Buccaneer kalózhajó makett építőkészlet **

61 900 Ft

Már csak 1 db készleten Beszerzés alatt

Cikkszám VVO12002 Kategóriák: ,
Leírás

Buccaneer kalózhajó makett építőkészlet **

 • Mérete: 56,5 × 23 ×45  magas cm
 • Méretarány: 1:100
 • Anyaga: fa, fém, vászon
 • Csomagolás: biztonságos szállításra alkalmas kartondobozban forgalmazzuk.
 • Nehézségi fok: **
 • Fontos információ: A vitorlázat külön rendelhető.
 • A csomagolás nem tartalmaz festéket, ragasztót és szerszámokat.

Képzeljen el egy hajót, amely a tengeri kalandok és legendák világába vezet. A Buccaneer kalózhajó makett építőkészlet több mint egy egyszerű hajómakett; ez egy utazás a történelem és a képzelet határvidékén. A 17. és 18. században a karib-tengeri kalózok és buccaneers-t, a „tenger királyait”, sokszínű tetteik tették halhatatlanná. Ezzel a makett építőkészlettel most Ön is részese lehet ennek a legendás korszaknak.

José de Espronceda (spanyol költő 1808-1842)KALÓZOK ÉS BUCCANEERSA 17. és 18. században a kalózkodás virágzása és hanyatlása legendás kincseket és nagy tetteket hagyott a történelemre.

A kalózokat és a buccaneers-t a „tenger királyainak” fognak emlékezni.Földrajzilag főként a Karib-térségben működtek, az Amerika és Európa közötti kereskedelmi útvonal mentén.
Miközben a kalózok kereskedelmi hajókat raboltak és tengerparti városokat fosztogattak gazdagodásuk érdekében, a csoport a csempészetre, kis kereskedelmi hajók elfogására és rabszolga kereskedelemre szakosodtak.

Ez a makett valószínűleg azok közül az hajók közül egyik lehetett, amelyeket tetteik végrehajtására használtak. Ennek a hajómodellnek köszönhetően felfedezheti a tengeri történelem egyik legsötétebb részét, miközben élvezi a modellezés iránti szenvedélyét.A „buccaneers” szó magyarul „bukáner” vagy „bukánerhajósok” jelentést hordoz. A bukánerek a tengeri kalózok egy csoportját jelentik, akik főként a 17. században tevékenykedtek a Karib-tenger térségében. Tevékenységükön belül általában tengeri fosztogatásra, hajók rablására és kereskedelmi útvonalak megtámadására specializálódtak.

Ha már épített néhány modellt, és van benne gyakorlata, újabb kihívásra vár, valószínűleg ebben a készletben is megtalálja azt és tovább mélyítheti tapasztalatait a hajóépítés terén. A faépítő makett anyagai megfelelnek vagy hasonlóak az eredetileg megépült hajó építőanyagaihoz. Ragasztással, szögeléssel kerülnek összeépítésre.A dobozban lévő építési rajz angol, francia, spanyol és olasz nyelven, lépésről-lépésre segíti a munkát.A pontos méreteket a lézer technikával vágott elemek biztosítják.

Letölthető építési útmutató

A Buccaneer kalózhajók az 17. és 18. században járták a Karib-tenger vizeit, és jelentős szerepet játszottak az akkori tengeri kalózkodásban és kereskedelemben. Ezek a hajók, melyeket gyakran összetévesztenek a kalózokkal, valójában a buccaneers nevű csoportokhoz tartoztak, akik egyedi jogi státusszal rendelkeztek. Ők eredetileg szarvasmarha- és sertéstenyésztők voltak Hispaniola szigetén, akik a spanyolok által betiltott vadászatból éltek. A spanyol hatalommal szembeni ellenségeskedésük vezetett őket a kalózkodás felé, különösen miután elűzték őket földjeikről.

A Buccaneer kalózhajók jellemzői és története

 • Multifunkcionalitás: A buccaneers hajói gyorsak és könnyen manőverezhetők és alkalmasak voltak arra, hogy meglepjék ellenfeleiket. Sokoldalúságuk lehetővé tette számukra, hogy különféle tevékenységekben részt vegyenek, többek között kereskedelmi hajók támadásában, kikötők ostromában és csempészésben.
 • A „Filibusterek”: gyakran hívták „filibustereknek” is, ami a szabad préda keresésére utal. Eredetileg a spanyolok elleni támadásokra szerveződtek, de később bármely nemzet hajói ellen fordultak, ha zsákmányt remélhettek tőlük.
 • Jogi helyzet: Sokan kaptak úgynevezett „kalózlevelet” vagy „kaperszlevelet” az angol vagy francia kormánytól, ami hivatalosan engedélyezte számukra, hogy megtámadják és zsákmányolják a spanyol hajókat. Ez a gyakorlat gyakran politikai célokat szolgált, hiszen az európai hatalmak gyakran használták őket proxy harcosként a spanyolok elleni konfliktusokban.
 • Port Royal: Port Royal Jamaicán a buccaneers fő bázisa volt, ahol zsákmányukat eladhatták, és új kalandokra indulhattak. A város hírhedt volt az erkölcstelenségéről és törvénytelenségéről, gyakran hívták a „gonoszság és bűnözés városának”.
 • Híres Buccaneerek: Az egyik legismertebb buccaneer Henry Morgan volt, aki több jelentős támadást is vezetett a spanyolok ellen, beleértve a hírhedt Panama ostromát.

Örökség

A buccaneers története egyidős a tengeri kalandok, a tengeri joggal és a korai modern globalizáció kialakulásával. Bár gyakran a tengeri kalózok romantikus képével azonosítják őket, tevékenységük jelentős hatással volt a tengeri kereskedelemre, a kolonizációra és még a nemzetközi jog fejlődésére is. A buccaneer kalózhajók története így nem csupán izgalmas történelmi olvasmány, hanem a tengeri hatalom és konfliktusok mélyebb megértését is lehetővé teszi.

Miért válassza a Buccaneer kalózhajó makett építőkészletet?

 • Történelmi Hűség: A készlet minden egyes része gondos tervezés eredménye, hogy hűen tükrözze a kalózkorszak hajóinak építészetét. A fa, fém és vászon anyagok ötvözete megidézi azokat az időket, amikor ezek a hajók uralták a tengeri útvonalakat.
 • Kihívást Kínáló Építés: A két csillagos nehézségi fokkal a modell építése nemcsak szórakoztató, hanem fejleszti a finommotorikus készségeket és a térbeli látást is. A lépésről-lépésre haladó útmutatóval, amely angol, francia, spanyol és olasz nyelven is elérhető, mindenki számára érthetővé és élvezetessé válik az építés folyamata.
 • Kézzelfogható Történelem: A Buccaneer kalózhajó makett építőkészlet nem csak egy modell, hanem egy történelmi emlék, amely által közelebb kerülhet a tengerészet és a felfedezések világához.

Tökéletes választás minden korosztálynak

Legyen szó hobbi modellezőkről, történelem szerelmeseiről vagy egyszerűen csak azokról, akik szeretik a tengeri kalandokat, a Buccaneer kalózhajó makett építőkészlet mindenki számára tartogat valami izgalmasat. Nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is remek kikapcsolódást biztosít, lehetővé téve, hogy közösen alkossanak valami maradandót.

Részlet a kalóz dalból:

… hogy számomra Isten a szabadság;
törvényem a hatalom és a szél;
egyetlen hazám, a tenger.

A Buccaneer kalózhajó makett építőkészletet ajánljuk:

 • Történelem Szerelmeseinek: A Buccaneer kalózhajó makett építőkészletet ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a tengeri történelem és a kalózkodás aranykorának legendás kalandjai iránt. Merüljön el a múltban, és támassza fel a tengeri hőstetteket az otthona kényelméből!
 • Hobbi célú makettezőknek: Azok számára, akik már több makettet is összeállítottak, és keresik a következő kihívást, ez a Buccaneer kalózhajó makett kínálja a tökéletes lehetőséget, hogy tovább csiszolják képességeiket és bővítsék gyűjteményüket egy igazán egyedi darabbal.
 • Kreatív Ajándékként: Ha egyedi és emlékezetes ajándékot szeretne adni, ami garantáltan lenyűgözi az ajándékozottat, válassza ezt a kalózhajó makettet. Remek ajándék minden korosztály számára, különösen a DIY és kézműves tevékenységeket kedvelőknek.
 • Családi időtöltéshez: Tökéletes választás családok számára, akik minőségi időt szeretnének együtt tölteni, miközben közös projektben dolgoznak. A Buccaneer kalózhajó makett építése nem csak szórakoztató, de fejleszti a finommotorikát, a türelmet és a csapatmunkát is.

 

Az elkészült remekmű tisztán tartása

Sokan kérdezik, hogy a Buccaneer kalózhajó makettet hogyan tudnák megvédeni a kosztól, portól. Ehhez különböző megoldásokat nyújtunk:

Vitrin, mely amellett, hogy védi a makettet, nagyon esztétikus is.

A Porpisztoly használata a hajómakett tisztán tartásában azért előnyös, mert gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a port a nehezen hozzáférhető részekről és a finom részletekről anélkül, hogy kárt tenné a modellben.

További építőkészleteink

Hajómakettezési ötletek

Vitorlás Világ a facebookon

 

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak