hajomakett
Magazin

Miért éppen egy hajómakett lesz a lakberendezés sikere?

Miért éppen egy hajómakett?

Vegyek, ne vegyek?

És ha veszek, milyen hajó másolatot vegyek?

Hajómakett, mint lakberendezési tárgy

Vitorlás makett, mint lakberendezési tárgy

Ezek a kérdések, melyek sokak fejében megfordulnak, amikor olyan dekoráció után kutatnak, amely eleganciát és egyedi stílust visz az otthonukba. Egy minőségi makett ugyanis nem csupán egy tárgy – sokkal inkább egy érzést, egy hangulatot képvisel, amely tükrözi a tenger mélységét és szabadságát, valamint a történelem és a kaland iránti vágyat.

A mai rohanó világunkban itt a Kárpát-medence közepén joggal gondolkodik el az ember, van-e létjogosultsága a LED Tv-k és a mobiltelefonok világában a hajómaketteknek és a kapcsolódó dísztárgyaknak. Sajnos a gyerekkortól magunkba szívott tudás nem segíti ennek megértését.

Amíg a világ nagy része a tengeri csatákról, hódításokról, nagy felfedezőiről tanul, addig nekünk meg kell elégednünk a különféle vészekről, és többnyire vesztett ütközetekről szóló tanulmányainkkal.

 

Vitorlás dekorációs háló lakberendezési kellék

Vitorlás dekorációs háló, mint enteriőr kellék

Így, az emberek többsége nem tudja eldönteni melyik polcra is helyezze gondolataiban a hajós dísztárgyakat.  Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy ezeket csak gyűjtők vásárolják, s elképzelhetetlennek tartják, hogy a herendi és a virágok között helye legyen egy ilyen történelmi emléknek.

Egy prémium vitorlás makett a nappali központi része lehet, ahol a látogatók és a családtagok is megcsodálhatják. Az aprólékos részletek, a finom kidolgozás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy  ne csak egyszerű dísztárgyként funkcionáljon, hanem művészeti alkotásként is. Minden egyes darabja mesél valamit, elvarázsol és egy másik világba repít.

A kézzel készített, részletgazdag hajómakettek a minőség és a művészet iránti elkötelezettséget tükrözik. Egy egyedi hajó nemcsak a történelem és a tenger iránt érdeklődők számára lehet vonzó, hanem azoknak is, akik szeretik a szép dolgokat, és értékelik a mesterien végzett kézműves munkát. Ha Ön ilyen, akkor a hajómakett vásárlása egyáltalán nem kérdéses.

De ha nincs időnk még ennek sem kell utánanéznünk elég, ha csak az esti filmet megnézzük. Ha nem csak a cselekményt nézzük, hanem a hátteret is, akkor sok helyen felfedezhetünk egy-egy tengerparti hangulatot megidéző tárgyat.

 

New England lakberendezési stílus

New England lakberendezési stílus

A döntés másik aspektusa, hogy milyen típusú hajómakettet válasszunk. Itt a választás széles, hiszen a piacon rengeteg különböző méretű, stílusú és korú makett közül választhatunk. A történelmi vitorlásoktól kezdve a modern jachtokon át a kalózhajókig minden megtalálható, így mindenkinek megvan a lehetősége, hogy megtalálja azt a darabot, amely a legjobban illeszkedik az ízléséhez és az otthonához.

Amennyiben valaki a történelem iránt érdeklődik, választhat egy történelmi hajót, amely egy bizonyos korszakot vagy eseményt idéz. Azok, akik inkább a modern dizájnt és a luxust részesítik előnyben, dönthetnek egy elegáns és kifinomult jacht makett mellett. Ha a kalandok iránti szenvedély hajtja, akkor egy kalózhajó makett lehet az ideális választás.

A távol keleti kultúra is nagy teret biztosít a hajóknak a lakberendezésben, mivel hitük szerint a pénz, gazdagság általuk behajózik életünkbe, vállalkozásunkba.

Az egyik legfontosabb szempont a kiválasztott termék minősége. Egy jól kivitelezett, magas minőségű hajómakett nem csak vizuálisan vonzó, hanem tartós is. Az évek során is megtartja szépségét, és folyamatosan örömet és elégedettséget szerez a tulajdonosának.

Fali dekoráció fém vitorlások

Fali dekoráció fém vitorlások

Ha tehát döntött, és hajómakett vásárlásán gondolkodik, vegye figyelembe ezeket a szempontokat, és válassza ki bölcsen azt a hajót, amely a legjobban tükrözi az Ön személyiségét, ízlését és érdeklődését. Az igazán jól választott hajómakett nem csak egy darab a gyűjteményében, hanem egy értékes műalkotás és beszélgetésindító, amely mindig örömet okoz és inspirál

New England lakberendezési stílus

Az igazán fontos, hogy a választott hajóreplika passzoljon az otthon stílusához és a személyes ízléshez. Legyen az egy kis méretű, diszkrét darab, amely finoman simul be a dekorációba, vagy egy nagyobb, figyelemfelkeltő makett, amely azonnal magára vonja a tekintetet, mindenképpen gondosan válasszunk.

Amennyiben kicsit kitekintünk a világ tengerparttal rendelkező országainak (kb. 90%) enteriőr kultúrájába, mindenhol találunk egy dísztárgyat, ami a vízhez köthető. A nyugati kultúrában ennek legtöményebb bemutatója a New England stílus.

A hajómakett lehet az a különleges darab, amely életre kelti az otthont, karaktert ad neki és beszélgetéseket generál. Vegyük fontolóra a hajómakett vásárlását, ha valami igazán egyedit és stílusost szeretnénk látni a nappalinkban vagy irodánkban nap mint nap.

Nézzenek körbe lakásukban, irodájukban és ha nem látnak semmit az említett tárgyak közül, varázsolják szebbé, hangulatosabbá, hiszen már tudják mi is hiányozhat onnan! 🙂

Fedezze fel a Világot más szemmel.
Látogasson el a Vitorlás Világ üzletébe személyesen
vagy vásároljon kényelmesen a Vitorlás Világ hajómakett kínálatából keresztül.

További hajómakettezési ötletek

Fedezze fel a Világot más szemmel.

Vitorlás Világ átvételi pont:

H-1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169.
Asia Center nyugati szárny 1. emelet 5. utca sarok (főút vége)
www.vitorlasvilag.hu