Sovereign of the Seas hajómakett építőkészlet *****

420 190 Ft

Rendelhető, kérjük hívjon.

Beszerzés alatt

Cikkszám RH787 Kategória:
Leírás

Sovereign of the Seas 1637

 • Mérete: 110 H × 43,5 SZ × 86,5 M cm
 • Méretarány: 1:60
 • Anyaga: fa, fém, vászon
 • Nehézségi fok:*****
  Ha már épített néhány modellt, és van benne gyakorlata, újabb kihívásra vár, valószínűleg ebben a készletben is megtalálja azt és tovább mélyítheti tapasztalatait a hajóépítés terén. A faépítő makett anyagai megfelelnek vagy hasonlóak az eredetileg megépült hajó építőanyagaihoz. Ragasztással, szögeléssel kerülnek összeépítésre.A dobozban lévő építési rajz angol és olasz nyelven, lépésről-lépésre segíti a munkát.
  A pontos méreteket a lézer technikával vágott elemek biztosítják.
  A csomagolás nem tartalmaz festéket, ragasztót szerszámokat.
 • Hajó története:

  Hossz: 70,7 m
  Szélesség: 14,2m
  Merülési mélység: 7,1m
  Vízkiszorítás: 1141t
  Legénység: 250 fő plusz a tüzérek, katonák
  Fegyverzet: 102 ágyú
  Ország: Anglia 1637

  I. Károly rendelte meg a Tengerek Uralkodójának építését Phineas Pettnél 1634-ben. 1637-ben bocsátották vízre.
  A hajó mintegy száz évvel előzte meg a korát. Az általános vélemény szerint a Trafalgár-i ütközetben is megállta volna a helyét. Gazdag díszítésű orrfigurája a királyt ábrázolja lovon, ahogy eltiporja az ellenséget. Elől angol, skót, ír francia hatalmi jelképek vannak rajta, hátul a mitológiai szobrokkal körülvett győzelem istennője uralta. Oldalt címerpajzsok, sisakok, zeneszerszámok és a zodiákus jegyei vannak. A gazdag arany díszítés miatt a hajót csak „Aranyozott Ördög”-nek hívták. Költsége 65 500 font volt, melyet egy új adónem, a hajópénz bevezetésével teremtettek elő. Technikai újítások a vitorlázatában, a tat lekerekítésében jelentek meg. 11 horgonyt vitt magával méretei miatt. 1651-ben felépítményét alacsonyabbra vették, majd 1659/60-ban teljesen átépítették. A hajó ezután a Sovereign nevet viselte és bár számos csatában szerepelt, egy gyertya jelentette a végét 1703-ban a chathami dokkban. A gyertya az altiszti szálláson égve maradt, s a hajó leégett.

  The Sergal Kit of the Sovereign Features: A double plank on frame hull construction, building plans with general details, English instructions, lost wax brass castings, walnut and balsa hull planking, wooden masts and spars, brass and walnut fittings, etched brass details, rigging cord and silk flags. All sheet ply sections are laser cut for accuracy. A full colour poster is provided with the kit to show the beauty of the finished model.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak