Riva Aquarama motorcsónak makett 52cm

134 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNSB0004P-50 Kategória:
Leírás

Riva Aquarama motorcsónak makett 52cm

 • MÉRETE: 52 × 18 × 17 magas cm
 • ANYAGA: prémium minőségű mahagóniból készült hajótest, bőr ülések, króm kiegészítők
 • TARTOZÉKOK: a motorcsónak tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

 

Az eredeti hajó története

 • Korszak: 1962-71
 • Darabszám: 288
 • Motor: 2 x 185-290 LE Chris Craft
 • Hossz: 8,02-8,30 m
 • Szélesség: 2,62 m
 • Jelenlegi piaci hozzáférhetőség: ritka

A Riva Aquarama nem csupán egy hajó; az olasz luxus és a kifinomultság jelképévé vált az évek során. A Riva cég hosszú és gazdag története mögött álló hagyomány és mesterség képviselőjeként a Riva Aquarama motorcsónak kiválóságának, stílusának és megkülönböztetésének összefonódása kelt életre.

Mikor 1842-ben Pietro Riva megalapította műhelyét a festői Lago d’Iseo partján, talán még ő sem gondolta volna, hogy a cég a következő évszázadokban a hajókészítés művészetének csúcsát jelentené. A kezdetekben a Riva család a hajók minőségére összpontosított, és a kitartó munka és a minőségi kivitelezés miatt hamarosan elismertségre tett szert a területen. Az évtizedek alatt a Riva műhely hírneve nőtt, és a hajókészítési hagyományt az egymást követő generációk továbbadták.

Azonban az igazi változás a Riva történetében akkor következett be, amikor a 20. század közepén Carlo Riva vette át a cég irányítását. Carlo nem csak hogy örökölte a családi hajókészítési hagyományokat, de hozzáadott valami egészen újat és izgalmasat is. Az ő szemléletében a hajó nem csupán egy eszköz volt a vízen való közlekedésre, hanem egy életstílus kifejeződése, amely ötvözi a luxust, az eleganciát és a teljesítményt.

Az Aquarama, amely 1962-ben mutatkozott be, Carlo Riva innovációjának és kreativitásának gyümölcse volt. A hajó nevét a mozik világából kölcsönözte, mivel a korszakban a „Cinerama” technológia volt a mozgókép-ipar csúcsa. Carlo úgy érezte, hogy az Aquarama név jól kifejezi a hajó vizuális és érzéki élvezetét.

Az Aquarama esztétikai szempontból valódi remekmű volt. A mahagóni fa gazdag, mély színe és a hajó ívelt vonalai valódi művészi alkotássá tették a hajót. Azonban Carlo nem állt meg a kinézetnél. Úgy döntött, hogy az amerikai technológia és mérnöki tudás erejével láthatja el hajóit, ezért amerikai motorokat szereltetett az Aquaramába. Ezek a motorok nem csak erősek voltak, hanem megbízhatóságuk és kiválóságuk is elismert volt az egész világon.

A hajó belső tere is nem kevésbé volt impozáns. A bőrből készült ülések, az acél részletek és a fa munka mind a legfinomabb minőségűek voltak. Az Aquarama nem csupán egy hajó volt, hanem egy élmény, amelyet a tulajdonosok büszkén mutathattak be.

Összefoglalva, a Riva Aquarama motorcsónak a 60-as és 70-es évek egyik legikonikusabb hajója volt, és máig a luxus, a kiválóság és az olasz dizájn jelképének számít. Carlo Riva víziója és művészi kivitelezése az Aquarama hajóban ért csúcspontra, amely tovább erősítette a Riva hajók világhírét.

 

Ismertető a Riva Aquarama motorcsónak makett készítésről

Ez az 52cm méretű Riva Aquarama motorcsónak makett a kézművesség és a pontosság remekműve, mely a hajózás iránti mély szenvedélyt és a kézműves mesterségek iránti elkötelezettséget tükrözi. Ezt a lenyűgöző modellt a leghűségesebb részletekig gondosan és precízen alakították ki, több száz munkaórával, hogy tökéletesen tükrözze az eredeti Riva Aquarama motorcsónakot. Az eredeti tervek, részletes rajzok és festmények használata lehetővé tette, hogy minden egyes részletet méretarányosan és a legpontosabban reprezentáljanak a maketten.

A palánkozott technika használata során, mely egy tradicionális faalkotó technika, minden fa darabot egyedileg vágtak ki és illesztettek össze, anélkül, hogy bármilyen előre összeállított építőkészletet használtak volna az építés során. Ennek eredményeképpen a Riva Aquarama motorcsónak makett rendkívül kifinomult és autentikus megjelenést kapott.

A Riva Aquarama motorcsónak makett ragyogó és tükörsima felülete a többrétegű lakk és a gondos felületi csiszolás kombinációjának eredményeképpen jött létre, ami nem csak esztétikailag növeli a termék vonzerejét, hanem tökéletesen tükrözi az eredeti hajó fényezését is. A hajó részletei között megtalálhatóak a csillogó króm és sárgaréz elemek, melyek az eredeti Riva Aquarama hajó luxusjegyei közé tartoznak. A részletes műszerfal minden egyes kapcsolót, műszert és jellemzőt gondosan reprodukál, míg a kifinomult, valódi bőrből készült ülések azon időszak kifinomult eleganciáját idézik fel.

De a Riva Aquarama motorcsónak makett nem csak a szépségéről ismert. A termék készítése során nagy hangsúlyt fektettek a minőségre is. Mielőtt a makett elhagyná a műhelyt, egy alapos minőség-ellenőrzési folyamaton esik át. Ez biztosítja, hogy a vásárlók egy hiteles, prémium minőségű terméket kapjanak kézhez, ami minden tekintetben megfelel az eredeti Riva Aquarama motorcsónaknak.

A Riva Aquarama motorcsónak makettet ajánljuk:

 1. Hajómodell és makettgyűjtőknek: Azok számára, akik szenvedélyesen gyűjtenek hajómodelleket vagy más maketteket, a Riva Aquarama motorcsónak makett tökéletes kiegészítője lehet gyűjteményüknek. A makett kifinomultsága és részletessége garantáltan vonzza majd azokat, akik értékelik a precíziós kézműves munkát.
 2. Hajózás és tengeri élet rajongóinak: Azoknak, akiket elbűvöl a tenger világa és a hajózás, ez a makett ideális választás lehet. A Riva Aquarama ikonikus státusza és a makett hűsége az eredetihez tökéletes ajándék lehet egy hajószerető számára.
 3. Luxustermékek kedvelőinek: Azoknak, akik értékelik a luxust, a finom részleteket és a magas minőségű kivitelezést, ez a Riva Aquarama motorcsónak makett a legjobb választás lehet. A valódi bőr ülések, a fényes króm és sárgaréz elemek, valamint a tükörfényes lakk mind hozzájárulnak a makett luxusmegjelenéséhez.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Riva Aquarama motorcsónak makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a makettben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak