Santa Maria hajómakett

149 000 Ft

Készleten

Cikkszám T306 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

  • MÉRETE: 77 × 29 × 70 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

A hajó története

1492-ben Kolumbusz zászlóshajója volt, mikor nekivágott az ismeretlennek, hogy a Földet körülhajózva eljusson Indiába. De akarata ellenére egy új földrészt fedezett fel, Amerikát. Bár erről életében nem szerzett tudomást. A hajó valószínű mérete kb. 23 méter hosszú és 7,8 méter széles volt.

Noé bárkájától eltekintve, kétségtelenül a Santa Maria – Kolumbusz Kristóf parancsnoki hajója – a leghíresebb hajó a világon, mely 1492. augusztus 3.-án hajózott ki Palosból, Dél- Spanyolországból a Pintával és a Ninával együtt. A legnagyobb egység Kolumbusz zászlóshajója a 80 tonnás Santa Maria nevű nao volt. Sajnos nem tudjuk, hogy nézett ki pontosan a hajó. Az egyetlen módja, hogy elképzelésünk legyen a hajó kinézetéről, ha elolvassuk kortársa, Father Las Casas által írt Kolumbusz önéletrajzot, vagy megnézzük a flamand kereskedelmi hajókról készült festményeket a 15. század végéről.

Útközben a Kanári-szigeteknél a Pinta megsérült, s míg javították, latin vitorlázatát átalakították nao vitorlázattá. Innen 1492. szeptember 6.-án vágtak aztán neki nyugatra az ismeretlen tengernek.

Harmincöt napi hajózás után október 11.-én éjjel két órakor a Pinta árbockosarában őrködő Rodrigo de Triana matróz szárazföldet jelzett. Reggel egy sziget előtt álltak. Kolumbusz San Salvadornak nevezte el. Innen kezdve délnyugatnak haladt, s felfedezte Kubát és Haitit, az utóbbit Hispaniolának nevezte el. Itt a Santa Maria zátonyra futott, úgyhogy emberei egy részét Hispaniolán hagyta, s a megmaradt két hajóval visszatért Európába.

A Santa Maria hajómakett egy igazi műalkotás, amely az egyik leghíresebb felfedező utazás emlékét idézi meg. Ezen a rendkívüli részletességű maketten minden egyes elem, a legapróbb kötélzetekig, gondosan és hűen reprodukálja az eredeti hajót. A makett természetes fából készült, ami nem csak látványos, de tartós is, így generációkon át örökíthető. Az aranyozott díszítések és a finom festés kiemeli a hajó lenyűgöző architektúráját és a korszak gazdagságát.

Azok számára, akik értékelik a történelmet és a minőségi kézműves munkát, ez a Santa Maria hajómakett tökéletes választás lehet. Emellett, mivel egy univerzális történelmi jelkép, kiválóan illeszkedik bármilyen otthoni vagy irodai környezetbe. A Santa Maria hajómakett a történelem és a művészet találkozását kínálja, egy igazán lenyűgöző formában.

 

Santa Maria hajómakett

Santa Maria történelmi hajómakett

A Santa Maria hajómakettet ajánljuk:

  • Tengerészeti Rajongóknak: Azok számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek a tengeri történelem iránt, a Santa Maria makettje nemcsak egy dekoratív elem, hanem egy történelmi jelentőségű tárgy is.
  • Dekorációs kellékként: Azoknak, akik egyedi tárgyakkal szeretnék otthonukat díszíteni, a Santa Maria makett egy igazán figyelemfelkeltő központi darab lehet.
  • Ajándék keresőknek: Ideális ajándék azoknak, akik értékelik a minőségi kézműves termékeket és a történelmi tárgyakat.
  • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak