riva-carlo-1
Magazin

ELHUNYT CARLO RIVA, EGY LEGENDA HALÁLA.

Elhunyt Carlo Riva, a motorcsónakok királya, királyok motorcsónak tervezője.

Meghalt 95 éves korában a híres olasz hajótervező, aki az ötvenes évek hollywoodi sztárjai és királyi családok kedvenc luxus motorcsónakjait alkotta.

A műhelyt Pietro Riva 1842-ben alapította Sarnicoban, a Lago d’Iseo partján. Munkája minőségével megalapozta azt a hírnevet, amelyet aztán négy generáció öregbített. A termelés az évtizedek során fokozatosan a luxuskivitelű, sportcélra alkalmas hajók irányába tolódott. Az igazi aranykorszak akkor kezdődött, mikor Carlo az 1940-es évek legvégén örökölte a céget. Károlyunknak ugyanis nem csupán a szépérzéke volt igen fejlett, de őkelme hajlott az újításra is. Gondolt például egy nagyot, és amerikai motorokat hozatott hajóinak megújított modellválasztékához. Emellett megmaradt a mahagóni, a bőr és az acél legfinomabb megmunkálásánál. Nos, az eredmény önmagáért beszél. Megszületett a legenda! A születő divat nyomására királyok, császárok, szultánok siettek Rivát venni, csakúgy, mint a film- és sportvilág csillagai, akik behajóztak Saint Tropez-ba és a világ más, híres kikötőibe. Brigitte Bardot, Richard Burton, Sean Connery, Peter Sellers, Rainier monacói herceg, a Perzsa Sah, a Jordán Király egyaránt olyan természetesen gondolt a Rivára, amikor hajót akart venni, mint a Ferrarira vagy a Rolls Royce-ra, ha új autóra vágyott. A név világszerte egybeolvadt a luxus és a ragyogás képzetével, stílust diktált és vágyakat keltett.

Riva Lamborghini

Riva Lamborghini

1969-ben figyelemreméltó vagyonhoz jutott, oly módon, hogy eladta gyárát egy amerikai vállalatnak, amely nagy lendülettel modernizációba fogott, és üvegszál alapú műanyag hajókat kezdett gyártani. Néhány éve újabb tulajdonos tűnt fel, aki az Aquarama gyártásával visszatért a fához és a klasszikus vonalakhoz.

Riva-Aquarama-randi

A legkisebb hajója, az Iseo motorcsónak is közel 100 millió forintba kerül, a csúcsmodell Mythos több mint 4 milliárd forint!

Mythos motorcsónak

Mythos motorcsónak

 

Riva Aquarama RC működés közben:

Általunk részesévé válhat Carlo Riva világának és hagyatékának. Ehhez nincs más teendője, mint az alábbi linkre kattintani.

A Vitorlás Világ weboldalán válogathat Carlo Riva ihlette motorcsónakok minőségi makettjaiban. Merüljön el széles kínálatunkban.

Fedezze fel a Világot más szemmel.

Vitorlás Világ átvételi pont:

H-1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169.
Asia Center nyugati szárny 1. emelet 5. utca sarok (főút vége)
www.vitorlasvilag.hu