H.M.S. Pegasus hajómakett építőkészlet ****

178 090 Ft

Rendelhető, kérjük hívjon.

Beszerzés alatt

Cikkszám RH1300/05 Kategória:
Leírás

H.M.S. PEGASUS

Amati Kitt –

Mérete: 80 cm (hossz) * 60 cm (magasság)

Méretarány: 1:64

Anyaga: fa, fém, vászon

Nehézségi fok: ****

Termékleírás:

Ha már épített néhány modellt, és van benne gyakorlata, újabb kihívásra vár, valószínűleg ebben a készletben is megtalálja azt és tovább fejlesztheti ügyességét a hajóépítés terén. A fa építő makett alapanyagai többnyire hűek az eredeti hajó anyagaihoz. A makett elemei ragasztással, szögeléssel kerülnek összeállításra.

A dobozban lévő építési rajz angol és olasz nyelven, lépésről-lépésre segíti a munkát.

A pontos méreteket a lézer technikával vágott elemek biztosítják.

A csomagolás nem tartalmaz festéket, ragasztót!

Kapcsolódó termékek:

Hajlító fogó bender

Elektromos palánkhajlító készülék

Szögbelövő

Állvány

A HAJÓ TÖRTÉNETE

 

A H.M.S. Pegasus egy Swan osztályú szlúp, melyet a britt Haditengerészet kérésére építettek meg a Sheemess-i hajógyárban, majd 1776. december 27-én indult meg első útjára. A Swan osztájú hajók szokatlanul vonzó külsővel rendelkeztek a szlúp típusú hatodosztályú sorhajók között. Hiszen mindamellett, hogy nagyon szép karcsú hajótestük volt, sok szép díszítéssel látták el őket. Még pont az idő előtt építették őket, mielőtt a britt Haditengerészet megparancsolta, hogy minden hadihajó (különösen az alacsonyabb osztályúak) minimális díszítéssel, faragással készüljenek a felesleges kiadások elkerülése érdekében, hiszen ebben az időben Franciaország és más nemzetek ellen háborúztak.
Nagyon rövid életútja alatt főleg konvojkíséretre használták. A H.M.S. Pegasus 1777. október 31-én Newfoundland partjainál elsüllyedt, majd néhány évvel később 1802-ben hozzá hasonlóan testvérhajója, a H.M.S. Fly is a hullámok martalékává vált. A hajó eredeti tervei még ma is megtalálhatóak.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak