-20%

Titanic hajómakett

62 910 Ft98 000 Ft

Kijelölés törlése
Cikkszám VVGNCS0003P Kategória:
Leírás

TITANIC Hajómakett

 • MÉRETE: M: 60 Hosszú x 8 Széles x 25 Magas (cm) L: 80 Hosszú x 9,5 Széles x 28 Magas (cm)
 • ANYAGA: a hajómakettek kizárólag a legjobb minőségű fa alapanyagokból készülnek, a következő ritka trópusi fákból: mahagóni, ébenfa, rózsafa, feketefa, cseresznyefa, sárgafa, angol sycamore, jakfa.
 • TARTOZÉKOK: a hajómakett tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A Titanic tulajdonságai:

 • Hossz: 270 m
 • Szélesség: 28 m
 • Magasság: vízvonaltól a fedélzetig 18,5 m 11 emelet magas
 • Merülési mélység: 10,35 m
 • Vízkiszorítás: 66.000 t
 • Sebesség: 21 csomó (38,9 km/h)
 • Befogadóképesség: 3000 fő
 • Hajtómű: 3 hajócsavar, 3 szoros expanziós gőzgépek, gőzturbina, 50000 LE

A HAJÓ TÖRTÉNETE:

A Titanic építését 1909. március 31-én kezdték el, majd 1911. május 11-én bocsátották vízre. Dupla fenékkel és tizenhat vízzáró résszel rendelkezett. Azt állították, hogy a Titanic elsüllyeszthetetlen, mivel még két elárasztott vízzáró résszel is vízfelszínen tud maradni.

A Titanic az Anglia déli részén fekvő Southamptonból hajózott ki 1912. április 10-én délben, hogy New Yorkba érkezzen április 15-én, A világ eddigi legnagyobb luxushajója az első és egyetlen útján 1912. április 14-én (két nappal az indulás után), 23 óra 40 perckor jéghegynek ütközött. A tragédia elkerülhetetlen volt. Az ütközés során kihasított rész a sokat dicsért dupla fenék felett okozott kárt 300 láb hosszúságban és ezzel a víz öt vízzáró kamrát öntött el.

A Titanic 1912. április 15-én hajnali 2 óra 20 perckor süllyedt el.Több mint 2200 ember volt a fedélzeten, akik közül 1500-an vesztették életüket, mivel a fedélzeten irreálisan kevés, mindössze 20 mentőcsónak volt. Még egy mentőcsónaksor elfért volna, de hogy szellősebb legyen a fedélzet és nagyobb hely maradjon a sétálásra, elvetették az ötletet. 1176 fő férőhellyel, azonban a személyzet gyakorlatlansága, illetve hiányos ismeretei miatt még ez sem lett kihasználva. A mentési munkálatok körülbelül másfél órán át tartottak, majd a Titanic azután, hogy a jéghegy súrolta, röpke két és fél óra alatt elsüllyedt.

A vízzel telt rekeszek a hajó orrát a tengerfenék felé húzták, a törzs nem bírta a megterhelést és kettétört.  Segítségére a közelben hajózó Carpathia sietett, s hajnali 4 óra körül megkezdte a vízben és a mentőcsónakokban rekedt emberek kimentését. A legtöbben a legénység és a személyzet közül vesztek oda, s maga Smith kapitány is a hajójával együtt süllyedt el. A hajó 4 km-es mélységben pihen A Titanic roncsai New Yorktól 1783 km-re északkeletre és az új-fundlandi partoktól 839 km-re délkeletre találhatók.

 

Ismertető a készítésről

A  Titanic hajó mására megépített méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készítettPalánkozott technikával készült dísztárgy, a legapróbb részletig kidolgozva. Elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket, így megépítése rendkívül nagy időráfordítással valamint hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok s  festmények alapján.

A Titanic hajómakett minőségét és pontosságát a gyártó többször is gondosan ellenőrizte, mielőtt végső csomagolásába került. Így biztosítjuk Önt arról, hogy vásárlásakor egy kiváló minőségű terméket nyújtunk át, melyben sokáig örömét lelheti.

A Titanic hajómakett nem csak egy szimpla makett, hanem egy lenyűgöző műalkotás, amely visszahozza az egyik legismertebb és legmeghatározóbb történelmi esemény élményét az otthonokba. A makett precízen reprodukálja a hajó minden apró részletét, a gőzkazántól a csodálatosan kidolgozott fedélzetig. A hajó belsejének aprólékos kidolgozottsága a kabinoktól a lépcsőházakig pontosan tükrözi az eredeti terveket, amelyek a Titanic építésének idején forradalmasították a hajózási ipart.

A Titanic hajómakett nem csak azok számára készült, akik szenvedéllyel foglalkoznak a tengerészettel vagy a történelemmel, hanem azoknak is, akik értékelik a művészi részleteket és a kidologozás precizitását. A makett nemcsak az asztalon vagy a polcon mutat jól, hanem bármelyik helyiség központi dísze is lehet.

A termék olyan előnyöket kínál, mint a kiváló minőségű anyagok, az élethű részletek és a hosszú élettartam, így évekig őrizheti szépségét anélkül, hogy elhalványulna vagy kopna. Ezen túlmenően a Titanic hajómakett kiváló ajándékötlet lehet minden korosztály számára, mivel egyaránt képes elvarázsolni a fiatalokat és az idősebbeket is. Ezzel a csodálatos műtárggyal, egy darabka történelmet tud az otthonába csempészni

A Titanic hajómakettet ajánljuk:

 • Történelmi hajók és tengeri járművek rajongóinak: Azoknak, akiket lenyűgöz a hajózási történelem és különösen a Titanic tragikus története, ez a makett tökéletes választás. Minden apró részlete elvarázsolja őket, miközben tanulmányozzák és bemutatják barátaiknak vagy családtagjaiknak.
 • Gyűjtőknek és modellépítőknek: Azok számára, akik szenvedélyesen gyűjtenek hajómodelleket vagy más hasonló tárgyakat, ez a Titanic makett egyedülálló darabként emelkedik ki a gyűjteményből. Az élethű részletek és a magas színvonalú kivitelezés miatt ez a darab azonnal a gyűjteményük csúcspontjává válhat.
 • Ajándékot keresőknek: Ha valaki olyan különleges ajándékot keres, ami egyszerre szép, tanulságos és értékes, akkor a Titanic hajómakett tökéletes választás. Legyen az egy születésnapi ajándék, évfordulóra vagy bármilyen más alkalomra, ez a makett biztosan örömet okoz és hosszú ideig emlékezetes marad.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak