Riva Aquarama hajómakett 66cm

169 000 Ft

Már csak 2 db készleten

Cikkszám VVGNSB0004P-67 Kategória:
Leírás

Riva Aquarama hajómakett 66cm

 • MÉRETE: 66 × 21 × 18 magas cm
 • ANYAGA: prémium minőségű mahagóniból készült hajótest, bőr ülések, króm kiegészítők
 • TARTOZÉKOK: a motorcsónak tömör fából készült talpazaton fekszik. A talpazatnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a bútoron.
 • CSOMAGOLÁS: a makettet összeszerelve, biztonságos fa védőkeretben és dobozban forgalmazzuk.

 

Az eredeti hajó adatai

 • Korszak: 1962-71
 • Darabszám: 288
 • Motor: 2 x 185-290 LE Chris Craft
 • Hossz: 8,02-8,30 m
 • Szélesség: 2,62 m
 • Jelenlegi piaci hozzáférhetőség: ritka

Az eredeti hajó története:

A Riva Aquarama nem csupán egy hajó; ez egy műalkotás, amely a luxus, az elegancia és a kifinomultság szinonimája. Ezen páratlanul gyönyörű motoros hajó története mélyen gyökerezik az olasz hajógyártás tradícióiban, és annak az 1842-ben alapított műhelynek köszönhető, melyet a Lago d’Iseo partján, a festői Sarnicoban található.

Pietro Riva volt az a tehetséges és ambiciózus hajóépítő, aki ezt a műhelyt létrehozta, és a következő generációk számára alapozta meg azt a legendás hírnevet, mely a Riva nevet máig övezi. Pietro munkájának minősége nem csupán a helyiek körében, hanem távolabbi régiókban is elismertséget szerzett, és így teremtette meg a családi vállalkozás alapjait.

Bár a Riva műhely évtizedeken át virágzott, az igazi áttörést a vállalkozás a 20. század közepén élte meg, amikor Carlo Riva, a család negyedik generációjának tagja, átvette a cég irányítását. Carlo nemcsak a mesteri szakértelem és a tradíciók mély tisztelete miatt volt különleges, hanem innovatív látásmódja miatt is. Ez az újító szellem vezette őt olyan bátor lépések megtételére, mint az amerikai motorok importálása a hajókba.

Az Aquarama születése az 1960-as évek elején, az ő irányítása alatt történt. Ebben az időszakban a Riva műhelyben olyan ikonikus modellek készültek, mint az Aquarama, amely nem csak az olasz hajógyártás, hanem a világ luxus hajópiacán is mércét állított. Az Aquarama nem csak gyorsaságával és teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hanem azokkal a finom részletekkel is, amelyek egyértelműen a Riva műhely munkáját dicsérték: a tökéletesen megmunkált mahagóni fa, a kézzel varrott bőr kárpitozás, és a csillogó acél kiegészítők, melyek mindegyike a legmagasabb minőségű anyagokból készült.

Nos, az eredmény önmagáért beszél. Megszületett a legenda! A születő divat nyomására királyok, császárok, szultánok siettek Rivát venni, csakúgy, mint a film- és sportvilág csillagai, akik behajóztak Saint Tropez-ba és a világ más, híres kikötőibe. Brigitte Bardot, Richard Burton, Sean Connery, Peter Sellers, Rainier monacói herceg, a perzsa sah, a jordán király egyaránt olyan természetesen gondolt a Rivára, amikor hajót akart venni, mint a Ferrarira vagy a Rolls Royce-ra, ha új autóra vágyott.

A Riva Aquarama évtizedekig volt a Riva flotta büszkesége, és bár 1971-ben a gyártása megszűnt, az Aquarama öröksége továbbra is él. Azok a szerencsések, akiknek lehetőségük volt egy ilyen műremekkel vízre szállni, bizonyára megerősíthetik, hogy ez nem csupán egy hajó, hanem egy életérzés. Az Aquarama nem csak a tengeren való közlekedés eszköze, hanem egy időutazás a múltba, egy korszakba, amikor a kézműves hagyományok és az újítások kivételes kombinációja teremtett valami valóban különlegeset.

A Riva név világszerte egybeolvadt a luxus és a ragyogás képzetével, stílust diktált és vágyakat keltett.1969-ben Carlo Riva figyelemreméltó vagyonhoz jutott, oly módon, hogy eladta gyárát egy amerikai vállalatnak, amely nagy lendülettel modernizációba fogott, és üvegszál alapú műanyag hajókat kezdett gyártani. Néhány éve újabb tulajdonos tűnt fel, aki a Riva Aquarama gyártásával visszatért a fához és a klasszikus vonalakhoz.

Ismertető a Riva Aquarama hajómakett készítésről

A Riva Aquarama teljes egészében kézzel készített makett. A méretarányos hajó több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és festmények alapján. A palánkozott technikával készített dísztárgy elkészítésénél nem használtak előre összeállított fa építőkészleteket. A hajó pazar megjelenése a tükörfényes felületnek köszönhető, melyet a többrétegű lakk és a tökéletes felületi csiszolás eredményez.

A Riva Aquarama hajómakett nem csupán egy egyszerű makett, hanem egy kivételes mesterségbeli alkotás, amely magában hordozza egy legendás hajó történelmét és szépségét. Ez a 66 cm-es hajómakett minőségben és részletességben egyaránt tükrözi azt a páratlan művészetet és szakértelmet, amely az eredeti Riva Aquarama készítésekor is jellemezte a mesterembereket.

A lenyűgöző Riva Aquarama hajómakett tökéletesen reprodukálja az eredeti motorcsónak lenyűgöző designját és kivitelezését. A mahagóni fa aprólékosan megmunkált felületei tükrözik a fényt, élethűen utánozva az eredeti hajó tökéletesen polírozott fafelületeit. A makett faanyagának minősége, mely a valódi Aquarama hajókban is használt mahagónit idézi, nemcsak vizuálisan vonzó, hanem tapintásra is kellemes, sima és meleg.

A Riva Aquarama hajómaketten található bőr ülések, melyek mindegyike kézzel készült és aprólékosan kidolgozott, élethűen utánozzák az eredeti hajó bőrkárpitját. Az ülések anyaga puha és kellemes tapintású, és az eredeti Aquarama luxusérzetét adja vissza. Az acél kiegészítők és részletek, mint például a korlátok, fogantyúk és a hajó orrán található jellegzetes Riva embléma, ragyognak és fénylenek, éppúgy, mint az eredeti hajóban.

A Riva Aquarama hajómakett mérete, 66 cm, ideális arra, hogy a részletek gazdagságát és aprólékosságát teljes mértékben ki lehessen élvezni. Az arányok tökéletesen tükrözik az eredeti hajó formatervezését, és ez a méret lehetővé teszi a makett elhelyezését szinte bármilyen otthoni vagy irodai környezetben. Továbbá, ennek a méretnek köszönhetően a Riva Aquarama hajómakettje nem csupán dekorációs tárgyként szolgál, hanem lenyűgöző beszélgetésindítóként is funkcionál, és emlékezteti a tulajdonost és a látogatókat a hajózás és az olasz hajógyártás aranykorára.

Ezen túlmenően a makettben található apró, de lényeges részletek, mint a hajó oldalán található jellegzetes Riva logó, vagy a kormánykerék mögötti műszerfal, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a modell valódi, élethű érzetet keltsen. Mindezek az elemek egyesülnek ebben a lenyűgöző műalkotásban, és teszik a Riva Aquarama hajómakettjét igazán különlegessé.

Összefoglalva, ez a Riva Aquarama hajómakett nem csupán egy tárgy, hanem egy művészi alkotás, amely tükrözi az eredeti hajó minden szépségét és eleganciáját. Azok számára, akik értékelik a kifinomultságot, a művészetet és a hajózás történelmét, ez a makett kétségtelenül lenyűgöző és értékes darabja lehet gyűjteményüknek.

A hajó lenyűgöző részletei közé sorolhatóak a fényes króm és sárgaréz elemek, a részletes műszerfal, és a bőr ülések. A valódi bőrből készült ülések a kor eleganciáját sugallják. A Riva Aquarama mielőtt elhagyja a műhelyet, alapos minőség-ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amely biztosítja, hogy egy hiteles és tökéletes terméket nyújtunk át megvásárlásakor.

A Riva Aquarama hajómakettet ajánljuk:

 1. Hajózás iránt rajongóknak: Azok számára, akik szenvedéllyel viszonyulnak a hajózási történelemhez és értékelik a klasszikus hajók eleganciáját, ez a makett tökéletes választás lehet. A Riva Aquarama hajómakett lenyűgöző története és designja valószínűleg magával ragadja őket.
 2. Gyűjtőknek: Azoknak, akik gyűjteményeket építenek fel vagy értékelik a kivételes művészi alkotásokat, ez a makett egy csodálatos kiegészítő lehet gyűjteményükben. Az aprólékos részletek és a magas színvonalú kivitelezés garantálja, hogy a darab kiemelkedő lesz bármilyen kollekcióban.
 3. Luxus és prémium termékek iránt érdeklődőknek: Azoknak, akik kivételes minőségű és luxus tárgyakat keresnek otthonukba vagy irodájukba, a Riva Aquarama motorcsónak makettje tökéletes választás lehet. Az élethű design és a prémium anyagok kombinációja biztosan lenyűgözi és eleganciával tölti meg a teret, ahol kiállítják.
 4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

TISZTÁN TARTÁSA:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak