Bismarck csatahajó építőkészlet ****

272 490 Ft

Rendelhető, kérjük hívjon.

Beszerzés alatt

Cikkszám RH1614 Kategória:
Leírás

Bismarck csatahajó

Amati Kitt –

Mérete: 127 × 18,2 × 29,2 magas cm (hossz)

Méretarány: 1:200

Anyaga: fa, fém

Nehézségi fok: ****

Termékleírás:

Ha már épített néhány modellt, és van benne gyakorlata, újabb kihívásra vár, valószínűleg ebben a készletben is megtalálja azt és tovább mélyítheti tapasztalatait a makett építés terén. A faépítő makett anyagai megfelelnek vagy hasonlóak az eredetileg megépült postakocsi építőanyagaihoz. Ragasztással, szögeléssel kerülnek összeépítésre.
A dobozban lévő építési rajz angol és olasz nyelven, lépésről-lépésre segíti a munkát.
A pontos méreteket a lézer technikával vágott elemek biztosítják.
A csomagolás nem tartalmaz festéket, ragasztót szerszámokat.

Kapcsolódó termékek:

Hajlító fogó bender

Elektromos palánkhajlító készülék

Szögbelövő

Állvány

A HAJÓ TÖRTÉNETE

A Bismarck egy második világháborús német csatahajó volt, amelyet Otto von Bismarck 19. századi kancellár (1815-1898) tiszteletére neveztek el. A Hood csatahajó elsüllyesztéséről és az azt követő vadászatról híres, amely a megsemmisüléséhez vezetett. A Bismarck-osztály névadója, az egyetlen másik azonos osztályú egység a Tirpitz volt.
A Bismark vízrebocsátására 1939. február 14-én került sor Hamburgban Hitler, Raeder, Keitel, Göring, Goebbels, Hess, Ribbentrop, Himmler, Bormann és von Schirach jelenlétében, hogy ezzel is hangsúlyozzák az esemény jelentőségét.

Ernst Lindemann parancsnoksága alá helyezték, és megkezdődtek a tengeri próbák a Balti-tengeren. 1941 márciusában Gotenhafenben lőpróbákat végzett, és végül a Prinz Eugen nehézcirkálóval megkezdte a csapatkiképzést.

Az OKM (Oberkommando der Marine) parancsnoka, Raeder admirális úgy döntött, hogy a Bismarckot a felszíni hajók védelmére használja a brit csatahajók beavatkozásától, valamint természetesen a Nagy-Britanniát ellátó kereskedelmi hajók támadására. Ezért április elején parancsot kapott, hogy az Atlanti-óceánra vezényeljék, ahol a Gneisenau-val egyesülve a Nagy-Britanniába tartó kereskedelmi forgalmat támadja meg. Ez volt az, amitől a brit admiralitás már régóta tartott. A Rheinübung hadműveletnek nevezett művelet rendkívül nagy potenciális veszélyt jelentett a kereskedelmi forgalomra, amely volt az az ütőér, amelyből az Európától elszigetelt Nagy-Britannia táplálkozott. Günther Lütjens tengernagyot bízták meg a haditengerészeti csoport parancsnokságával.

Vélemények
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak