Bolygó hollandi kalózhajó makett építőkészlet ***

179 900 Ft

Már csak 1 db készleten Beszerzés alatt

Cikkszám VVO14010 Kategóriák: ,
Leírás

BOLYGÓ HOLLANDI KALÓZ HAJÓMAKETT ÉPÍTŐKÉSZLET

 • Mérete: 77,5 × 30 ×64,5 magas cm
 • Méretarány: 1:50
 • Anyaga: fa, fém, vászon
 • Csomagolás: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.
 • Nehézségi fok: ***
 • Fontos információ: A készlet tartalmazza a vitorlákat is!
 • A csomagolás nem tartalmaz festéket, ragasztót és szerszámokat.

A Bolygó hollandi legendája:

A Bolygó Hollandi a tengerészeti legendák és folklór egyik legismertebb alakja, egy kísértetjárta hajó története, amely sosem ér partot, örökké a tengeren bolyongva kényszerül vitorlázni. A legenda szerint a hajót egy holland kapitány, Van der Decken vezette, aki megpróbálta körbehajózni a Jóreménység fokát egy viharos éjszakán. Van der Decken dacolt az elemekkel és megátkozta Istent, mondván, hogy még az ítélet napján is megpróbálja megkerülni a fokot, ha kell. Ezért az istenek elátkozták őt és legénységét, hogy örökké a tengeren bolyongjanak, sosem érve partot, mint a tengeri kísértetek.

A Bolygó Hollandi története számos kultúrában megjelent, és inspirációt adott számos művészeti alkotáshoz, beleértve operákat, regényeket, filmeket és zenei műveket. Richard Wagner híres operája, „A bolygó hollandi” például e legendán alapul. A történet gyakran szimbolizálja az emberi lélek örök keresését, a megváltás utáni vágyat és a sors elleni küzdelmet.

A legenda változatai között szerepel, hogy a hajó időnként megjelenik a tengerészek előtt, kísérteties fényekkel és kísérteti vitorlákkal, gyakran rossz ómenként vagy vihar előhírnöveként tekintve rá. Néhány történet szerint a hajó megpróbálja kommunikálni más hajókkal, vagy szellemlegénységet küld a partokra üzenetekkel.

A vitorlás legendája a tengeri folklór egyik legállandóbb és legizgalmasabb eleme, amely a tengeri utazásokkal és a tengerészekkel szembeni tiszteletet, valamint a természettel és a sors erőivel szembeni emberi küzdelmet testesíti meg.

A hajóhoz kapcsolódóan nincsenek konkrét történelmi adatok vagy pontos információk az eredeti hajó méreteiről, legénységéről vagy építésének időszakáról, mivel maga a történet a tengerészeti folklór és a legendák világából származik, nem pedig konkrét történelmi eseményekből. A legenda az évszázadok során változó és fejlődő narratíva, amely több különböző forrásból és meséből összeállva alakult ki.

Története elsősorban szimbolikus, a tengeri utazásokkal és azok veszélyeivel, valamint a tengeri mitológiával kapcsolatos. A legenda gyakran ábrázolja a kapitányt és legénységét, mint örökös bolyongókat, akiket az istenek büntetnek örök kárhozatra a tengeren, amiért a kapitány kihívta az isteneket vagy megszegte a tengeri hagyományokat.

A hajóval kapcsolatos történetek gyakran említik a hajó kísérteties megjelenését: kifakult vagy láthatatlan vitorlákkal, hajnalban vagy szürkületkor, gyakran viharok előtt vagy alatt. Ezek a megjelenések általában rossz előjeleknek vagy figyelmeztetéseknek tekintettek a tengerészek számára.

Az eredeti hajóhoz kapcsolódóan nincs megbízható történelmi dokumentáció vagy hajóépítési terv, mivel a Bolygó Hollandi nem egy konkrét hajóra, hanem egy tengeri legendára utal. A legenda inkább az emberi psziché mélyére és a tengerészeti kultúra mitikus elemeire fókuszál, mintsem hogy történelmi tényeken alapuljon.

Az idők során számos hajó és tengerész állította, hogy látta a Bolygó Hollandit vagy találkozott vele, ezek a beszámolók azonban a tengeri folklór és a szuperstíciók részét képezik, nem pedig a történelmi valóságot tükrözik.

Évszázadok óta a Bolygó Hollandi hajó legendája, más néven a Flying Dutchman, rabul ejtette az emberek képzeletét. A történet arról szól, hogyan a megátkozottak árnyai, a hajó és legénysége örökké bolyonganak a világ óceánjain, sosem érkeznek partra, minden a kapitányuk hibás, halálos tengeren való hajózásának sorsától.

A legenda ihlette drámaírók, költők és festők képzeletét. Még a népszerű „A Karib-tenger kalózai” franchise-ban is megjelent, ahol a hajót egyszerűen Dutchman-ként ismerik, és a fiktív kapitány, Davy Jones parancsnoksága alatt hajózik.Nélkülözhetetlen kiegészítők a Vándorló Hollandi hajó modelljéhez:

Az építőkészlet tartalma:

 • Több mint 500 különböző darabból áll, hogy élvezetessé tegye a makett építését.
 • Tartalmazza az öntött lemezt a hajó nevével.
 • A csomag része az alap építőállvány.
 • Tartalmazza a vitorlákat. Egyetlen héj nyitott oldallal, hogy beláthassuk a teljes belső tartalmat.
 • Lehetőség van a héj és a lámpák belső megvilágítására.  Ez opcionálisan rendelhető, kérjen ajánlatot.
 • Számos részlet a héj belső részén, teljes ágyúk, lőszer, hálózsákok, árucikkek, hordók stb.
 • Ultra-realisztikus öntés.
 • Építési utasítások 5 nyelven.(spanyol, angol, francia, olasz, német)
 • Alkatrészlista méretekkel és anyagokkal.
 • IP kártya az alkatrészek azonosításához.
 • Méretarányos tervrajzok.
 • Magas minőségű modell.
 • Élettartam garancia.

Letölthető építési útmutató

 

A bolygó hollandi kalózhajó építőkészletet ajánljuk:

 • Történelem és Mítoszok Rajongóinak: A Bolygó Hollandi kalózhajó építőkészlet tökéletes választás azok számára, akik szenvedélyesen érdeklődnek a tengeri legendák és a kalózkodás történelme iránt. A készlet lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebben belemerüljenek a tengerészeti mitológiák világába, miközben kézzelfogható kapcsolatot teremtenek a múlt és a jelen között.
 • Modellezés kedvelőinek: Legyen szó tapasztalt hajómodellezőkről, akik új kihívást keresnek, vagy kezdőkészítőkről, akik éppen most ismerkednek a hobbi varázslatos világával, a Bolygó Hollandi építőkészlet mindenki számára ígéretes projekt. Az építési folyamat nemcsak szórakoztató, hanem fejleszti a finommotoros készségeket és a térbeli gondolkodást is.
 • Kalóz tematikájú Gyűjtemények Tulajdonosainak: Akik már rendelkeznek kalóz- vagy tengerészeti tematikájú tárgyakkal, figurákkal vagy makettekkel, számukra a Bolygó Hollandi építőkészlet kiváló kiegészítést jelenthet gyűjteményükbe. Ez a modell nemcsak a polcon mutat jól, hanem beszélgetésindítóként is szolgálhat.
 • Kreatív ajándékként: Amennyiben egyedi és emlékezetes ajándékot szeretnél adni barátoknak, családtagoknak vagy munkatársaknak, akik érdeklődnek a tengeri kalandok iránt, a Bolygó Hollandi építőkészlet tökéletes választás lehet. Ez a kreatív ajándék órákon át tartó szórakozást és örömet garantál.

Az elkészült remekmű tisztán tartása

Sokan kérdezik, hogy a Buccaneer kalózhajó makettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a makettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További építőkészleteink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak