Időjárás állomás két részes

18 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVTA20.1051 Kategória:
Leírás

Két részes időjárás állomás

  • MÉRETE: 17 x 9 cm
  • ANYAGA: fa, sárgaréz
  • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.

Ez a két részes időjárás állomás tökéletes társa lehet mindazoknak, akik szeretik a tengeri életstílust és az exkluzív lakberendezési tárgyakat. Ez a műszer nem csupán egy praktikus eszköz, hanem egy stílusos dísze is lesz az otthonának vagy az irodájának.

A két részes időjárás állomásunk egyedi kombinációja a barométernek, hőmérőnek és páratartalommérőnek. Elegáns tölgyszínű hátlapja tökéletesen illeszkedik modern és klasszikus enteriőrökbe egyaránt. A műszerek átmérője 70 mm, így könnyen leolvashatóak és szemet gyönyörködtetőek.

A két részes időjárás állomásunkkal Ön mindig kézben tarthatja az időjárást, miközben otthona vagy irodája dekorációját is gazdagítja.  a precíz és megbízható mérés pontos előrejelzést nyuújt, és így el tud merülni vitorlás életmód eleganciájában.

A precízen megtervezett időjárás állomás pontos méréssel segíti a mindennapokat. A barométer segítségével nyomon követheti a légnyomás változásait, a hőmérővel a hőmérsékletet, míg a páratartalommérővel a levegő nedvességtartalmát mérheti. A tölgyszínű hátlap nemcsak esztétikailag tökéletes kiegészítője a műszereknek, hanem tartós és elegáns megjelenést is biztosít.

A két részes időjárás állomásunk egy olyan különleges termék, amely nem csak praktikus, hanem egyben stílusos is. Tökéletes választás azoknak, akik a vitorlás életmódot kedvelik, vagy akik exkluzív kiegészítőket keresnek otthonukba.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy egy ilyen különleges és praktikus tárgyat birtokoljon! Tegye a kosarába a két részes időjárás állomást, és élvezze annak minden előnyét otthonában vagy irodájában. Legyen Ön is részese ennek az exkluzív élménynek!

Használati útmutató időjárásjelző készülékekhez:
Fontos:A barométert használat előtt állítsa be!
Fűtőtest közelségét és a közvetlen napsütést mellőzzük.
Barométert először az ön helyi magassági viszonyai szerint kell beállítani. Érdeklődje meg a környék aktuális légnyomási értékét (a Meteorológiai Intézetnél, Interneten: www.met.hu , helyi rádióadóknál). A beállítási csavart (melyet a műszer hátlapján találhat meg) kis csavarhúzóval óvatosan csavarja jobbra, amíg a mutató a megérdeklődött értékkel megegyezik.

Túlcsavarás elkerülendő!
Gyenge kocogtatással és utána igazítással még pontosabban lehet beállítani.
Hőmérő és higrométer gyárilag van beállítva.
Az utána állítást hasonlítsa össze egy jól működő készülék értékével.
A mutatószerkezet eltérései a hátoldalon lévő beállítási csavar óvatos csavarásával lehet utána igazítani. Higrométert regenerálódás érdekében csavarjuk évente egyszer 30 percre nyirkos ruhába.

Barométer működése:
Barométer a légnyomást Hekto-Pascalban (hPa), millibarban (mb), inchben (in), higany milliméterben (mmHg) mérheti. A légnyomás megfelel a minket körülvevő levegőréteg súlyával és függ az időjárástól, valamint a helyi magassági viszonytól. A légnyomási ingadozások megfigyelése lehetővé teszi az időjárási előrejelzést. Az aktuális légnyomást az állítómutatóval megjelöljük és megfigyelhetjük a változásokat.
Esés (süllyedés)-rossz idő
Hirtelen visszaesés -zivatar, vihar
Emelkedés-javuló időjárás
Gyors emelkedés-rövid időn belül szép időjárás

Hőmérő és higrométer:
A hőmérő Celsius fokban (C) vagy Fahrenheitben (F) méri a hőmérsékletet.
A szobahőmérséklet ellenőrzése jobb közérzetet biztosít, valamint már 1 C-os
csökkenésnél 6-ig fűtési költsége takaríthat meg vele.

A higrométer a levegő relatív (viszonylagos) nedvesség tartalmát méri.
Helységekben a nagyon száraz levegő ártalmas az egészségre, de a növényekre is, fapadlózatokra és antik bútorokra úgyszintén káros. Ideális hőmérséklet és levegő páratartalom helységekként használat szerint változó:
Lépcsőház 15 fok C 40-60%
Hálószoba 16-18 fok C 50-70%
Konyha 18 fok C 50-70%
Lakószoba 20 fok C 40-60%
Fürdőszoba 23 fok C 50-70%

Ha a higrométer hibásan működik (feltűnően eltérő értéket mutat
pl.:10-20% vagy 80%), akkor szükség lehet az újrakalibrálása:
Helyezzen a higrométer hátoldala alá egy jól átnedvesített kendőt 30 percre.
A 30 perces periódus letelte után a készüléknek 95%-os páratartalmat kell mutatnia.
Ha a mutatott érték több mint +/-5-el ettől eltér, akkor a hátoldali csavart /csavarhúzóval/ finoman forgatva állítsa be a 95%-ot.
Ezután a higrométer ismét normálisan fog működni.A szabadban felszerelt, tájékoztat az időjárási helyzetről.

Ezt az időjárás állomást ajánljuk

  1. Vitorlázás és Hajózás Kedvelőinek: Azok számára, akik aktívan részt vesznek a vitorlázásban vagy hajózási tevékenységekben, ez a termék hasznos eszköz lehet az időjárási viszonyok nyomon követésére.
  2. Exkluzív Otthoni Dekorációként: Azok számára, akik szeretnék otthonukat egyedi, tengeri tematikájú tárgyakkal díszíteni, ez az időjárás állomás elegáns kiegészítő lehet.
  3. Irodai Környezetbe: Az üzleti környezetben dolgozó személyek számára, akik stílusos és praktikus irodai dekorációt keresnek.
  4. Ajándékként: Azok számára, akik egyedi és hasznos ajándékot szeretnének adni barátaiknak, családtagjaiknak vagy üzleti partnereiknek születésnapokra, évfordulókra vagy más különleges alkalmakra.
  5. Időjárás előrejelzés iránt érdeklődőknek: Az időjárás iránt érdeklődő amatőr meteorológusok számára, akik szívesen követik nyomon a környezeti változásokat és értékelik a hagyományos mérőeszközök használatát.

További vitorlás ajándékok

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak