Sziluett HMS Victory makett

12 090 Ft

Készleten

Cikkszám RH764 Kategória:
Leírás

Technikai adatok:

 • MÉRETE: 60 cm
 • MÉRETARÁNY: 1:200
 • ANYAGA: fa
 • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.
 • NEHÉZSÉGI FOK: *
 • TERMÉKLEÍRÁS: A Mantua széles termékskálával rendelkezik. A sziluett megvalósítása közben megtanulhatjuk a hajótest és a kötélzet létrehozásának alapjait.
  A természetes anyagoknak köszönhetően, a megépített Mantua makettek esztétikája vetekszik a bonyolultabb kivitelűekkel is.
  A készlet tartalmazza a lézervágott elemeket, kötélzetet, és fotókat melyek lépésről lépésre segítik a munkát.
  Minden amire szüksége van egy hobby kés, ragasztó és néhány szabad óra.
 • TÖRTÉNETE: A H.M.S. Victory az angol királyi haditengerészet sorhajója volt. 1759 és 1765 között építették az angliai Chatham-ban, Sir Thomas Slade tervei alapján. A hajó ma is megtekinthető az angliai Portsmuth kikötő szárazdokkjában. Egy igazi élő múzeum, mely a brit tengeri haderő (Royal Navy) szimbóluma, s a trafalgári csata, valamint Nelson admirális emlékműve.  A trafalgári csata a napóleoni háborúk legfontosabb tengeri ütközete volt. 1805. október 21-én az egyesített spanyol-fancia flottával került szembe az angol flotta, mely élén Horatio Nelson admirális állt. A napóleoni háborúk már 10 éve folytak. A csata fordulópontot jelentett és megerősítette Anglia tengeri egyeduralmát, amit egy teljes évszázadon át meg is tartott. A csata a hajónak a halhatatlanságot, parancsnokának a hősi halált jelentette.
  Érdekesség: A Victory mérete megközelítette a fából építhető lehetséges maximumot. Elkészítéséhez körülbelül 6000 fát vágtak ki, melynek kilencven százaléka tölgyfa volt. Az ágyúk egyszerre 500 kg vasgolyót voltak képesek kilőni egy tengeri mérföld távolságra (az ágyúgolyók 32, 24, 12 fontosak voltak 1 font = 0,54 kg).

Ajánljuk

Elengedhetetlen a kezdőknek: a sikerélmény, az hogy képesek elkészíteni egy igazi hajómodellt, képességeiket tesztelve, anélkül, hogy a túl nehéz feladatokkal elkedvetlenítenénk őket.…
Modellezők számára is: tökéletes hiszen, apró változtatásokkal, kifinomultabb anyagok hozzáadásával ők is nagyon igényes hajókat tudnak elkészíteni.
Ötletes ajándék a gyerekeknek: az első modell összeállítása több szempontból is különös fontosságú: fejleszti a képzeletet, az kézügyességet és a precizitást.
Nélkülözhetetlen az iskolásoknak: a felhasznált anyagok kiváló készségfejlesztő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak