Sold out

Mayflower hajómakett 67cm

98 900 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVGNTS0065P Kategória:
Leírás

Mayflower hajómakett 67cm

 • MÉRETE: 67 x 27 x 65 magas cm
 • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
 • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 • Hosszúság: Körülbelül 30 méter.
 • Szélesség: Körülbelül 7,6 méter.
 • Merülési mélység: Az ilyen kisebb méretű hajóknál általában 3-4 méter közötti érték szokott lenni.
 • Vízkiszorítás: A hasonló méretű hajók esetében 180-200 tonna körüli értékek jellemzőek.
 • Személyzet: A Mayflower-en 1620-ban, amikor az újvilágba hajózott, 30 fős legénység és 102 utas tartózkodott.
 • Fegyverzet: A hajó fegyverzetének pontos adatai nem ismertek, de mivel nem hadihajóként szolgált, így néhány kisebb ágyúval és kézifegyverekkel volt felszerelve védelmi célokra.
 • Honosság: Anglia.
 • Építés időpontja: A pontos építési időpontja nem ismert, de a hajó körülbelül 1609 körül készülhetett el.

Fontos megjegyezni, hogy sok adat a Mayflower hajóról nincs dokumentálva, ezért az információk egy része a korabeli leírások alapján becsléseken alapul.

A hajó története

A Mayflower hajó története mélyen beépült az amerikai történelmi tudatba, mint az az eszköz, amely az első angol telepeseket az új világba hozta 1620-ban. Ezek a telepesek később az „Előtelepeseknek” vagy „Pilgrimusoknak” nevezett csoport tagjaivá váltak, és jelentős szerepet játszottak az amerikai nemzet megalapításában.

A Mayflower eredeti feladata nem a telepesek szállítása volt. Az 1600-as évek elején a hajó elsősorban kereskedelmi célú utakat tett Európa és a Mediterrán térség között. A hajó körülbelül 1609 körül épült, és már sok évnyi szolgálatot tudhatott maga mögött, amikor a telepesek felfedezték azt egy transzatlanti utazásra.

Az újvilágba történő utazás gondolata a szigorúan vallásos szemléletű, separatista csoportból származó emberek között született, akik nem éreztek elégedettséget az anglikán egyház reformjaival, és úgy érezték, hogy saját közösségüket kell létrehozniuk, ahol szabadon gyakorolhatják vallásukat. Sokuk Hollandiába menekült az anglikán egyházzal szembeni üldöztetés miatt, de ott is problémákat tapasztaltak. Elhatározták, hogy új életet kezdenek az Atlanti-óceán túlsó partján, egy területen, amelyet akkoriban még kevés európai ismert.

A Mayflower 1620 szeptemberében hagyta el Angliát, és 66 napnyi hajózás után érkezett meg a ma Massachusetts államában található Plymouth kikötőjébe. Az út során a telepesek számos kihívással szembesültek, beleértve a viharos időjárást, az élelemhiányt és a betegségeket. Ezeknek az akadályoknak köszönhetően az utazás sokkal hosszabb időt vett igénybe, mint tervezték, és az utasok egy része az út során elhunyt.

Amikor a Mayflower a Plymouth kikötőjébe érkezett, a telepesek nem találtak már meglévő kolóniát vagy települést, ahová csatlakozhattak volna. Az első tél különösen kemény volt számukra, mivel nem voltak felkészülve a hideg éghajlatra és az élelemhiányra. Sokan közülük meghaltak a betegségek és az éhezés miatt. A túlélők azonban segítséget kaptak a helyi őslakosoktól, akik megtanították őket a földművelésre és a halászatra.

A következő évben, 1621-ben, a telepeseknek sikerült betakarítaniuk az első termést, és ezt a sikerüket egy hálaadási ünnepély keretében ünnepelték, amely ma már az amerikai Hálaadás napjának elődjeként ismert.

A Mayflower hajó 1621 áprilisában tér vissza Angliába. A hajó és legénysége visszatért az európai vizekre, de a telepesek, akiket Amerikába szállított, örökre beépültek az amerikai történelembe. A hajó neve és az általa szállított telepesek története az Egyesült Államok alapításának kulcsfontosságú részévé vált.

A Mayflower története több mint csak egy hajózás története. Ez a történet az emberek bátorságáról, elszántságáról és a jobb élet reményéről szól, akik készen álltak arra, hogy mindenüket kockára tegyék egy új világ reményében. A Mayflower és a rajta utazó telepesek öröksége ma is él az amerikaiak szívében és kultúrájában.

Ismertető a makett készítéséről:

A Mayflower, az a nevezetes hajó, amely az amerikai történelem egyik legmeghatározóbb pillanatában vitte a telepeseket az új világba, most egy 67 cm hosszúságú makett formájában tér vissza otthonaiba. Ez a Mayflower hajómakett nem csupán egy dísztárgy; valójában egy művészeti alkotás és egy történelmi relikvia kombinációja, amely képes visszavinni bennünket azokba az időkbe, amikor az újvilág ígérete vonzotta az embereket.

A Mayflower hajómakettet mesteremberek kezei készítik, akik nagy odafigyeléssel és szaktudással dolgoznak azon, hogy minden részletet hűen ábrázoljanak. Az olyan faanyagok, mint az akácia, amelyekből ez a makett készül, kiválogatásra kerülnek annak biztosítására, hogy azok megfelelőek legyenek a hajó hű reprodukciójának létrehozásához. A faanyagok előzetes kezelésen mennek keresztül, hogy megőrizzék természetes szépségüket, és ellenálljanak az idő múlásának jeleinek. Az apró részletek, mint például az árbocok, a vitorlák és a kötelek, mind gondosan kidolgozottak, és a valósághűség érdekében helyezkednek el a Mayflower hajómaketten.

De a Mayflower hajómakett nem csak a külsőségekben lenyűgöző. A hajó belsejébe is belepillanthatunk, ahol az aprólékosan kidolgozott kabinok és térképasztalok láthatóak, amelyek az utazók életét mutatják be a tengeren. A makett elkészítése során speciális festékeket és bevonatokat használnak annak biztosítására, hogy az eredeti hajó színei és textúrái hűen visszatükröződjenek. Ezenkívül a Mayflower hajómakett olyan, mintha az időt megállították volna rajta; a hajó, amelynek szélben lobogó vitorlái és rezgő kötelei vannak, úgy tűnik, mintha csak a következő pillanatban vágnának neki az óceánnak.

A vitorlás makett megjelenése tökéletesen illeszkedik bármilyen otthoni vagy irodai környezetbe, ahol az emberek értékelik a történelmet és a művészetet. Továbbá a hajó részleteinek hűsége lehetővé teszi a történelmi és oktatási alkalmazásokat is. Azok számára, akik szeretnének többet megtudni az amerikai történelem kezdetéről, ez a Mayflower hajómakett kiváló kiindulópont lehet.

Ez a dísztárgy strapabíró anyagokból készül, így hosszú ideig megőrzi szépségét anélkül, hogy komoly karbantartást igényelne. A makett kialakítása olyan stabil, hogy nem kell aggódni a potenciális sérülések vagy a kopás miatt, még akkor sem, ha gyakran mozgatják vagy szállítják azt.

A Mayflower hajómakett egy lenyűgöző művészeti és kézműves darab, amely nem csak az otthonok és irodák díszítésére alkalmas, hanem azok számára is, akik érdeklődnek az amerikai történelem és a hajózás iránt. Ez a makett egy olyan történelmi pillanatot idéz fel, amely mélyen beépült az amerikai kultúrába, és most lehetősége van arra, hogy ezt a történetet a saját otthonában is megcsodálja.

A Mayflower hajómakettet ajánljuk:

 1. Történelemrajongóknak: Azok számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek az amerikai történelem, különösen az újvilág első telepesei iránt, ez a makett lehetőséget kínál arra, hogy a történelmi eseményeket személyesen is megtapasztalják. A Mayflower hajómakett emlékezteti őket azokra a kihívásokra és bátorságra, amelyeket az első telepeseknek kellett szembenézniük az új földön.
 2. Hajómodellezőknek és hajórajongóknak: Azok számára, akik imádják a hajókat és a tengerészetet, különösen azokat, akiknek van tapasztalatuk a hajómodellezésben, ez a makett egy kiváló hozzáadás lehet a gyűjteményükhöz. A makett részletgazdagsága és precizitása biztosan lenyűgözi majd őket.
 3. Modern otthonok tulajdonosainak kontrasztként: Egy modern belső térben ez a Mayflower hajómakett érdekes kontrasztot kínálhat. A hajó történelmi jellege és a modern dizájn egyensúlyt teremt, és vizuális érdekességet hoz a térbe.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Mayflower hajómakettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak