretű Xebec vitorlás makett nem csupán egy hagyományos makett, hanem egy művészi remekmű, amely visszahozza a tengeri hajózás aranykorát. Ebben a hihetetlenül kidolgozott darabban egyesül a hajózás története, az aprólékosan kidolgozott részletek és a magas színvonalú kivitelezés, amely a makettgyűjtők és a tengeri hajózás szerelmesei számára egyaránt vonzó.

Ez a Xebec vitorlás makett hűen tükrözi a Xebec hajók egyedi tulajdonságait. Az első dolog, ami felkelti az ember figyelmét, az a makett hihetetlenül precíz kidolgozottsága. Minden egyes árboc, kötél és vitorla az eredeti hajók tervei alapján készült, és a legapróbb részletekig kidolgozottak. A hajótest maga a hagyományos fafaragási technikákkal készült, ami még autentikusabbá teszi az egész megjelenést.

A hajó tükörfényű felülete a többrétegű lakk alkalmazásának köszönhető, amely nem csak a Xebec vitorlás makett megjelenését teszi még lenyűgözőbbé, de védelmet is nyújt a környezeti hatásokkal szemben. A hajótesten lévő apró részletek, mint például az ablakok, ajtók és dísztárgyak, mind gondosan elkészített és beépített elemek, amelyek tovább mélyítik a makett realisztikus érzetét.

A vitorlák közötti finom kötélhálózat különös figyelmet érdemel. Minden egyes kötél és csomó a valós hajókhoz hasonlóan készült, így a makett nem csak a szem számára vonzó, hanem a kéz számára is tapinthatóan valósághű. A fényes króm és sárgaréz elemek, mint például a hajó oldalán lévő kampók és más tartozékok, további eleganciát és fényűző megjelenést kölcsönöznek a maketthez.

A Xebec vitorlás makett orrán lévő karakterisztikus kialakítás és a hátsó részen lévő kabin is lenyűgözően részletgazdag. Ezek a részek egyértelműen megmutatják a vitorlások egyedi tervezését és a korszak művészetét, amelyben készültek.

Az, hogy ez a makett kézzel készült, csak tovább emeli az értékét. Több száz munkaóra ráfordításával, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján készült. Ez nem egy tömeggyártott termék, hanem egy valódi kézműves darab, amelyet szenvedéllyel és odaadással készítettek.

Mielőtt a Xebec vitorlás makett elhagyja a műhelyt, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül. Ez biztosítja, hogy minden egyes darab megfelel az elvárásoknak és a lehető legjobb állapotban kerül a vásárló kezébe.

Ezek alapján a 94 cm méretű Xebec vitorlás makett nem csupán egy makett, hanem egy művészi alkotás, amely tisztelettel adózik a tengeri hajózás

 

A Xebec vitorlás makettet ajánljuk:

 1. Történelmi hajómodellezőknek, akik értékelik a vitorláshajók részletességét és a tengerészeti történelem iránti szenvedélyt.
 2. Kézműves termékeket kedvelő személyeknek, akik otthonukba vagy irodájukba keresnek egyedi és lenyűgöző díszítő elemeket.
 3. Vitorlázás rajongóinak, akik szeretnék megismerni a hajózás különböző korszakait egy szépen megalkotott maketten keresztül.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Xebec vitorlás makettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak