Sovereign of the Seas festett hajómakett

219 000 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNTS0005P-80 Kategória:
Leírás

SOVEREIGN OF THE SEAS festett hajómakett

 • MÉRETE: 93 × 29 × 85 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk. Az orrárbocot a termék kicsomagolása után kell a helyére állítani.

Az eredeti hajó tulajdonságai

 • Hossz: 70,7 m
  Szélesség: 14,2m
  Merülési mélység: 7,1m
  Vízkiszorítás: 1141t
  Legénység: 250 fő plusz a tüzérek, katonák
  Fegyverzet: 102 ágyú
  Honosság: Anglia 1637

Sovereign of the Seas története

I. Károly rendelte meg a Tengerek Uralkodójának építését Phineas Pettnél 1634-ben. 1637-ben bocsátották vízre. A hajó mintegy száz évvel előzte meg a korát. Az általános vélemény szerint a Trafalgár-i ütközetben is megállta volna a helyét. Gazdag díszítésű orrfigurája a királyt ábrázolja lovon, ahogy eltiporja az ellenséget.

Elől angol, skót, ír francia hatalmi jelképek vannak rajta, hátul a mitológiai szobrokkal körülvett győzelem istennője uralta. Oldalt címerpajzsok, sisakok, zeneszerszámok és a zodiákus jegyei vannak. A gazdag arany díszítés miatt a hajót csak „Aranyozott Ördög”-nek hívták. Költsége 65 500 font volt, melyet egy új adónem, a hajópénz bevezetésével teremtettek elő.

Technikai újítások a vitorlázatában, a tat lekerekítésében jelentek meg. 11 horgonyt vitt magával méretei miatt. 1651-ben felépítményét alacsonyabbra vették, majd 1659/60-ban teljesen átépítették. A hajó ezután a Sovereign nevet viselte és bár számos csatában szerepelt, egy gyertya jelentette a végét 1703-ban a chathami dokkban. A gyertya az altiszti szálláson égve maradt, s a hajó leégett.

Az impozáns Sovereign of the Seas hajómakett a hajózás történelmének egyik legemblematikusabb hajóját ábrázolja, mely a 17. században járta a tengereket. A makett kifinomult művészetet és aprólékos kézműves munkát mutat be, ami szemkápráztató részletekben jelenik meg az egész hajón. A makett sötét faállványon áll, ami kontrasztot képez a hajó aranyozott és mahagóni elemivel, kiemelve annak eleganciáját. A vitorlák élethűen, gazdag textúrával készültek, tükrözve a kor hajóinak valósághűségét.

A makett pontossága a hajó korhű ábrázolása révén tökéletesen visszaadja azokat az időket, amikor a Sovereign of the Seas az óceánok uraként hajózott. A részletek iránti szenvedély minden húron, létrán és ágyúcsövön megmutatkozik. Ezen kívül a makett nem csak esztétikailag lenyűgöző, de tartós anyagokból készült, így évekig megőrzi szépségét és értékét.

Emelje otthona vagy irodája dekorációját azzal, hogy ezt a történelmi jelentőségű műalkotást helyezi központi helyre. A Sovereign of the Seas hajómakett nem csak egy tárgy, hanem egy beszélgetésindító műalkotás, ami a történelem, a kultúra és a hajózás iránti szenvedélyét tükrözi.

Sovereign of the Seas hajómakettet ajánljuk

 • Történelem Rajongóknak: Azok számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek a történelmi események és korszakok iránt, ez a makett ideális választás lehet. A Sovereign of the Seas hajózásának korszaka rendkívül fontos részét képezi a tengeri történelemnek, és ez a makett lehetőséget kínál az időutazásra és a múlt megélésére a mai napig.
 • Hajómakett Gyűjtőknek: Sokan vannak, akik szenvedélyesen gyűjtenek hajómodelleket, legyen szó történelmi, kereskedelmi vagy katonai hajókról. A Sovereign of the Seas makettje kiemelkedő darabja lehet bármely gyűjteménynek, mivel egyedülálló designja és aprólékos részletei miatt igazán különleges.
 • Otthoni és Irodai Dekorációra: Azok számára, akik szeretnék otthonukat vagy irodájukat egyedi és beszélgetésindító tárgyakkal díszíteni, ez a hajómakett tökéletes választás. Elegáns megjelenése és történelmi háttere garantáltan felkelti a látogatók és vendégek érdeklődését.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

 

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak