Sold out

U-Boat tengeralattjáró makett

36 900 Ft

Elfogyott

Leírás

U-BOAT TENGERALATTJÁRÓ makett

  • MÉRETE: 50 x 8,5 x 25 magas cm
  • ANYAGA: resina – műgyanta
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetoen, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

Az „U-boat” a „Unterseeboot” (tengeralattjáró) rövidítése, ami a német tengeralattjárók elnevezése volt. Ezek a hajók kulcsszerepet játszottak a II. világháború alatt, különösen az Atlanti-óceánon folytatott harcokban.

Fejlődés és technikai jellemzők: Az I. világháború után, a versailles-i békeszerződés korlátozta Németországot tengeralattjárók építésében és üzemeltetésében. Azonban a 1930-as években, amikor a nácik hatalomra kerültek, újra megkezdték a tengeralattjáró-flotta építését. Az U-boatok számos különböző osztályban és méretben készültek, a kisebb, partmenti típusoktól a hosszú hatótávolságú óceáni hajókig.

A hajó szerepe a háborúban: Az U-boatok a háború kezdeti szakaszában rendkívül sikeresek voltak. A brit szigeteket ellátó hajózási útvonalak elleni harcban, az úgynevezett „farkasfalka” taktikával, csoportosan támadtak a szövetséges hajókra, és súlyos veszteségeket okoztak.

A 1941-es év volt az U-boatok számára a legtrágikusabb, amikor is több mint 1000 szövetséges hajót süllyesztettek el. Azonban 1943-tól a szövetségesek egyre hatékonyabb ellenszereket fejlesztettek ki a tengeralattjárók ellen. Új sonar technológiák, légi radarok és a kódfejtések, mint például az Enigma kódfejtése, hozzájárultak az U-boatok elleni védekezéshez.

A háború végére a német tengeralattjáró-flotta jelentős veszteségeket szenvedett. A tengeralattjárók és legénységük nagy része a tenger fenekén feküdt, sokkal több veszteséggel, mint bármely más hajóosztály a háborúban.

Az U-boatok a II. világháború kezdetén jelentős fenyegetést jelentettek a szövetségesek számára, de a háború végére jelentős technológiai és taktikai fejlődések miatt hatékonyságuk csökkent. Mégis, fontos szerepet játszottak a háború történetében és a tengeri hadviselés evolúciójában.

Az U-boat tengeralattjáró makettről

Ez az autentikus U-boat tengeralattjáró makett egy művészi mestermű, amely a II. világháború német tengeralattjáróját ábrázolja a legapróbb részletig. A makett precízen visszaadja az eredeti U-boat jellegzetes formáját, a torpedó-kilövő csövekig és az antennákig. A makett matt fekete felülete a tengeralattjárók akkori harci festését idézi, míg a jellegzetes szürke és acél színű részletek az eredeti jármű anyagának hűségét tükrözik.

A makett tökéletesen kidolgozott dekorációs elemekkel rendelkezik, amelyek még élethűbbé teszik, például az antennákkal, a periszkóppal és a bejárati ajtókkal. Az U-boat tengeralattjáró makett nem csak egy egyszerű modell, hanem egy történelmi darab is, amely emléket állít a tengeri hadviselés egyik legikonikusabb járművének. Egyedi gyártási technológiával készült, amely biztosítja a termék hosszú élettartamát.

Ideális választás a történelem és a tengeri hadviselés iránt érdeklődőknek, valamint a makettgyűjtőknek, akik egy különleges darabbal szeretnék bővíteni kollekciójukat. Ezen kívül ez az U-boat tengeralattjáró makett kiváló ajándék lehet azok számára is, akik érdeklődnek a második világháború iránt, vagy egyszerűen csak értékelik a kiváló minőségű kézműves termékeket. Az U-boat makett garantáltan lenyűgöző látványt nyújt bármely polcon vagy asztalon, stílusos történelmi hangulatot adva a helyiséghez ahol elhelyezésre kerül.

Az U-boat tengeralattjáró makettet ajánljuk:

  • Történelemrajongóknak, különösen azoknak, akiket a II. világháború tengeri hadviselése érdekel.
  • Makettgyűjtőknek, akik értékelik az autentikus és részletekben gazdag modelleket.
  • Ajándékként olyan személyeknek, akik érdeklődnek a haditengerészet vagy a tengeralattjárók iránt és szívesen dekorálnák otthonukat vagy irodájukat egyedi tárgyakkal.
  • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak