Enterprise festett hajómakett

58 900 Ft

Készleten

Cikkszám VVGNYT0001P-60 Kategória:
Leírás

Enterprise festett hajómakett

MÉRETE:   60 x 11 x 80 cm

ANYAGA: akácia – mahagóni, angol sycamore, rózsafa, fekete fa, cseresznye, sárga fa.

TARTOZÉKOK: a hajómaketthez esztétikus névtáblát és fából készült talpazatot biztosítunk. A talpazatnak köszönhetően, könnyen elhelyezhető a bútoron.

CSOMAGOLÁS:  A fa hajó makettet biztonságos dobozban fektetett vitorlázattal,   forgalmazzuk, melynek helyre illesztése néhány percet igényel.

 

TÖRTÉNETE: 

A vitorlázás világában számos legendás hajó született az évek során, de az Enterprise az egyik olyan nevű, amely különösen kiemelkedik. A 1930-as évek elején épült és rögtön a színpad középpontjába került, mikor kihívóként lépett az Amerika Kupa versenyére, a világ legrégebbi és legprestízsesebb vitorlásversenyére.

Az Enterprise az Amerikai Herbert Lawrence tervei alapján készült, és innovatív tervezési és mérnöki megoldásokat alkalmazott, amelyek megelőzték korukat. A hajó teste alumíniumból készült, ami abban az időben még újdonságnak számított. Ezenkívül az Enterprise olyan aerodinamikai finomságokkal is rendelkezett, mint a lapos vitorla és az áramvonalas test, amelyek jelentősen növelték a sebességét és manőverezési képességeit.

1930 szeptemberében a nagy nap közeledett, amikor az Enterprise-nak szembe kellett néznie a Shamrock V-vel, Sir Thomas Lipton legendás hajójával, az Amerika Kupa döntőjében. A verseny izgalmas volt, és mindkét csapat a lehető legjobb teljesítményt nyújtotta. Az Enterprise azonban bebizonyította, hogy a modern tervezés és a kiváló kormányos munka kombinációja legyőzhetetlen.

  1. szeptember 18-án az Enterprise bevonult a történelembe, amikor legyőzte a Shamrock V-t és megszerezte az Amerika Kupa trófeát. A győzelem nemcsak az Enterprise számára volt jelentős, hanem az egész amerikai vitorlázó közösség számára is, mivel az Egyesült Államokat képviselte a nemzetközi versenyen.

Az Enterprise azonban nem csak egy győztes hajó volt. Hosszú távon is hozzájárult a vitorlázás fejlődéséhez, mivel számos újítást vezetett be, amelyeket később más versenyhajók is átvettek. Emellett inspirálta az új generációkat, hogy részt vegyenek a vitorlázásban és folytassák az innovációt.

Összességében az Enterprise nem csak egy hajó, hanem egy jelkép is. Jelképezi az innovációt, a kitartást és az amerikai szellemet. A hajó, amely az 1930-as években megmutatta a világnak, hogy az Egyesült Államok képes a legjobbakkal versenyezni és győzni az Amerika Kupán.

A makettről:

Az Enterprise festett hajómakett nem csak egy egyszerű makett, hanem a vitorlázás történelmének és az Amerika Kupa híres pillanatainak megtestesítője. Ezzel a makettel nem csupán egy hajót vásárol meg, hanem egy darabot a vitorlázás történelméből, egy korabeli remekművet, amely a 20. század egyik legjelentősebb versenyének döntő pillanatait idézi fel.

Az Enterprise festett hajómakett mérete is impozáns: az 60 centiméteres hosszúságával és aprólékosan kidolgozott részleteivel garantáltan minden szemlélődő figyelmét magára vonja. A hajótest, amely a valódi Enterprise hajó eredeti tervei alapján készült, tökéletesen visszaadja az eredeti hajó innovatív és modern megjelenését. A makett felülete finoman polírozott, így a festés fénye igazán kiemelkedik, és egyedi megjelenést biztosít a terméknek.

A vitorlák részletezése is lenyűgöző. Az aprólékosan kidolgozott vitorlázat visszaadja a valódi Enterprise vitorláinak aerodinamikai tulajdonságait, amelyek hozzájárultak a hajó győzelméhez az Amerika Kupán. Az Enterprise festett hajómakett vitorlái erős, kiváló minőségű vászonból készültek, és a valósághoz hűen reprodukálják az eredeti vitorlák formáját és struktúráját.

Az árbóc és a kiegészítő elemek is a legmagasabb minőségű anyagokból készültek. Az árbóc stabil, mégis rugalmas, a kiegészítő elemek, mint a kötelek és a korlátok, pedig valósághűen és precízen vannak megalkotva. A hajó orrán és hátulján elhelyezett kis díszek és részletek is a legnagyobb odafigyeléssel készültek, és hozzájárulnak az Enterprise festett hajómakett különleges és autentikus megjelenéséhez.

Ez a vitorlás makett a hagyományos kézműves technikákat ötvözi a modern gyártási módszerekkel, így a végeredmény egy kivételesen magas színvonalú termék. Minden egyes darabja gondosan kiválasztott, prémium minőségű anyagból készült, és kézzel lett összeállítva. Az eredmény egy olyan hajómakett, amely nem csak szemet gyönyörködtet, hanem hosszú éveken keresztül megőrzi szépségét és értékét.

Az Enterprise festett hajómakett kiváló választás mindazok számára, akik értékelik a történelmet, a vitorlázást és a minőségi kézműves termékeket. Egy olyan darab, amely minden otthonban vagy irodában kiemelkedő dísze lehet, és amely a vitorlázás szerelmeseinek és történelem iránt érdeklődőknek egyaránt örömet okoz.

Az Enterprise méretarányos fa hajómakett teljes egészében kézzel készített, mely a gyakorlott és tapasztalt mesterek hozzáértő munkáját dicséri. A palánkozott technikával készült dísztárgy a legapróbb részletig kidolgozott, elkészítéséhez nem használnak előre összeállított fa építőkészleteket.

A makett kiváló minőségű fa alapanyagokat tartalmaz, melyek garantálják a dísztárgy harmonikus beilleszkedését a lakberendezés és a design világába.

A vitorlás makett kajütablakait, horgonyait és más bonyolult részleteit, rézből, bronzból, fémötvözetekből készítik. A vitorlázás elengedhetetlen kellékei, a vitorlák kézzel varrottak.

A méretarányos fa hajómakett több száz munkaóra ráfordítással és nagy hozzáértéssel készült, eredeti tervek, részletes rajzok és  festmények alapján.

Az Enterprise festett hajómakettet ajánljuk:

  1. Vitorlázás kedvelőinek: Azok számára, akik szenvedélyesen kötődnek a vitorlázáshoz, az Enterprise hajómakett egy kiváló választás lehet. A makett nem csak egy gyönyörű dísz, hanem a vitorlázás történelmének és az Amerika Kupa híres pillanatainak emléke is.
  2. Történelemrajongóknak: A 15. Amerika Kupa győztes hajójának makettje azok számára is különleges lehet, akik érdeklődnek a történelmi események és híres járművek iránt. A hajó története és jelentősége a vitorlázás világában kiváló beszélgetési alapot is nyújt.
  3. Prémium Ajándékot Keresőknek: Akik egyedülálló és különleges ajándékot keresnek üzleti partnereknek, barátoknak vagy családtagoknak, számukra az Enterprise hajómakett ideális választás lehet. Egy olyan darab, amely kifejezi az ajándékozó odafigyelését, ízlését és értékelését.
  4. Üzleti partnerek számára: a hajó jelképes ajándék egy értékes partner részére, mellyel elmondhatja: „egy hajóban evezünk”, egy cél érdekében.
  5. Édesapáknak, Nagyszülőknek: Valósítsa meg az idősebb korosztály gyerekkori álmát ezzel a kész hajómakettel. Az öröm biztosan nem marad el!

 

Az Enterprise festett hajómakett tisztán tartása:

Sokan kérdezik, hogy a megvásárolt makettet, hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a hajómakettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További vitorlás makettjeink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak