Sold out

Franco Pace falinaptár 2024

19 990 Ft

Elfogyott

Cikkszám VVFP2024 Kategória:
Leírás

FRANCO PACE FALINAPTÁR 2024

  • MÉRETE: 48 × 68 cm
  • CSOMAGOLÁS: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.
  • TERMÉKLEÍRÁS: 12 hónapos falinaptár.

A vitorlázás nem csupán egy sport vagy szabadidős tevékenység; sokak számára az élet szerves része, a szabadság és a végtelen kék érzetének megtestesítője. Ahogyan a hullámok az idők során folyamatosan változnak, ugyanígy változik és alakul a vitorlázás iránti szenvedély is. Ezért a neves fotóművész, aki fél évszázada megörökíti a vitorlázás lenyűgöző pillanatait, most egy olyan Franco Pace falinaptárral készült, amely a múlt és a jelen közötti hídként szolgál.

Franco Pace egy olyan nevet képvisel a fotográfia világában, amely egybefonódik a vitorlázás lenyűgöző világával. Születésétől fogva az olasz tengerparton, ahol a hullámok és a szél dalában nőtt fel, Pace már fiatal korában elvarázsoltatta magát a tenger és a hajók világától.

Gyermekként számos alkalommal látta a naplementét a horizonton ringatózó vitorlással, és azok a képek mélyen beleégették magukat a lelkébe. Tinédzser korára már teljesen magával ragadta a fotográfia, és e két szenvedélye – a vitorlázás és a fényképezés – egyesült, amikor először vásárolt egy fényképezőgépet.

A vitorlázás nem csupán egy sport vagy egy módja az idő eltöltésének Franco számára. Számára a vitorlázás a szabadság, a kihívás és az önkifejezés egyfajta kombinációját jelenti. A tenger és a szél változó természete arra inspirálta, hogy mindig keresse az új perspektívákat és a különleges pillanatokat.

A fényképezés által Franco képes volt megörökíteni ezeket a pillanatokat és megosztani őket másokkal. Ahogyan mondta egy interjúban: „A vitorlások fotózása számomra nem csak a hajók és a tenger megörökítése. Minden kép egy történetet mesél el, egy érzelmet, egy kihívást vagy egy győzelmet.”

Franco Pace élete során számos híres vitorlásversenyen vett részt, nem versenyzőként, hanem fotósként. Képei olyan rangos magazinokban jelentek meg, mint a Yachting World vagy a Sailing Today. A képein keresztül bepillantást nyerhettünk a vitorlázás lenyűgöző világába, a versenyek izgalmába és a vitorlázók mindennapi életébe.

Az évek során Franco technikája és stílusa fejlődött, de a szenvedélye sosem lanyhult. A vitorlások fotózása számára mindig egy új kihívást és inspirációt jelentett. Ahogyan ő maga fogalmazott: „Minden hajó, minden hullám, minden naplemente más és különleges. A vitorlások fotózása lehetővé teszi számomra, hogy folyamatosan tanuljak és növekedjek mint fotós, és hogy megosszam ezt a szenvedélyt másokkal.”

Franco Pace nem csak egy tehetséges fotós, hanem egy ember, aki őszintén érzi és éli meg a vitorlázást. Képei nem csak a vitorlázás fizikai szépségét mutatják be, hanem azt is, hogy mit jelent számára ez a sport, és hogyan befolyásolta életét.

„Az ember élete során sok minden változik, de vannak pillanatok, amelyek örökké velünk maradnak.” – gondolhatta Franco, amikor először belekezdett ebbe a különleges projektbe. Emlékezve a 2023-as Franco Pace falinaptára, ahol az ötven év alatt készült legjelentősebb képeit gyűjtötte össze, Franco megint egy lépéssel továbbment. Miközben azon gondolkodtam, hogy mely képeket tegyem közzé a 2023-as naptárban, hirtelen rájöttem, hogy 1970 óta fotózom vitorlásokat! Úgy gondoltam, hogy ezt a mérföldkövet egy valahogyan különleges naptárral ünneplem meg,” emlékezett vissza 2022 júniusában.

A 2024-es Franco Pace falinaptár azonban új fejezetet nyit ebben a különleges sorozatban. Franco ismét felidézte a múltját és a sok elkapott pillanatot: „A probléma az volt, hogy 12 képnél jóval többet találtam! Nem tetszett az ötlet, hogy a fel nem használtakat visszategyem az archívumba, ezért úgy döntöttem, hogy a jövőben is ezen az úton haladok tovább.” – mondta 2023 júniusában.

A 2024-es naptár így nem csupán egy hónapra szóló képeket kínál, hanem egy sokkal személyesebb és mélyebb utazásra hívja meg az embert Franco Pace vitorlázással töltött évein keresztül. Minden hónap egy új történetet, egy új élményt, egy új látványt kínál, amely a fotóművész életének egy-egy kiválasztott pillanatát mutatja be.

De mi teszi ezt a naptárt igazán különlegessé? Az a tény, hogy Franco Pace nem csupán egy-egy vitorlázós eseményt örökített meg, hanem egy érzést, egy emléket, egy pillanatot. Az általa készített képek olyan mélységgel és részletességgel ábrázolják a vitorlázás világát, hogy a néző szinte érezheti a szelet az arcán és a sót a bőrén.

Ez a 2024-es Franco Pace falinaptár nem csupán egy szokványos naptár. Sokkal több annál. Egy műalkotás, amelyen keresztül megismerhetjük egy művész ötven éves útját a vitorlázás világában, és egyben egy utazásra hív minket a tengeren keresztül, hogy felfedezzük saját magunkat és a körülöttünk lévő világot.

A 2024-es Franco Pace falinaptárat ajánljuk:

  1. Vitorlázás szerelmeseinek, akik mélyen értékelik a sport és a tenger szépségét, és szeretnének minden nap egy kis inspirációt meríteni ebből a világból.
  2. Fotográfus beállítottságúaknak, akik elismerik Franco Pace művészetét és szeretnék nap mint nap gyönyörködni művészi képeiben.
  3. Ajándék gyanánt azoknak, akik sosem próbálták a vitorlázást, de érdeklődnek a tenger és a természet iránt, és szeretnének belemerülni ebbe a világba egy egész éven keresztül.
  4. Otthonokba vagy irodákba, ahol a tenger és a vitorlázás témájú dekorációk és műalkotások segítségével egy nyugodt és inspiráló atmoszférát szeretnének teremteni.
  5. Vitorlázással foglalkozó vállalkozásoknak, kluboknak vagy iskoláknak, akik esztétikus módon szeretnék bemutatni a vitorlázás világát ügyfeleiknek és tanítványaiknak.

 

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Még több 2024 évi vitorlás falinaptár

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak