Helka hajómakett 86cm

169 000 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNCS1085P Kategóriák: ,
Leírás

Helka hajómakett 86cm

  • MÉRETE: 86 x 12 x 38 magas cm
  • ANYAGA: akácia – más trópusi fák
  • TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.
  • CSOMAGOLÁS: A fa hajó makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal, forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

Az eredeti hajó tulajdonságai:

 1. Hosszúság: 35,22 méter
 2. Szélesség: 5,28 méter
 3. Befogadóképessége: 120 fő
 4. Maximális teljesítmény: 220 KW
 5. Honosság: Magyarország
 6. Építés időpontja: 1891

Az eredeti hajó története

A Balaton, Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava, sokféle kincset rejteget a partjai mentén és mélyén egyaránt. Ez a festői szépségű tó évszázadok óta a magyar kultúra és történelem szerves részét képezi. Ezen a tündéri tóvidéken, ahol a naplementék gyönyörűek és a borok ízletesek, van két különleges hajó is, melyek történetét nem lehet elmesélni anélkül, hogy a Balaton sajátos atmoszféráját és az ahhoz kapcsolódó legendákat ne idéznénk fel.

A Helka és a Kelén neve már önmagában is legendás a tó környékén. Nem csupán két hajó neve, hanem egy ősi, szívhez szóló történet főszereplőinek neve is. A legenda szerint Helka, a herceg gyönyörű leánya volt, aki a tó partján élte életét, míg Kelén, a reménytelenül szerelmes árva pásztorfiú, a tó melletti dombokon pásztorkodott. Mindkét név mély érzelmeket és mesés történeteket idéz fel, és nem csoda, hogy ezeket a neveket választották a két nosztalgiahajónak.

Mind a Helka, mind a Kelén 1891-ben készült el, s mintegy tanúi voltak a 19. század végének és a 20. századnak egyaránt. Gondoljunk csak bele: ezen a hajókon utazhattak azok az emberek, akik az első világháború idején menekültek, vagy éppen azok, akik a két világháború közötti időszakban kerestek némi kikapcsolódást a Balaton partján. És míg a világ körülöttük változott, a Helka és a Kelén, több átépítés ellenére is, megőrizték eredeti, 19. század végi külsejüket.

A nosztalgiaérzés nem csupán a hajók külseje miatt ébredhet az emberben. A Helka és a Kelén fedélzete nyitott, ami lehetővé teszi a látogatóknak, hogy közvetlenül élvezzék a Balaton friss szellőjét és gyönyörű panorámáját. A főfedélzeten két kisebb nyitott és egy nagy zárt utasteret találunk, melyek tökéletes menedéket nyújtanak a napsütés vagy eső ellen. A hajótest egy nagy, zárt körpamlagos utastermet is tartalmaz, ami meghitt és kényelmes helyet kínál a hosszabb utazások során.

Technikailag ezek a hajók is impozánsak. Mindkét hajó majdnem 35,22 méter hosszú, 5,28 méter széles, és 120 utas szállítására képesek. Főgépük teljesítménye 220 kW, ami biztosítja, hogy a hajók kiválóan és megbízhatóan működjenek, miközben a tó különböző pontjai között szállítják az utasokat.

A Helka és a Kelén névadásánál nem csak egy egyszerű hajónevet kerestek, hanem olyat, amely méltó a Balaton legendáihoz. A herceg leányának és a szerelmes pásztorfiúnak a története nem csak egy elbeszélés, hanem egyfajta emlékezés is azokra az időkre, amikor az emberek még közelebb álltak a természethez, és tisztelettel fordultak hozzá.

Összességében a Helka és a Kelén nem csupán hajók. Sokkal többet jelentenek ennél. Emlékek egy régebbi korból, a Balaton történelmének és kultúrájának megtestesítői, és a magyar nép történetének szerves részei. Ezen hajókon történő utazás nem csak egy egyszerű vízi kirándulás, hanem egy időutazás is, ahol az ember közelebb érezheti magát a múlthoz és a Balaton legendáihoz.

 

Ismertető a Helka hajómakett készítéséről

A Balatoni hajózás egyik kiválósága a Helka nosztalgiahajó. Nem meglepő, hogy ennek a legendás hajónak a makettjére is óriási az igény. Éppen ezért különös büszkeséggel mutatjuk be a Helka hajómakettet, amelynek elkészítése során a történelem, a precizitás és az igényesség találkozik.

Kezdjük talán azzal, hogy ez nem csupán egy szokásos maketthajó. Minden centiméterén érezni a történelmi jelentőségét. Az 86 cm-es méret nem véletlen: ez a méret ideális ahhoz, hogy minden apró részlet kidolgozásra kerüljön, miközben az asztalon vagy a polcon is megállja a helyét, anélkül, hogy túl sok helyet venne igénybe.

A Helka hajómakett elkészítésekor különböző trópusi fákat használtak fel, ami nem csak esztétikai, hanem funkcionális előnyökkel is jár. A trópusi fa azért különleges, mert rendkívül tartós és ellenálló a különböző környezeti hatásokkal szemben. A fa mintázata és színe pedig egyedülálló atmoszférát kölcsönöz a makettnak. Minden egyes darab fa gondosan lett kiválasztva és előkészítve, hogy a makett a lehető legautentikusabb és legmagasabb minőségű legyen.

Az elkészítés során nem csupán a fák kiválasztására fordítottak kiemelt figyelmet. A Helka hajómakett minden apró részlete – legyen az a fedélzet berendezése, a korlátok kialakítása vagy éppen a vitorlák anyaga – a valósághűség jegyében készült. Ezen a maketten megtalálhatóak a Helka jellegzetességei, például a nyitott felső fedélzet, a kisebb nyitott és a nagy zárt utasterületek, valamint a körpamlagos utastér. Minden egyes elemet úgy alkottak meg, hogy az a valódi hajót minél hűségesebben tükrözze.

A hajómakett elkészítésekor a művészek és kézművesek a legapróbb részletekig menően kidolgozták azokat a finom vonalvezetéseket és díszítéseket, amelyek a Helka hajót különlegessé teszik. A makett készítése során a modern technológiát a hagyományos kézművességgel ötvözték. A precíz lézeres technikák lehetővé tették az apró részletek pontos kidolgozását, míg a kézzel végzett munkafolyamatok, mint a csiszolás vagy az összeszerelés, biztosították a makett egyediségét és magas minőségét.

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hajó történetét sem. A Helka hajómakett nem csupán egy tárgy, hanem egy történelmi időutazás is. Azok, akik ismerik a Helka legendáját és történetét, azonnal kapcsolatot érezhetnek a makettel, és azok is, akik először találkoznak vele, azonnal elvarázsolódnak a makett finom kidolgozásától és a mögötte rejlő történeti mélységtől.

A Helka hajómakett nem csak a hajózás és a történelem szerelmeseinek nyújt különleges élményt, hanem mindenkinek, aki értékeli a művészetet, a precíz kézműves munkát és a magas minőséget. Egy ilyen makett nem csupán dísz egy otthonban vagy irodában, hanem egy beszélgetésindító, egy műalkotás és egy emléktárgy is egyben.

A Helka hajómakettet ajánljuk

 • A Magyar hajózás és iránt érdeklődőknek: Akik rajonganak a magyar hajózásért, különösen a hajózás történelmi aspektusaiért, azok számára ez a makett kiváló választás lehet. A Helka hajó története és az őt megörökítő makett egyaránt lenyűgöző és tanulságos tárgy lehet számukra.
 • Makettgyűjtőknek: Azok számára, akik már rendelkeznek különböző makettekkel, és szeretik bővíteni gyűjteményüket, a Helka hajómakett kihagyhatatlan darab lehet, különösen a magas színvonalú kidolgozás és a különleges trópusi fából készült kivitelezés miatt.
 • Balatonnal kapcsolatos emléktárgyakat keresőknek: Mindazoknak, akik szeretik a Balatont, vagy különleges kapcsolatban állnak vele, például ott töltötték a gyermekkorukat, vagy éppen romantikus emlékek kötik hozzá, a Helka hajómakett tökéletes emléktárgy lehet.
 • Lakberendezőknek: Azok számára, akik különleges, egyedi és minőségi tárgyakkal szeretnék díszíteni az otthonukat vagy az irodájukat, a Helka makett kiváló választás lehet, hiszen nemcsak dekoratív, hanem történelmi és kulturális értéket is képvisel.
 • Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
 • Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

Tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt Helka hajómakettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak