Szárazföldi patkányok szótára

3 990 Ft

Készleten

Cikkszám VVJN-091 Kategória:
Leírás

Szárazföldi patkányok szótára

 • Szerző: Horváth Csaba
 • Cím: Szárazföldi patkányok szótára
 • Alcím: Hajós kifejezések magyarázata vélhetően a szárazföldiek számára is érthető módon
 • Kiadó: Jachtnavigátor hajózási kiadó és könyvkereskedés
 • Kiadás éve: 2018. (1. kiadás)
 • Megjelenés dátuma: 2018. március 1.
 • ISBN: 978-615-81019-1-2
 • Borító: puha karton
 • Oldalszám: 242
 • Tömeg: 150 g
 • Méretek: 140 x 140 x 17 mm
 • Illusztrációk: 41 fekete-fehér tollrajz
 • KÖTÉS: ragasztott

Fedezze fel Horváth Csaba „Szárazföldi Patkányok Szótára” című könyvét, amely egyedülálló olvasmányt nyújt azok számára, akik a hajózás és vitorlázás világába szeretnének betekinteni. Ez a könyv nem csak a humor és a szórakoztatás eszköze, hanem egyúttal átfogó útmutató is, amely bemutatja a tengerészeti és vitorlázói szleng világát. A könyv megközelítése segít a tengeri kifejezések megértésében, miközben szórakoztató és laza stílusa révén könnyedén hozzájárul a hajózás iránti érdeklődés fokozásához.

A „Szárazföldi Patkányok Szótára” nem csupán egy kiadvány; ez egy utazás a hajózás izgalmas világába. Horváth Csaba humoros és szellemes tollából született ez a mű, amely magával ragadja az olvasót, és bevezeti a hajózás, a vitorlázás és a tengeri életmód rejtelmeibe. Az olvasmány oldalain tréfás megjegyzések, érdekes anekdoták és vicces tusrajzok váltogatják egymást, így biztosítva, hogy az olvasmány ne csak informatív, de szórakoztató és élvezetes is legyen. A könyv különlegessége, hogy minden korosztály számára érthető és élvezhető, legyen szó akár tapasztalt hajósokról, akár a tengeri kalandok iránt épp csak érdeklődő kezdőkről. A „Szárazföldi Patkányok Szótára” garantáltan mosolyt csal az arcára, miközben értékes ismeretekkel gazdagítja hajózási szótárát.

Szárazföldi patkány: a magyar nyelv ezzel a szóval jelöli – cseppet sem lenéző, inkább vicces, csipkelődő módon – azokat, akik nem vízen járó emberek, akiknek tehát el kell magyarázni a hajósok, tengerészek és vitorlázók által használt szavakat.

Miért különleges ez a kiadvány?

Mert egyedülállóan ötvözi a humoros és tájékoztató elemeket, ami különlegessé teszi a hajós szókincs megismerését.

Milyen tudást nyújt az olvasónak a Szárazföldi patkányok szótára?

A szómagyarázatok és vicces rajzok segítenek megérteni a tengerészeti kifejezéseket, így a hajózási világ jobban megközelíthetővé válik.

Kinek ajánlott?

Minden korosztálynak ajánlott, különösen azoknak, akik szeretnének többet megtudni a hajózás világáról vagy csak egy könnyed olvasmányra vágynak.

Hogyan járul hozzá a hajózási kultúra népszerűsítéséhez?

Vicces és közérthető megközelítése segít a hajózási kultúra népszerűsítésében, miközben szórakoztat és tanít.

Ez a kiadvány nem csak szórakoztat, hanem segít elmélyíteni a hajózási tudását, miközben új perspektívákat nyit meg az olvasó előtt.

Szereti a vízparti életmódot, de néha elveszettnek érzi magát a hajós kifejezések között? Ez az olvasmány vidám és érthető módon tárja Ön elé a hajózási világ rejtelmeit.

Milyen élményeket nyújt a kiadvány az olvasónak?

Játékos és szórakoztató megközelítése révén kellemes olvasási élményt biztosít, miközben bővíti az olvasó hajózási ismereteit.

Hogyan gazdagíthatja a hajózási élményt?

A Szárazföldi patkányok szótára című kiadványban található ismeretek és szómagyarázatok segítségével könnyebbé válik a hajózás világának megértése, így még több örömöt lelhet a vízen töltött időben.

Milyen előnyökkel jár a megszerzett információk ismerete?

Ez a kiadvány nem csak szórakoztat, hanem értékes tudást is nyújt, amely hosszú távon hasznos lehet a hajózási életmódban.

Válassza ezt a humoros és informatív könyvet, hogy a hajózás világát még jobban megismerje!

A szerző ajánlása a könyvhöz:

39 éves tengerész pályafutásom alatt sok hülyeség is ragadt rám. Ezekből válogattam ebbe a kis könyvbe, de olyan sokból kellett válogatnom, hogy komoly fejtörést okozott, mit tegyek bele, és mit ne….Illusztrált szótár hajósoknak és még nem hajósoknak

Régi tervem volt ez a könyvecske. Ráadásul nem csak a szöveget írtam meg, de saját rajzokkal is illusztráltam. A könyv összesen 138 szócikket magyaráz meg tréfás módon, amiket 41 vicces tusrajz illusztrál 242 oldalon. A könyv különféle angol és olasz, valamint a magyar tengerészzsargonból származó szavak rövid magyarázatát adja humoros megközelítésben. Számos szócikket vicces tollrajz illusztrál.

A könyvből dől a hülyeség, azonban a tréfás felszín alatt hasznos magyarázatok és tudnivalók rejtőzködnek, vagyis a könyv a szórakoztatás mellett ismeretterjesztésre is vállalkozik. A legjobb hajós könyvkiadók nem csak szakkönyveket, hanem humoros, vicces és tréfás könyveket is kiadnak. Ime, nálunk itt az első! (És gyerekeknek szólókat is. Na, nálunk ez még egy kicsit várat magára…)

A szárazföldi patkányok szótárát ajánljuk:

 1. Hajózás és Vitorlázás iránt rajongóknak: A kiadvány ideális választás lehet azok számára, akik szeretnék bővíteni hajózási tudásukat, miközben szórakoztatva tanulnak.
 2. Szabadidős olvasmányként: Azoknak, akik egy könnyed, mégis tartalmas olvasmányra vágynak, tökéletes választás lehet ez a mű, amely egyaránt szórakoztat és oktat.
 3. Ajándékként: Kiváló ajándék lehet minden alkalomra, legyen szó születésnapról, névnapról, vagy akár egy kedves gesztusról a hajózási életmód iránt érdeklődő ismerősök számára.
 4. Vitorlás Klubok és Egyesületek Tagjainak: Kiválóan alkalmas közösségi olvasmányként is, elősegítve ezzel a klubtagok közötti kapcsolatépítést és a közös nevetést.
 5. Új Hajósoknak és Kezdő Vitorlázóknak: Azok számára, akik most kezdenek ismerkedni a hajózás és vitorlázás világával, a kiadvány egy könnyed, mégis informatív bevezető lehet a tengeri életmód rejtelmeibe.

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
5,0
1 vélemény alapján
5 csillag
100
100%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-1 of 1 review
 1. IS