Sold out

Titanic makett

16 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám R115014 Kategóriák: ,
Leírás

TITANIC

  • MÉRETE: 29 x 4 x 12 magas cm
  • ANYAGA: fa
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

A Titanic építését 1909. március 31-én kezdték el, majd 1911. május 11-én bocsátották vízre. Dupla fenékkel és tizenhat vízzáró résszel rendelkezett. Azt állították, hogy a Titanic elsüllyeszthetetlen, mivel még két elárasztott vízzáró résszel is vízfelszínen tud maradni. A Titanic az Anglia déli részén fekvő Southamptonból hajózott ki 1912. április 10-én délben, hogy New Yorkba érkezzen április 15-én, A világ eddigi legnagyobb luxushajója az első és egyetlen útján 1912. április 14-én (két nappal az indulás után), 23 óra 40 perckor jéghegynek ütközött. A tragédia elkerülhetetlen volt. Az ütközés során kihasított rész a sokat dicsért dupla fenék felett okozott kárt 300 láb hosszúságban és ezzel a víz öt vízzáró kamrát öntött el. A Titanic 1912. április 15-én hajnali 2 óra 20 perckor süllyedt el. Több mint 2200 ember volt a fedélzeten, akik közül 1500-an vesztették életüket, mivel a fedélzeten irreálisan kevés, mindössze 20 mentőcsónak volt. Még egy mentőcsónaksor elfért volna, de hogy szellősebb legyen a fedélzet és nagyobb hely maradjon a sétálásra, elvetették az ötletet. 1176 fő férőhellyel, azonban a személyzet gyakorlatlansága, illetve hiányos ismeretei miatt még ez sem lett kihasználva. A mentési munkálatok körülbelül másfél órán át tartottak, majd a Titanic azután, hogy a jéghegy súrolta, röpke két és fél óra alatt elsüllyedt. A vízzel telt rekeszek a hajó orrát a tengerfenék felé húzták, a törzs nem bírta a megterhelést és kettétört. Segítségére a közelben hajózó Carpathia sietett, s hajnali 4 óra körül megkezdte a vízben és a mentőcsónakokban rekedt emberek kimentését. A legtöbben a legénység és a személyzet közül vesztek oda, s maga Smith kapitány is a hajójával együtt süllyedt el. A hajó 4 km-es mélységben pihen A Titanic roncsai New Yorktól 1783 km-re északkeletre és az új-fundlandi partoktól 839 km-re délkeletre találhatók.

AJÁNLJUK

A kis Titanic elengedhetetlen része a gyerekszobának. A hajó, vitorláshajó a BOLDOG, EGÉSZSÉGES,SIKERES élet jelképe a keleti hagyományok szerint. A legtöbb lakásban megjelenik valamilyen formában, hogy a lakók életébe gazdagságot hozzon, ahogy a Feng Shui is tanítja. Hajózzon be Önhöz is a szerencse!
A kis Titanic hajómodell egyedi ajándék szeretteinek: születésnapra,névnapra, évfordulóra, karácsonyra.
Kollégák elbúcsúztatásakor
– a hajó jelképes ajándék, amivel sok szerencsét kívánhat kollégájának, aki új vizekre evez az élettengerén.
Partner számára
– a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében.
Nászajándékként – egy hajóval szimbolizálva elmondhatjuk jó kívánságainkat a jegyespárnak. Hajózzon be az örök boldogság a közös életükbe.
Édesapjának
– valósítsa meg gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak