hajomakett
Blog

MIÉRT ÉPPEN EGY HAJÓMAKETT?

Miért éppen egy hajómakett?

Vegyek, ne vegyek?

És ha veszek, milyen hajómakettet vegyek?

A dilemma mindenkiben felmerül, hacsak nem korlátlan a helye és feneketlen a pénztárcája.

A mai rohanó világunkban itt a Kárpát-medence közepén joggal gondolkodik el az ember, van-e létjogosultsága a LED Tv-k és a mobiltelefonok világában a hajómaketteknek és a kapcsolódó dísztárgyaknak. Sajnos a gyerekkortól magunkba szívott tudás nem segíti ennek megértését. Amíg a világ nagy része a tengeri csatákról, hódításokról, nagy felfedezőiről tanul, addig nekünk meg kell elégednünk a különféle vészekről, és többnyire vesztett ütközetekről szóló tanulmányainkkal.

Így, az emberek többsége nem tudja eldönteni melyik polcra is helyezze gondolataiban a hajómaketteket, hajós dísztárgyakat.  Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy ezeket csak gyűjtők vásárolják, s elképzelhetetlennek tartják, hogy a herendi és a virágok között helye legyen egy ilyen történelmi emléknek.

Amennyiben kicsit kitekintünk a világ tengerparttal rendelkező országainak (kb. 90%) lakberendezési kultúrájába, mindenhol találunk egy makettet vagy más hajós dísztárgyat. A nyugati kultúrában ennek legtöményebb bemutatója a New England stílus.

De ha nincs időnk még ennek sem kell utánanéznünk elég, ha csak az esti filmet megnézzük. Ha nem csak a cselekményt nézzük, hanem a hátteret is, akkor mindenhol felfedezhetünk egy hajómakettet vagy hozzá kapcsolódó képet egyéb tengerparti hangulatot megidéző tárgyat.

A távol keleti kultúra is nagy teret biztosít a hajóknak a lakberendezésben, mivel hitük szerint a pénz, gazdagság általuk behajózik életünkbe, vállalkozásunkba.

Nézzenek körbe lakásukban, irodájukban és ha nem látnak semmit az említett tárgyak közül, varázsolják szebbé, hangulatosabbá, hiszen már tudják mi is hiányozhat onnan! 🙂

Fedezze fel a Világot más szemmel.
Látogasson el a Vitorlás Világ üzletébe személyesen
vagy vásároljon kényelmesen a webáruházon keresztül.

Vitorlás Világ hajómakett kínálata itt

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121. Budagyöngye -1 szint, Tel: +36 1 275 0855 /288
www.vitorlasvilag.hu

vitorlás-világ

vitorlás-világ